Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Ksiądz po kolędzie
~ niezalogowany
3 stycznia 2014r. o 17:45
~Iza napisał(a): Emem mnie ubiegł :D
To powtórzę, a co chcesz załatwiać?
Może by mi tak ktoś w ramach wolontariatu, tak za dobre słowo, dom wyremontował? :D
Pozdr. :)

O ludzie ,co za ograniczenie ,nie wiesz co sie u kapoty załatwia ? Przecież nie skierowanie na wczasy na Bora-Bora tylko np chrzest ,ślub itd.Rusz głową.Jak nie dajesz w kopertke to entuzjastycznie nie zostaniesz przyjęta.

Zmoderowano 03.01.2014 godz.20:12 - powód: topposting (moderator)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
11438
#addicted nieaktywny
3 stycznia 2014r. o 17:55
~ja napisał(a): Napisałbym jak Ks Proboszcz z Gałczyńskiego postępuje jak przychodzi z kapłańską posługą ale jestem tak obużony że dam sobie dzisiaj z tym spokój. szkoda nerwów . a i wogóle żenada nie myślałem że po tylu latach ( a mój dziadek jest po 80} takiego czegoś doczeka. . ale. wam ludziska życzę miłej kolendy Najlepszego w Nowym Roku. pamiętajmy że jak dzielimy się dobrem to to dobro do nas wraca i tego też Proboszczowi życzę.

Jazon jest dobrym konserwatysta. ostatnio powedzial na mszy "adam zzarl jablko i cale zlo na swiecie to przez kobiety drodzy panswo". wszyscy faceci w kosciele lach a kobitki no coz siedzialy z kamienna twarza bo wiedza ze to prawda
~ niezalogowany
3 stycznia 2014r. o 17:57
emem napisał(a): Jezeli tam Wam bardzo przeszkadza kwestia kopert to czy nie prosciej byloby nie wpuszczac ksiedza? Przeciez nie ma obowiazku przyjmowania koledy.

..,a możesz spróbować pomyśleć? ja chcę spotkać się z księdzem, porozmawiać z nim, tak jak nakazuje Kościół, a nie stać mnie na dawanie "koperty". Zarabiam niecałe 7 zł na godzinę, a ksiądz za 10 min przycupnięcia u mnie chce jakiś banknot? może 50, albo 100 zł? Za co?

Zmoderowano 03.01.2014 godz.20:12 - powód: topposting (moderator)
~Iza niezalogowany
3 stycznia 2014r. o 17:57
~ napisał(a):
O ludzie ,co za ograniczenie ,nie wiesz co sie u kapoty załatwia ? Przecież nie skierowanie na wczasy na Bora-Bora tylko np chrzest ,ślub itd.Rusz głową.Jak nie dajesz w kopertke to entuzjastycznie nie zostaniesz przyjęta.

W takim razie powinno Ci wystarczyć mniej entuzjastyczne przyjęcie ;)
Ja akurat nie miałam z tym problemów nawet wtedy, gdy wrzuciłam kilkuletnią "karencję" na Kościół. Dlatego się dziwię :)
Pozdr. :)
~ niezalogowany
3 stycznia 2014r. o 18:00
... to jest wymuszanie - wywieranie presji! Macie pojęcie jak się czuję, gdy ksiądz oczekuje jedynie koperty, a mnie nie stać!
1
emem
3 stycznia 2014r. o 18:12
~ napisał(a): ..,a możesz spróbować pomyśleć? ja chcę spotkać się z księdzem, porozmawiać z nim, tak jak nakazuje Kościół, a nie stać mnie na dawanie "koperty". Zarabiam niecałe 7 zł na godzinę, a ksiądz za 10 min przycupnięcia u mnie chce jakiś banknot? może 50, albo 100 zł? Za co?

Z tym raczej nie ma problemu - zapraszasz do srodka, a koperty nie dajesz. Ja pare razy, jeszcze w czasach studenckich, przyjalem ksiedza, i mu koperty nie dalem (bo tez nie mialem) i jakos z tego tytulu nie plakal i rok pozniej tez przyszedl.

Dopisane 03.01.2014r. o godz. 18:12:

~ napisał(a): O ludzie ,co za ograniczenie ,nie wiesz co sie u kapoty załatwia ? Przecież nie skierowanie na wczasy na Bora-Bora tylko np chrzest ,ślub itd.Rusz głową.Jak nie dajesz w kopertke to entuzjastycznie nie zostaniesz przyjęta.

A po co? Slub mozesz zalatwic w Urzedzie Standu Cywilnego. Jesli nie jestes wierzacy, praktykujacy to po co sie bawic w chrzty i sluby koscielne? Bo sasiedzi beda gadali? Niezle jaja

Bolec.Info - portal i gazeta nr 1 w powiecie bolesławieckim
~antykolęda niezalogowany
3 stycznia 2014r. o 18:44
~ napisał(a): [...poza tym czarny notatki sobie robi w swoim sekretnym kajeciku i jak co do czego to ma potem oko na takiego delikwenta ...

Jaki problem? Weź też jakiś kajecik i też rób przy księdzu swoje notatki. Zobaczysz jak się zdziwi! :D
~ niezalogowany
3 stycznia 2014r. o 20:08
~ja napisał(a): Jestem załamany postawą Proboszcza jak nigdy wziąłem leki na uspokojenie bo rozwalił mnie totalnie

''POZNACIE ICH PO OWOCACH'' c.d.

....dlatego że mają monopol na ''wiarę'' traktują cię w twoim własnym domu tak jakby mieli do czynienia z bezrozumnym bydłem ,zero szacunku dla ciebie - 2 000 lat tradycji...teraz nie wpuszczam za próg ,zastosowali metodę'' kija i marchewki'' (szantarzowali ,zapraszali )- jestem uparta ,dojrzałam żeby się wypisać , lecz podobno jest z tym problem.

Gdy chciałam pochówku - na plebanię nie chciał wpuścić i wypunktował z kajetu ile razy nie był przyjęty po kolędzie . Zrobił łaskę że pochował - cytuję '' bo jak nie przyjmiesz go po kolędzie to w tym roku nie masz prawa do posługi''-czy to nie szantarz ? zastraszanie ?
Do diabła bym poszła by godnie pochować rodzinę, zmilczałam takie'' miłosierdzie boże '' swoje myśląc.
Cenę oględnie określił za tranzakcję i skasował - nie było ''co łaska'', to pytam dlaczego robią łaskę że coś zrobią za co ja im płacę ???
Przywykli że się ich traktuje jak święte krowy w Indiach sami ich tego nauczyliśmy, czas to zmienić .
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.