Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Ksiądz po kolędzie
~ niezalogowany
3 stycznia 2014r. o 9:06
I jeszcze jedno, wole być "kaleką umysłowym" i myśleć za siebie, niż aby robili to inni za mnie.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
3 stycznia 2014r. o 9:11
~Grzegorz 33 l napisał(a): Zanim ci pojadę zapytam ile masz lat? Ale na to pytanie wszyscy znają odpowiedz.
Moherowy beret. Broniący za wszelką cenę radia Maryja, księży.

Pudło. Radia Maryja nie słucham. Moherowym beretem nie jestem również. Już na starcie obnażasz swoje dziecinne, stereotypowe postrzeganie świata.

~Grzegorz 33 l napisał(a): Jak wytłumaczyć tym ministrantom gwałconym na plebani, że się nic nie stało i jak z tym żyć? Co ty pierd….. że nic się takiego nie dzieje?

Czyli jesteś przeciwko Kościołowi bo gdzieś jakiś kryptopedofil zgwałcił ministranta. Rozumiem przez to, że jesteś pewnie i przeciwko szkołom gdyż nie ma miesiąca by gdzieś na świecie jakoś pedofil nie okazał się nauczycielem. Zapewne i jesteś wrogiem szpitali, policji itd itd bo przecież i tam pedofilów znajdziesz. Myślisz mega płytko. A i pewnie sama komórka rodziny też jest społeczeństwu nie potrzebna, bo w końcu najwięcej pedofilów (o czym mówią statystyki) to członkowie rodzin.
Media robią nagonkę na Kościół próbując wykreować go jako gniazdo, wszelkiego zła, zepsucia. Demonizowanie polega właśnie na tym, że nie zachowuje się w krytyce zdrowego rozsądku i nie patrzy na problem obiektywnie. Jeśli nauczyciel od W-F zgwałci dziecko czy urzędnik swoją sekretarkę to jest to news na jeden raz. Tymczasem gdy ksiądz jest podejrzany (w przypadku księży wystarczy już podejrzenie) o pedofilię to należy to powtarzać jak mantrę od 6 rano do 24 po tysiąckroć. A tak naprawdę chodzi o to, by zastraszyć społeczeństwo i podciągnąć Kościół pod jeden młotek tylko dlatego gdyż on zagraża lewicowym elitom. Stoi na straży wartości, którymi lewica gardzi. Taką samą praktykę stosował już Goebbels na polecenie Hitlera gdy papież potępił jego ideologię.

~Grzegorz 33 l napisał(a): Jaka to nagonka na księży, natury nie oszukasz facet musi a to że zamknięty jest to przychodzą dziwne głupoty do głowy które później jak widać działają na psychikę księży i ich dewiację.

Acha czyli rozumieć mam przez to, że jeśli zamkniesz się w przedszkolu z dziećmi na 3 lata i tylko z nimi będziesz obcował to w końcu zgwałcisz dziecko? Dziwne to twoje myślenie. Chyba jesteś kryptop... skoro uważasz, że celibat seksualny jest przyczyną pedofilii. Zresztą jak to się ma do pedofilów ojców, matek, dziadków itd itd ?

~Grzegorz 33 l napisał(a): To, że na kolędę nic nie dajesz, ale codziennie jesteś w kościele dajesz datek, dodatkowo przelewki do ojca ryzyka też pewnie ślesz, więc na kolędę już nie musisz dawać.
Pozdrawiam
Grzegorz 33 lat

Oj biedyś człowieczku, biednyś.
Codziennie nie bywam w kościele. Z reguły raz w tygodniu. Rydzykowi jeszcze nic nigdy nie przelałem. Natomiast chętnie tobie przydałby się przelew. Przelew odrobiny mądrości do twojego zmanipulowanego mózgu.

Pozdrawiam
~Grzegorz 33 l niezalogowany
3 stycznia 2014r. o 9:22
Cieszę się bardzo, że szybko mi odpisałeś.
Ale wieku nadal nie podałeś, więc następnym razem czytaj ze zrozumieniem.

Minister, nauczyciel, pracownik, nie stoi na ambonie i mówi jak żyć, więc tu jest wielka różnica.

Masz racje bardzo biedny jestem, bo straciłem wiarę w kościół, księży.
Za to, co robią w Polsce i za granicą.
Jaki to wstyd, że polski ksiądz G jest zamieszany w takie sprawy. Pewnie go ktoś wrobił!

