Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Młode mamy z Bolesławca :)

1906
#MJ nieaktywny
25 stycznia 2014r. o 17:26
saharoza26 napisał(a): Oj :( współczuje ospy :/ ja w 2012 w styczniu miałam calutką czwóreczkę chorą . Masakra to była plus na dodatek mąż który podłapał półpasiec :( ehhh ale było , minęło... na szczęście ;)

O rety! Współczuję tego okresu, chory mąż jest gorszy niż cała gromada chorych dzieci :( Przynajmniej ospę i półpaśca macie za sobą.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
11786
#saharoza26 nieaktywny
25 stycznia 2014r. o 17:32
Ojjjj, fakt , chory maż to tragedia :p ale w sumie nie było tak zle... najbardziej cierpiał synek bo wcześniak i najbardziej go to cholerstwo męczyło...

Dopisane 25.01.2014r. o godz. 17:32:
o kurcze ale byka walnęłam :/ ehhh to nie był styczeń 2012 tylko 2013 , przepraszam :)

Zmoderowano 25.01.2014 godz.19:55 - powód: zbędne cytowanie (moderator)

Żeby otworzyć nowy rozdział życia, najpierw trzeba zamknąć stary...
~mama niezalogowany
25 stycznia 2014r. o 19:28
TOjsienka napisał(a): Ja tam się nie wczuwam każda mama ma swój rozum i wie co dla jej dziecka najlepsze ale nie szkoda zębów?

Nie ma jeszcze zebow :)

Zmoderowano 25.01.2014 godz.19:56 - powód: topposting (moderator)
5134
#TOjsienka nieaktywny
25 stycznia 2014r. o 19:42
~Mama Olusia napisał(a): Witam dzisiaj wszystkie mamy;) a powiedzcie jak z ospą u Waszych dzieci . bo mój Oluś (10m-cy) właśnie przechodzi. a juz nie wspomnę że starszy najpierw w sylwestra dostał a po dwóch tygodniach mały. Masakra.. Już miesiąc prawie w domu i jeszcze ze 2 tygodnie.....u Was też epidemia?
O..ou ta impreza jeszcze przede mną :|

Moja chata skraju-ja nyczoho ne znaju
1906
#MJ nieaktywny
25 stycznia 2014r. o 19:57
~mama napisał(a):
TOjsienka napisał(a):
Ja tam się nie wczuwam każda mama ma swój rozum i wie co dla jej dziecka najlepsze ale nie szkoda zębów?

Nie ma jeszcze zebow :) Zmoderowano 25.01.2014 godz.19:56 - powód: topposting (moderator)

Ja tez wczuwać się nie chcę, ale próchnica wykluwa sie już na dziąsłach u bezzębnych maluszków.
~wiolizna niezalogowany
25 stycznia 2014r. o 22:06
Dla mojej lali kupilam szczoteczke silikonową do ząbkow i dziala czyszcząco i lagodząco na wychodzace ząbki. cukru nie daje w ogole, staram sie raczej unikac tego, od czasu do czasu dam na paluszek sprobowac troszke czegos slodkiego i to tyle. Biszkopciki jednak podaję narazie co drugi dzien po jednym lub dwa tak dla wprowadzania glutenu. Chrupki kukurydziane kupuje dla lali ale zdarza mi sie cos tam podprowadzic hyhy :D Ma 5 ząbków idzie szósty a wszystko musze miksowac bo nie zje inaczej :D Ale to nie problem, problem zaczyna się gdy robi się spiąca i trzeba lulac, bo mamusia nauczyla i teraz ma prze...ne a lala juz 10 miesiecy ma :| Nie wiem jak nauczyc ja zasypiania jakos nie na rekach, a moze jeszcze jest za mala na to??? Dostaje kolacje o 19:00 kaszke z mlekiem i spi do 7:00 czasem 8:00, ale zasypia o 21:00 lub czasem o 22:00. Kolejny klopot to taki, ze rozkopuje sie mocno w nocy i cala koldra jest gdzieś tam... a w spiworku spac nie chce, bo nie pofika nozkami za bardzo i ot co... i co tu robic? Latem nie ma problemu ale zima to mi samej zzimno w nocy... Ospe przechodzilam zeszlego roku w maju, niezle co? hyhy :D moja lala nie miala miesiaca jeszcze i ze wzgledu na duze prawdopodobienstwo ze sie zarazi i komplikacje przy tym u takiego malenstwa musiala przyjac w zastrzyku przeciwciala i nie zachorowala :D Krotko karmilam piersia choć pokarmu miałam ful. Wszystko szlak trafil, bo a to pecherz cewnik i antybiotyki, to zapalenie piersi i antybiotyki, a potem ospa i antybiotyki i pokarm wsiorbalo... a kilogramów nie. I tak sobie licze na to, ze jak zaczelam pracowac to te kilogramy zbedne znikną :D Ale powiadam Wam, karmienie piersia to najlepsza rzecz dla naszych maluszków :D

Zastosowana autokorekta

~MM niezalogowany
25 stycznia 2014r. o 22:34
Witam :] moj starszy syn przechodzil ospe w tamtym roku albo i troszke wiecej,wiem ze wtedy mlodszy mial pare miesicy ale ospy nie dostal,nie musial tez niczego dostawac. Lekarka do ktorej zadzwonilam powiedziala ze takie male dzieci nie moga zarazic sie ospa,nie wiem gdzie tu prawda. Co do usypiania to nie mialam z tym problemu,starszego kladlam do lozka i sam usypial od malego :) Co do kilogramow to juz wczesniej pisalamzherbata Pu-erh :)
1906
#MJ nieaktywny
25 stycznia 2014r. o 23:33
Wiolizno będziesz potrzebowała cierpliwości i czasu żeby teraz oduczyć córę takiego zasypiania.
Najprościej to chyba po wieczornych obrządkach odkładać ją do łóżeczka, jak zacznie płakać to brać na ręce uspokoić i odkładać jak tylko przestanie. I tak cały czas, aż załapie, że skończyło się lulanie, a ręce służą tylko do chwilowego uspokajania :) Ja swoją córę nauczyłam jak była maleńka, często jak zaczynała płakać nie brałam jej od razu, tylko dostawała chwilkę czasu na samodzielne uspokojenie się. Mi się udało tak nauczyć może i Tobie się uda?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!