Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Urząd kontra przedszkole
29
Bernard
19 lutego 2014r. o 14:14
Skoro "z niejednego pieca chleb jadł i od dawna zajmuje się biznesem" to powinien wiedzieć, że fakt, iż nie złożył jakich papierów w czasie, zawsze walnie go po portfelu.

Generalnie zero faktów, same teorie właściciela biznesu, bez konkretów. Zarzucili mu coś bezpodstawnie? Dostaje dofinansowanie za pozostałe miesiące poza tym w którym zawalił?

Jeśli brakuje miejsc w przedszkolach w gminie, to ilu? Ile dzieci się nie dostało?

Jeśli ktoś z gminy mu "dał do zrozumienia" że biznes mu się nie podoba to kto? I co konkretnie ten ktoś mu powiedział?

Skontrolować pewnie musieli, żeby dostał pozwolenie na prowadzenie działalności. Kolejne kontrole w reakcji na doniesienia o nieprawidłowościach są uzasadnione choćby tym żeby Bolec w ramach hejtu na Relicha nie pisał o tym, że urzędnicy nie chcą skontrolować przedszkola a pani X jest oburzona bo napisała donos : ))

Niestety ale wygląda to tak jakby komuś biznes nie wypalił i szukał winnych. A że wśród potencjalnych winnych może być burmistrz to można ten słowotok przedsiębiorcy opublikować.

A swoją drogą to zastanawia mnie kto tam się szykuje w gminie do walki z Relichem skoro tyle tego hejtu na niego na bolcu. Jakiś radny powiatowy z PełO?

bobrzanie.pl
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
211
skorn
19 lutego 2014r. o 15:18
Ememe coś zamilkł...

A z tych przedsiębiorców, co artykuły szkolne sprzedają, to bolec.humor był. Smutne : (

<i>
1
emem
19 lutego 2014r. o 15:51
skorn napisał(a): Ememe coś zamilkł...

ememee ma rozne zajecia w ciagu dnia :)

Bernard, jezeli urzednicy zle (czasami chamsko) odnosza sie do petentow (zreszta my i zapewne Ty tez tego doswiadczasz) to czy nie nalezy o tym pisac? Urzad, wladza, jest dla mieszkancow, a nie odwrotnie.
Jezeli kontrole niczego nie wykazaly, to dlaczego urzad utrudnia? Rola urzednika jest POMAGAC.

Nie bardzo rozumiem, dlaczego sprowadzasz swoja wypowiedz do poziomu anonimowego hejtera (wstawka o wyborach).

skorn napisał(a):
A z tych przedsiębiorców, co artykuły szkolne sprzedają, to bolec.humor był. Smutne : (

Skorn, nie przeczytales ze zrozumieniem (co mnie wcale nie dziwi :) ) Wiec wyjasnie Ci raz jeszcze :) BolecHumor nie byl ze sprzedawcow tylko z wygladu stoiska (kalesony byly podpisane jako: artykuly szkolne) :)

Pozdro!
emem

Bolec.Info - portal i gazeta nr 1 w powiecie bolesławieckim
~ niezalogowany
19 lutego 2014r. o 15:56
zarzut brak taktu czy w celu sprawdzenia czy nauczycielka ma uprawnienie pedagogiczne wysyla sie urzednikow i mundurowych?

na podstawie protokolow zawartych na stronie bip
~ Bolecnauta niezalogowany
19 lutego 2014r. o 16:02
Ja rozumiem Bernarda, czeka na zlecenia od Relicha i dlatego tak pisze.
29
Bernard
19 lutego 2014r. o 16:51
emem napisał(a): Bernard, jezeli urzednicy zle (czasami chamsko) odnosza sie do petentow (zreszta my i zapewne Ty tez tego doswiadczasz) to czy nie nalezy o tym pisac? Urzad, wladza, jest dla mieszkancow, a nie odwrotnie. Jezeli kontrole niczego nie wykazaly, to dlaczego urzad utrudnia? Rola urzednika jest POMAGAC. Nie bardzo rozumiem, dlaczego sprowadzasz swoja wypowiedz do poziomu anonimowego hejtera (wstawka o wyborach). Pozdro! emem
Marcin, po prostu w tym tekście nie ma konkretów poza tym, ile dzieci jest w którym przedszkolu i tym, że facet nie wyrobił z jakimiś papierami w terminie i poniósł tego konsekwencje. Mamy gorzkie żale zamiast faktów, o to mi chodzi. Jeżeli urzędnicy odnieśli się do gościa chamsko... Kto? Jacy urzędnicy? Jak chamsko? Konkrety! A wstawka o wyborach bo zauważ, że jak na bolcu pojawia się coś z gminy Nowogrodziec to już wiadomo jaka będzie teza i wymowa tekstu.

Dopisane 19.02.2014r. o godz. 16:51:

~ Bolecnauta napisał(a): Ja rozumiem Bernarda, czeka na zlecenia od Relicha i dlatego tak pisze.

Nie oceniaj swoją miarą. Nie muszę czekać na zlecenia z Nowogrodźca, dogaduję się z radnym z Bolesławca, ma mnie adoptować i opchnąć mi jakąś spółkę : )

Zmoderowano 19.02.2014 godz.19:36 - powód: poprawione cytowanie (moderator)

bobrzanie.pl
1
emem
19 lutego 2014r. o 16:58
~ napisał(a): Jeżeli urzędnicy odnieśli się do gościa chamsko... Kto? Jacy urzędnicy? Jak chamsko? Konkrety!

~ napisał(a):
A wstawka o wyborach bo zauważ, że jak na bolcu pojawia się coś z gminy Nowogrodziec to już wiadomo jaka będzie teza i wymowa tekstu.

Oj Bernard :) Kto, jak kto, ale Ty takie rzeczy piszesz? :)
Jaka teza? Wymowa? Jeszcze moze napisz, ze Marczewski bedzie w wyborach startowal? :)

http://www.bolec.info/index.php?op=informacje&news=10561
http://www.bolec.info/index.php?op=informacje&news=10543

itd itd

:)

Bolec.Info - portal i gazeta nr 1 w powiecie bolesławieckim
~ niezalogowany
19 lutego 2014r. o 17:00
assassin napisał(a): A może po prostu coś jest nie tak z tym przedszkolem? Już na pierwszy rzut oka widać, że wysokość pomieszczenia prawdopodobnie nie spełnia wymaganych w przepisach 3,0m wysokości (drzwi mają 2,0m). A to tylko ja zauważyłem spoglądając na pierwsze zdjęcie. Więc może kontrole są zasadne ?

weź się rozpędz a ściana sama cię znajdzie
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Metrohouse zaprasza