Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Urząd kontra przedszkole
~ niezalogowany
19 lutego 2014r. o 12:25
assassin napisał(a): Na pewno jeżeli jest wszystko zgodne z przepisami i zostały spełnione wszystkie procedury, nikt temu panu nie zabroni prowadzić takiej działalności. Ale moim zdaniem również należy sprawdzić, czy wszystko jest zgodne z przepisami. I takie kontrole powinny być przeprowadzane nie tylko w nowych obiektach jak przedszkola, szkoły i sklepy, firmy, ale również w istniejących. W razie jakiegoś wypadku, później może się okazać, że ktoś nie dopełnił swoich obowiązków.
Później np. osoby przebywające w budynku mogą winić urzędników, że poprzez dopuszczenie do użytkowania obiektu niezgodnego z przepisami nie zostało wypłacone odszkodowanie.
A czego żądają urzędnicy, tego nie wiem. Mnie po prostu zdziwiło, że przedstawione na zdjęciu pomieszczenie znajduje się w przedszkolu. I tyle. Dopisane 19.02.2014r. o godz. 12:15:ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY z dnia 12 kwietnia 2002 r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie.
Pomieszczenia do pracy **), nauki i innych celów, w których nie występują czynniki uciążliwe lub szkodliwe dla zdrowia, przeznaczone na stały lub czasowy pobyt:
a) nie więcej niż 4 osób 2,5m
b) więcej niż 4 osób 3,0m
2. Pomieszczenia, których wysokość powinna, zgodnie z ust. 1, wynosić co najmniej 3 m i 3,3 m, mogą być obniżone do wysokości nie mniejszej niż 2,5 m w przypadku zastosowania wentylacji mechanicznej nawiewno-wywiewnej lub klimatyzacji, pod warunkiem uzyskania zgody państwowego wojewódzkiego inspektora sanitarnego.

jak taki jestes zorientowany w temacie to albo jest to dla ciebie konkurencja albo piszesz z gminy bo od razu widac ze nie podoba ci sie to przedszkole i przeszkadza.
Nie tak powinna robic gmina ze jak ktos ma mozliwosci stworzyc miejsca pracy i ofertuje pomoc nad pilnowaniem dziecka to tak powinno byc a wy tylko potraficie komus przeszkadzac zeby to sie nie udalo. Jacy wy ludzie jestescie podli do szpiku kosci i zawistni brak slow co sie w tel Polsce wyprawia jaka znieczulca panuje wszedzie!! ja jestem za takim przedszkolem i chetnie skorzystam jak bedzie taka mozliwosc .
Pozdrawiam wszyskich zawistnych ludzi opamietajcie sie nie badzcie tacy podli dla drugiego czlowieka bo to kiedys do was wroci !
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ewa niezalogowany
19 lutego 2014r. o 12:27
dokladnie zgadzam sie z poprzedniczka w stu procentach nic dodac nic ujac .
87
#assassin nieaktywny
19 lutego 2014r. o 12:34
Nie jestem z gminy, ani z konkurencji.
1
emem
19 lutego 2014r. o 12:38
assassin napisał(a): Nie jestem z gminy, ani z konkurencji.

Dlaczego insynuujesz, ze nie wypelniaja norm.
I na jakiej podstawie? Na podstawie zdjecia? Oczerniac latwo. Jest to zalosne.

Wedlug naszych informacji przedszkole spelnia normy, przeszlo kilka kontroli.

Problem dotyczy zupelnie czegos innego - jest to opisane w tekscie artykulu.

Bolec.Info - portal i gazeta nr 1 w powiecie bolesławieckim
~Zebrzydowianin niezalogowany
19 lutego 2014r. o 13:09
Również nieciekawa sytuacja jest w Przedszkolu w Zebrzydowej gdzie władze Gminy doprowadziły budynek w którym się mieści przedszkole do ruiny (celowo żeby je zlikwidować i przenieść do obskurnej szkoły ). Taki manewr wykonali likwidując istniejącą tam od 60 lat Publiczną Bibliotekę bo sufit grozi zawaleniem.Pracownicy Przedszkola czekają w niepewności, jak twierdzą będą przenoszeni we wrześniu.Na co mieszkańcy Zebrzydowej stanowczo się sprzeciwiają.Znając Zycie Relich i spółka zrobią po swojemu.
87
#assassin nieaktywny
19 lutego 2014r. o 13:37
emem napisał(a):
assassin napisał(a): Nie jestem z gminy, ani z konkurencji.

Dlaczego insynuujesz, ze nie wypelniaja norm.
I na jakiej podstawie? Na podstawie zdjecia? Oczerniac latwo. Jest to zalosne.

Wedlug naszych informacji przedszkole spelnia normy, przeszlo kilka kontroli.

Problem dotyczy zupelnie czegos innego - jest to opisane w tekscie artykulu.

Napisałem iż może po prostu coś jest nie tak z tym przedszkolem skoro mają kontrole? Nie napisałem, że coś jest nie tak i wskazałem co. Proszę czytać z uwagą.
W późniejszym poście napisałem, że jeżeli wszystkie wymagania są spełnione, to właściciel nie ma się czego obawiać, bo nie można mu odmówić prowadzenia takiej działalności.
Nikogo nie oczerniam i zadałem tylko pytanie, zastanowiłem się. Nie byłem nigdy w tym budynku , nie widziałem dokumentacji technicznej.
Pisanie, że kogoś oczerniam i że moje działania są żałosne jest nie na miejscu. Wydaje mi się, iż po to jest portal publiczny, aby odbywała się tutaj normalna i zdrowa rozmowa na tematy które nas dotyczą. Chyba każdy może mieć jakieś pytania i swoje zdanie. Jeżeli będzie się to odbywało w taki sposób, że jeżeli się z nami nie zgadzasz i zadajesz pytania, myślisz, to jesteś zły, to ja dziękuje w takiej debacie.
Może Pan panie administratorze wykasować moje posty.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia.
~Malkon niezalogowany
19 lutego 2014r. o 13:40
Wydaje mi się, że piszący artykuł powinien być bardziej dociekliwy jeśli idzie o zastrzeżenia "urzędu" do tego przedszkola i prowadzącego tę placówkę. Wydaje mi się, że prowadzący to przedszkole powinien wiedzieć i najprawdopodobniej wie jakie warunki powinien spełniać tego rodzaju obiekt. W artykule zmielono temat i nie wiadomo właściwie o co chodzi. Właściwie to chodzi o pieniądze a mniej o dobro dziecka.
1
emem
19 lutego 2014r. o 14:10
assassin napisał(a): Napisałem iż może po prostu coś jest nie tak z tym przedszkolem skoro mają kontrole? Nie napisałem, że coś jest nie tak i wskazałem co. Proszę czytać z uwagą.

Wrecz przeciwnie. Napisales: "Już na pierwszy rzut oka widać, że wysokość pomieszczenia prawdopodobnie nie spełnia wymaganych w przepisach 3,0m wysokości (drzwi mają 2,0m)."

To nie bylo pytanie, tylko stwierdzenie. Na podstawie zdjecia lol.

Ale sprawdzilismy to - budynek spelnia wymogi, kontrole nie wykazaly nic zlego.

Problem z tym przedszkolem na natomiast urzad gminy. Jaki problem - opisane zostalo w tekscie.

Czy urzad jest dla mieszkancow czy mieszkancy dla urzedu? :-)

Bolec.Info - portal i gazeta nr 1 w powiecie bolesławieckim
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo