Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Solidaryzujemy się z Ukraińcami
~lonia niezalogowany
22 lutego 2014r. o 21:46
~ napisał(a): Dodam jeszcze że oprócz niebiesko-żółtych flag na euromajdanie dominowały czarno-czerwone.Poczytajcie sobie wielbiciele ukraińskiej opozycji kto takich flag używał i kiedy.Palcie sobie te świeczki,zakopujcie skrzynie z historią itd.Cieszę się że większość mieszkańców Bolesławca nie dała się ogłupić telewizyjną papką..

pamiętaj że wielu bolesławian urodziło się we lwowie drohobyczu stryju itd
więc nie mów o ogłupianiu .
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~antybanderowiec niezalogowany
22 lutego 2014r. o 22:17
Oto dlaczego ja nie zapale świeczki i nikt z mojej rodziny.
Po pierwsze: ten cały przewrót na ukrainie jest sterowany z zewnątrz po cichu przez CIA oraz tzw. koszerne towarzystwo z UE, które już przebiera nóżkami, aby się dobrać do ukraińskich zasobów naturalnych oraz zrobić z ukrainy tanią siłę roboczą i rynek zbytu, a to tylko wierzchołek góry.

Po drugie, jak zobaczyłem na majdanie naszych mało inteligentnych polityków z każdej opcji politycznej, to się we mnie zagotowało, stali tam z pogrobowcami bandery z pod znaku OUN-UPA i im przyklaskiwali, ofiary z Wołynia i Podola w grobach się przewracają.

Po trzecie: ukraińcy są narodem bez tożsamości narodowej, ponieważ nigdy nie było takiego Państwa jak ukraina - sama nazwa (u kraju) - jakiego? i mają kompleks niższości, czy to w stosunku do nas, czy też do Rosjan.

Po czwarte: historia pokazała, że są narodem - nacją, która ani nie była wierna Rzeczypospolitej, ani Carskiej Rosji, sam Chmielnicki sprzedał Kozaków Rosji podpisując umowę w 1654 roku bodajże w Perejesławiu, o ile się nie pomyliłem.

Po piąte: W czasach II RP były dokonywane zamachy na przedstawicieli władz i na samych Ukraińców, którzy dążyli do zgody i współpracy pomiędzy polakami i ukraińcami, ale nacjonaliści ukraińscy, wspierani i finansowani przez Niemcy, co jest teraz także czynione dalej, ale po cichu. Między innymi za to w Polsce bandera dostał wyrok śmierci i szkoda, że go nie wykończyli wtedy, zaraz po wojnie w Niemczech zrobił to radziecki agent.

Po szóste: jak wybuchła wojna w 1939 roku, to ujawnij się na dobre i to od razu nacjonalizm ukraiński, min. mordując naszych żołnierzy wycofujących się na Węgry i Rumunie.

Po siódme: Gdy wybuchła wojna pomiędzy Rosją a Niemcami w 1941 roku, to ukraińcy (choć nie wszyscy) witali Niemców jak wyzwolicieli, a więc ujawnia to komu tak naprawdę starali się służyć. tylko, że według mnie to byli skończonymi durniami, bo gdyby nawet Niemcy wygrali wojnę z Rosją, to hitler i tak by ukraińców wykończył i nie dałby im stworzyć wolnej ukrainy, ale oni o tym nie wiedzą albo nie zamierzają o tym wiedzieć.

Po ósme: ja rozumiem, że chcieli mieć własne państwo i powstańczą armię (UPA) i walczyli, później przeciwko Niemcom, jak i Rosjanom i nam, ale co to za "pseudo bohaterowie", którzy walczą z kobietami, małymi dziećmi, starcami itd. To były czystki etniczne, aby całkowicie zlikwidować ślady po Polakach na tamtych terenach, zostały spalone całe wsie, chcieli w ten sposób wymazać całkowicie Polskość, że od tylu wieków, Polacy tam byli.

Po dziewiąte:
Dokonując takich zbrodni, bestialskich, wręcz odrażających i bardzo okrutnych pokazali że brak w nich człowieczeństwa. Mają tylko szczęście, że stalin nie wymordował ich wszystkich, bo w czasach wielkiego głodu na ukrainie, stalin postarał się, aby kilka milionów Ukraińców zmarło z głodu.
Ale w tym czasie w Polsce nikt z nich z głodu nie umierał.

Po dziesiąte: nie powinniśmy w ogóle mieszać się do tego konfliktu, bo już dzisiaj w telewizji jeden Ukrainiec na majdanie powiedział, to że z ginęli ludzie, to także wina nas POLAKÓW i uważam, że im więcej się tam angażujemy, tym więcej będzie winy naszej. Ukrainie grozi rozpad państwa a Rosja najprawdopodobniej zabierze wschód ukrainy, choćby na mieszkających tam Rosjan, Krym i Sewastopol itd.

Po jedenaste: nie chodzi o to, że jestem przeciny Ukraińcom, tam także są normalni ludzie i należy wspomnieć, że także wielu Ukraińców zginęło z rąk UPA, bo nie chcieli mordować Polaków, których mieli za sąsiadów. Najgorszym scenariuszem dla ukrainy będzie to, jak nacjonaliści dojdą tam do władzy, a oni gardzą wszystkimi i UE, nami Polakami, Białorusinami, Rumunami, Słowakami, Węgrami itd., a także Rosjanami, choć według mnie tylko dzięki Rosji mają swoje Państwo, ale niestety nie potrafią być wdzięczni za to. Gdyby stalin nie podarował im naszych kresów wschodnich, to nie mieli by Lwowa itd.

Po dwunaste: Dopóki na ukrainie nie zostanie zlikwidowany nacjonalizm w wydaniu OUN-UPA i wrogość w stosunku do Polaków a także innych narodowości, nie ma mowy o zadnym wspieraniu ukrainy. Oni jako państwo są już w tej chwili bankrutami, UE chciała im dać 1 mld eu jako ochłapy, gdzie sam Putin daje 15 mld dolarów. uważam, że dopiero teraz tam zacznie się prawdziwy bajzel. Należy jeszcze wspomnieć, że nacjonaliści, a także manifestacja we Lwowie chcą oderwania od Polski 19 powiatów oraz Przemyśla i Rzeszowa, na to się nie możemy zgodzić!. Nasi obywatele czekają długie miesiące, aby się dostać do szpitala, na zabiegi itd. ale nasza władza od razu przyjmuje ich do naszych szpitali i to jest hańba, wyobrażacie sobie to w drugą stronę na ukrainie, bo ja NIE, chyba, że siekierą...
Nie chciałbym, abym ktoś wziął mnie za człowieka, który jest prorosyjski, choć prawda jest taka, że Polacy, Rosjanie, Ukraińcy to Słowianie i powinniśmy się SZANOWAC, bo na naszej wspólnej kłótni korzysta tylko zachód, który ze swoimi poglądami i zepsuciem jest zgniły i od zawsze dążył do zniszczenia Słowian, tylko prawda jest że Słowian jeszcze nikt w historii nie pokonał.

Na koniec jestem za współpracą (a nie za kłótnią) z prawdziwymi Ukraińcami, którzy nie są przeciw Polsce i odżegnują się od skrajnego nacjonalizmu i bandery. Bo w każdym kraju, czy to w Polsce, czy w Rosji, czy na Ukrainie są ludzie, którzy chcą żyć w zgodzie i spokoju.
Jeżeli chodzi o "piękną" Julię, która dzisiaj wyszła z więzienia, taka była chora, a tu nagle doznała cudownego uzdrowienia i już chce startować w wyborach, szczyt hiporyzji w jej wykonaniu.

TAKŻE dla banderowców nie zapalę świeczki, szkoda tylko ludzi co zginęli.

Na pewno, po moim komentarzu pojawi się wiele głosów krytyki..., ale należy pamiętać o ofiarach Wołynia i Podola, choćby na ich pamięć nie wolno NAM ZAPOMIEĆ!, a co innego wybaczyć...
~majętny Stef niezalogowany
22 lutego 2014r. o 22:17
Film ze wschodniej Ukrainy zamieszkanej w większości przez Rosjan.
Majdan został okopany przez Ruskich.
Prawdopodobnie Polska już wdepnęła w coś brązowego i zostanie sobie z banderowcami przeciwko Rosji.

~ niezalogowany
22 lutego 2014r. o 22:47
my sie zawsze w jakies g...o wladujemy
~lonia niezalogowany
22 lutego 2014r. o 22:56
antybanderowiec wielu bolesławian trafiło tu poprostu chcąc żyć w pokoju a ty pomieszałeś historie i współczesność .
Nie dyskutujmy o histori bo jej niezmienimy a na PRZYSZŁOŚĆ możemy mieć wpływ .
~ niezalogowany
22 lutego 2014r. o 23:13
Ja mam mieszane uczucia bo jak do tego podejść wczoraj podpisali porozumienie a dziś je lamią ci którzy niby chcą normalności. Ja nie bronię Janukowycza tylko wydaje mi się że Kliczko i ta cała opozycja jest taka sama - tylko tamten ciągnął do Rosji ci będą ciągnąć do UE - ale ich słowa są nie za wiele warte skoro nawet ich 24 godziny nie dotrzymali. Tam chyba są grupy którym zależy na rozlewie krwi a nie na spokoju i unormowaniu spraw. Takie jest moje zdanie - a czy się łączę - uważam że Ukraina powinna wybrać dla siebie taką ścieżkę która będzie dla nich bardziej korzystna - czy akurat kierunek UE jest dla nich dobry - nie wiem niech sobie sami odpowiedzą
2161
#fobiak nieaktywny
22 lutego 2014r. o 23:29
lonia, antybanderowiec nic nie pomieszal, przedstawil powody zrezygnowania ze swieczki, wyjasnil swoj stosunek i doinformowal co niektorych w skrocie. nie nawoluje do niczego i nikogo, dobrze jest wiedziec komu z za co sie pomaga, polacy podcieraja w niemczech esesmanom tylki ale oni nie odgrazaja sie polakom i nie strasza ich, ze im zabiora iles tam powiatow.
jesli nie interesuje ciebie historia to czasy wpolczesne. ukraincy stawiaja sobie pomniki na terenach polskich tam gdzie im sie podoba i zaden z politykow nie jest w stanie im tego zabronic, ba malo tego, politycy sa przy odslonieciach tych pomnikow, natomiast zaproszeni na konferencje rocznicy rzezi na wolyniu odmowili udzialu, (kurtyka i kaczynski). w zamku krasiczynskim pod przemyslem (2 lata temu poczatek wrzesnia) odbywaja sie zjazdy ukraincow, na ktore polakom wstep jest zabroniony, caly teren obstawiony przez polskie sluzby specjalne.
~ niezalogowany
22 lutego 2014r. o 23:39
A ja się z ukraińcami nie solidaryzuję ! Wybrali sobie Janukowycza w demokratycznych wyborach to niech się sami z nim męczą. :P
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza