Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Każdy może pomagać!!

~Andrzej niezalogowany
27 stycznia 2014r. o 15:05
Po czym poznam? Po tym że będę chciał się skontaktować z tymi osobami potrzebującymi osobiście. Jeśli drzwi są potrzebne a ktoś ma do oddania to oczywiście postaram sie pokierować, jeśli te drzwi trzeba będzie wstawić postaram sie znaleźć ludzi którzy się na tym znają i będą chcieli pomóc. Ciuchy to samo. jeśli jesteś w potrzebie to daj znać poszukamy kogoś kto ma do oddania. Ludzie proszę nie bądźcie złośliwi. Jeśli niczego nie oczekujecie bo jesteście odpowiednio zaradni życiowo to nie piszcie złośliwości. Ja chce pomóc inwestując swój czas i umiejętności. Dlaczego każda inicjatywa społeczna musi zostać na starcie zdeptana z błotem?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
5134
#TOjsienka nieaktywny
27 stycznia 2014r. o 17:02
Interesujące. :|
Może? :| Tym razem jednak ugryzę się w paluchy :|

Moja chata skraju-ja nyczoho ne znaju
~ niezalogowany
27 stycznia 2014r. o 17:20
~Andrzej napisał(a): Po czym poznam? Po tym że będę chciał się skontaktować z tymi osobami potrzebującymi osobiście. Jeśli drzwi są potrzebne a ktoś ma do oddania to oczywiście postaram sie pokierować, jeśli te drzwi trzeba będzie wstawić postaram sie znaleźć ludzi którzy się na tym znają i będą chcieli pomóc. Ciuchy to samo. jeśli jesteś w potrzebie to daj znać poszukamy kogoś kto ma do oddania. Ludzie proszę nie bądźcie złośliwi. Jeśli niczego nie oczekujecie bo jesteście odpowiednio zaradni życiowo to nie piszcie złośliwości. Ja chce pomóc inwestując swój czas i umiejętności. Dlaczego każda inicjatywa społeczna musi zostać na starcie zdeptana z błotem?

Alez panie Andrzeju ,jakie złośliwości? po prostu pytanie,kto pyta to chyba nie czyni tym nietaktu,tylko chce sie zwyczajnie dowiedzieć ,moze akurat jest w potrzebie i chce mieć pojęcie w jakim zakresie moze liczyc na pomoc,czy np ta pomoc będzie obejmowac drobiazgi jak ciuszki czy wózeczek ,czy tez na ten przykład pokrycie dachu?
~Andrzej niezalogowany
27 stycznia 2014r. o 18:01
Proszę o wybaczenie jeśli kogoś dotknęły moje wypowiedzi. Oczywiście wszystkie potrzeby będą rozpatrywane i w każdym przypadku będę (mam nadzieje że już nie sam) starał się znaleźć przedmioty lub wolontariuszy.
5134
#TOjsienka nieaktywny
27 stycznia 2014r. o 18:23
~ napisał(a): czy np ta pomoc będzie obejmowac drobiazgi jak ciuszki czy wózeczek ,czy tez na ten przykład pokrycie dachu?

Raczej chyba wyjdzie to w praniu.Jeśli będzie to ktoś faktycznie nieporadny życiowo co z reguły widać to może i tak.Komuś kto chce się nie narobić,zaoszczędzić i jeszcze zarobić w postaci darowizny raczej podziękują.Tak przynajmniej to zrozumiałam i oby tak było by Ci co faktycznie mają nie podpinali się pod tych co potrzebują.

~Andrzej niezalogowany
27 stycznia 2014r. o 18:27
No o to to mi chodziło ale nie wiedziałem jak to napisać. Jak już pisałem na początku nie umiem przemawiać. Dziękuję za obranie w słowa moich myśli :)

Zmoderowano 27.01.2014 godz.18:56 - powód: topposting (moderator)
5134
#TOjsienka nieaktywny
27 stycznia 2014r. o 18:40

Ty chcesz po prostu kojarzyć potrzebujących z fachowcami chętnymi pomagać w zamian za dobre słowo oraz posiadających zbędne rzeczy z potrzebującymi których nie stać aby sobie to kupić.

~ niezalogowany
27 stycznia 2014r. o 18:47
TOjsienka napisał(a):
Ty chcesz po prostu kojarzyć potrzebujących z fachowcami chętnymi pomagać w zamian za dobre słowo oraz posiadających zbędne rzeczy z potrzebującymi których nie stać aby sobie to kupić.

O to to właśnie to. Ehhh zazdroszczę Ci że możesz w tak prosty sposób opisać moje zawiłe myśli :)

Ale wracając do tematu to w pierwszej wypowiedzi jest podany mail. Można w każdej chwili napisać co trzeba albo co umiemy i chcemy zrobić a może ktoś właśnie czeka żeby do nas przyjechać, dać nam coś lub ktoś właśnie potrzebuje nas. Jeśli znamy kogoś kto może potrzebować pomocy to też śmiało można dać namiary i coś opisać a postaram się coś z tym zrobić.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA BAU zaprasza