A to są słowa prawdziwego katolika:

„Natomiast chętnie tobie przydałby się przelew. Przelew odrobiny mądrości do twojego zmanipulowanego mózgu.”
I na tym pozdrawiam

11416
#SzatanPlan nieaktywny
3 stycznia 2014r. o 13:37
A ja tylko powiem, co moja mama zawsze mówi jak wspominam, że jest bardzo pobożna i chodzi często do Kościoła - "Ja wierzę w Boga, a nie w księży i to dla Boga tam chodzę, nie dla nich". Dziękuję. ;)
~ niezalogowany
3 stycznia 2014r. o 14:35
''POZNACIE ICH PO OWOCACH''

Księża manipulują społeczeństwo pół-prawdami i kłamstwami na temat duchowości, czego efektem są nie tylko zewnętrzne konfikty w społeczeństwie ,kościele ,ale i w każdym wierzącym .

PRAWDA jest prosta ,możesz odkryć ją sam , lecz to nie na rękę manipulatorom którzy żyją z tego że cię ciągają po manowcach ,tworzą mentalny mentlik ,straszą ( piekłem ,grzechem) , a ty im za to płacisz i wierzysz że to co mówią zbawi cię od czegokolwiek .
Ja gdy potrzebowałam Boga odnalazłam żywą prawdę daleko od Kościoła .
Chciąc ją odnależć porzuć swą wiarę w strach i straszących - one to psychomanipulacje -stań się wolny i udaj się w nieznane a BÓG wyjdzie ci na przeciw :) pozdrawiam wszystkich
5899
#pati84 nieaktywny
3 stycznia 2014r. o 14:43
...Na stole powinniśmy postawić symbole religijne: krzyż, zapalone świece i Pismo Święte...

...i zapomnieli jeszcze dodać...kopertę z banknotem 3-cyfrowym najlepiej :)

♥ Uwielbiam kłaść się z myślą, że mam dla kogo wstawać ♥
10114
#alter nieaktywny
3 stycznia 2014r. o 14:55
~Grzegorz 33 l napisał(a): Zanim ci pojadę zapytam ile masz lat? Ale na to pytanie wszyscy znają odpowiedz.
Moherowy beret. Broniący za wszelką cenę radia Maryja, księży.
[...]
Grzegorz 33 lat

Stereotypowa antyklerykalna mentalność, która nie potrafi myśleć samodzielnie, a innym to potrafi zarzucać. Podajesz swój wiek staruszku? I że niby o czym ma to znaczyć? że myślisz postępowo? Tak Ci się tylko wydaje :D

Dopisane 03.01.2014r. o godz. 14:48:

SzatanPlan napisał(a): A ja tylko powiem, co moja mama zawsze mówi jak wspominam, że jest bardzo pobożna i chodzi często do Kościoła - "Ja wierzę w Boga, a nie w księży i to dla Boga tam chodzę, nie dla nich". Dziękuję. ;)

Mądrze mówi twoja MAma, ale nicka wybrałeś nie za mądrego :)

Dopisane 03.01.2014r. o godz. 14:50:

~ napisał(a): udaj się w nieznane a BÓG wyjdzie ci na przeciw :) pozdrawiam wszystkich

W nieznane? ciekawa teoria. Idąc w nieznane za daleko nie dojdziesz :)

Dopisane 03.01.2014r. o godz. 14:53:

~ napisał(a):
Ciekawe czy ktoś pytał Boga ,czy należy kiężom płacić za coś co nam się należy za darmo? Po co wogóle nam pośrednicy? Czy Bóg nie po to nas stworzył ,ąby każdy sam osobiście się do Niego odwoływał?

Dar co łaska. Nikt Cię do niczego nie zmusza. Mimo to masz jakiś problem? kompleks Kościoła jest widoczny u wielu wypowiadających się w tym temacie :)

Dopisane 03.01.2014r. o godz. 14:55:

~ napisał(a):
Dorzucę coś od siebie. Do kościoła nie chodzę, bo przed wyborami jak usłyszałem, że jak nie zagłosuje na pewną osobę, to będę się smażył w piekle i do kościoła nie mam po co przychodzić. Tak powiedział księciu na mszy do wiernych. Więc nie chodzę. Pozdrawiam wszystkich.

Idiotyczna wymówka.

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
1017
#T nieaktywny
3 stycznia 2014r. o 15:27
Pismo Swiete jest najlepszym zrodlem odpowiedzi na postawione pytania. Dla ksiedza sa tam wskazowki jak reprezentowac naszego Pasterza Jezusa Chrystusa,a dla "owiec" czego moga sie spodziewac . Ksiadz moze wiedziec przez Ducha Swietego kogo i kiedy odwiedzic. Dawanie pieniedzy ksiedzu to sprawa pomiedzy Panem Bogiem a dajacym,czyli sluchanie Ducha Swietego . Pieniadze lub inny dar oddany nie nalezy juz do dajacego wiec jest sprawa odbiorcy przed Panem Bogiem. Jezeli prawo wymaga by suma datkow byla ujawniona to trzeba ujawnic,i to jest zgodne z Pismem Swietym.Kochani,czytajmy Pismo Swiete i znajmy Prawde!
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.