Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Ksiądz po kolędzie
~ niezalogowany
3 stycznia 2014r. o 15:49
T napisał(a): Kochani,czytajmy Pismo Swiete i znajmy Prawde!

Tęskniłem za Tobą!! :)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
7213
#trol nieaktywny
3 stycznia 2014r. o 16:13

1. Nie pisze sie C+M+B a pisze się K+M+B "Kacper+Melchior+Baltazar" od imion trzech króli.
2.
~ napisał(a): Ofiara w kopercie, którą otrzymują ksiądz to "ofiarą co łaska", a jej wysokość zależy od hojności dających.

Właśnie dlatego część ludzi krytykuje księży, za to "co łaska" bo nie wszędzie jest to co łaska.

~ napisał(a): Kopertę z pieniędzmi daje się księdzu na koniec wizyty i bardzo dyskretnie.
Niektórzy parę groszy dają także ministrantom towarzyszącym księdzu. Wizyty księży w Bolesławcu są mile widziane, chociaż według opinii wielu mieszkańców z roku na rok ilość przyjmujących księdza maleje, ale raczej jest to związane ze zmniejszeniem się liczby mieszkańców Bolesławca.

I to że maleje ilość osób przyjmujących księdza ma powody takie jak wyżej oraz w szczególności to że odeszli od naszej wiary czy też kościoła.
211
skorn
3 stycznia 2014r. o 16:15
~Grzegorz 33 l napisał(a): straciłem wiarę w kościół, księży

Zbyt rozgarnięty to ty nie jesteś, skoro wierzyłeś w księży.

<i>
4560
#Wiolizna nieaktywny
3 stycznia 2014r. o 16:27
Ludzie nie przyjmują księży z powodu "co łaska" a nie dlatego, że jest nas mniej w mieście. No piszcie prawdę ja Was proszę :]

"Co mnie nie zabije to mnie wzmocni" :)
~Motywacja niezalogowany
3 stycznia 2014r. o 16:28
Księża nigdy nie byli od tego, aby w nich wierzyć, co nie zmienia faktu, że wielu, szczególnie młodych księży chciałoby tego.
10114
#alter nieaktywny
3 stycznia 2014r. o 16:35
Wiolizna napisał(a): Ludzie nie przyjmują księży z powodu "co łaska" a nie dlatego, że jest nas mniej w mieście. No piszcie prawdę ja Was proszę :]

kolejne zakompleksienie :)

Dopisane 03.01.2014r. o godz. 16:33:

Nie zdarzyło mi się ani jeden raz, aby ksiądz zapytał o kopertę, o "co łaska". Za to kilka razy zdarzyło mi się, że ksiądz odmawiał przyjęcia koperty, więc przestańcie wymyślać bzdury, przestańcie jak zwykle przesadzać. Jak ktoś nie chce to niech nie daje, też macie wielki problem. :)

Dopisane 03.01.2014r. o godz. 16:35:

Co roku ci sami, te same głupoty wypisują :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
~ niezalogowany
3 stycznia 2014r. o 16:36
Nie zdarzyło mi się ani jeden raz, aby ksiądz zapytał o kopertę, o "co łaska".

no widzisz, a u nas szanowny proboszcz na mszy powiedział, że przyjmuje od 50zł wzwyż i że parafianie mogą kupić sobie mniej, żeby móc dać więcej Jemu
211
skorn
3 stycznia 2014r. o 16:37
Ludzie marudzą z powodu czegoś, co jest dobrowolne. Tymczasem chuligan Tusk podniósł akcyzę, a marudzenia nie słychać. Tacy to Polacy mądrzy.

<i>
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.