Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Putin - Ukraina - Zagrożenie .

10114
#alter nieaktywny
29 stycznia 2015r. o 14:51
Znaczące słowa Łukaszenki! W tym kontekście zapytam, to skąd te obawy nawet na Białorusi? I co to mówi o Putinku?

Białoruś postawiła się Rosji. Łukaszenka grozi opuszczeniem Euroazjatyckiej Unii Gospodarczej

"Prezydent Białorusi Aleksander Łukaszenka nie wykluczył wyjścia swego kraju z utworzonej przez Rosję Eurazjatyckiej Unii Gospodarczej (EUG), jeśli nie zostaną dotrzymane zawarte uzgodnienia - poinformowała agencja BiełTA."

"Na tej samej konferencji Łukaszenka podkreślał, że za wszelką cenę chciałby uniknąć otwartej wojny, ale zaznaczył przy tym, że armia Białorusi cały czas przechodzi szkolenia. - Nie oddamy naszej ziemi nikomu i to jest moje zadanie. Wspierają mnie setki tysięcy ludzi, którzy myślą tak samo. A jeśli ktoś sądzi, że Białoruś jest częścią "rosyjskiego świata", to żyje złudzeniami - mówił prezydent."

http://wiadomosci.wp.pl/kat,8311,title,Bialorus-postawila-sie-Rosji-Lukaszenka-grozi-opuszczeniem-Euroazjatyckiej-Unii-Gospodarczej,wid,17217398,wiadomosc.html?ticaid=1143f7&_ticrsn=3

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
10114
#alter nieaktywny
29 stycznia 2015r. o 15:34
Pitolisz nie na temat, a potem masz pretensje, że cię moderują :/

13158
#packwild nieaktywny
29 stycznia 2015r. o 15:38
Wojna będzie to pewne. Pytanie trzeba zadać kiedy ta wojna wybuchnie? Wojny zawsze były i zawsze będą.
Tu trzeba by się zastanowić co się stanie gdy do wojny dojdzie.
Są różne warianty dla naszego kraju. Wszystko zależy od tego jaki będzie rozwój wydarzeń. Bać się należy zwłaszcza o rejony 'zaborcze' tu gdzie Bolesławiec właśnie i cały dolny Śląsk...
Nie wiadomo jak się zachowają Niemcy ale trzeba się liczyć z tym ze będą chcieli odzyskać swoje dawne ziemie (!) Zobaczcie sobie np na kwestie sprzedaży domu. Ogłoszenie mojego znajomego wisi już 2 rok i dalej nie może sprzedać domu. Cena jest atrakcyjna ale sprzedać domu nie może. Taka sytuacja jest nie do pomyślenia w Polsce centralnej, tam domy sprzedaje się praktycznie od ręki. To oczywiście taki przykład , ale coś tu się zaczyna dziać o czym w żadnej telewizji nikt nie powie. Te nasze rejony są narażone na grabież Niemiecką i nie można zapominać jaka okrutna jest wojna. Nie należy ulegać zaraz panice bo na dzień dzisiejszy nam nic nie grozi. Ale gdy tylko nadarzy się taka okazja to różnie może być. Nam Polakom już nie jedne obietnice składano, nie takie mieliśmy już pakty o wzajemnej pomocy. To ze jesteśmy w NATO nie oznacza ze mamy liczyć tylko i wyłącznie na czyjąś pomoc. PAMIĘTAJCIE ! nie szukajcie przyjaciół na silę i za wszelką cenę w narodzie Niemieckim tak jak i w Rosyjskim. Nie chce żyć historią i wiem jakie teraz mamy relacje z Niemcami. Wszystko się dobrze układa między nami. Miejmy nadzieje że czarne scenariusze nigdy nie zostaną zrealizowane. Tylko jak tu się nie martwic gdy ma się prezydenta i rząd z ramienia Platformy , gdzie interes Polski jest odstawiany na drugi plan. Liczą się tylko przekręty i wchodzenie na siłę w d** Niemcom i całemu zachodowi. Ruskim też pozwalali na wiele i teraz mamy tego konsekwencje.
2900
#falco nieaktywny
29 stycznia 2015r. o 15:41
uczepiłeś się Ukrainy więc trzymaj się dalej ...trudno ci pojąć że nie tylko Ukraińcy są uwikłani w konflikty?
nie na temat?...tematem jest ''wojna'' a nie tylko Ukraińcy ...
być może mnie zmoderują ale nie ma zamiaru się żalić jak to ty już kiedyś zrobiłeś ''wyjaśniając '' swoje ponoć zniknięcie z forum... :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
10114
#alter nieaktywny
29 stycznia 2015r. o 15:44
Pitolisz jak nawiedzony od samego rana :D

~chamski chadziar niezalogowany
29 stycznia 2015r. o 16:04
Alterowicz , idź komuś wyczyścić buty , tylko do tego się nadajesz.

Widzę , że wróciłeś Drogi Antykomunisto . Miło mi :) Kto, jeśli nie Ty , My , Oni pomści śmierć Keneddiego ? :)
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
29 stycznia 2015r. o 18:51
A wracając do sprawy , skoro już przestałeś buty czyścić ( nie ma w tym nic złego , wszak ten kosmita Joszua mył nogi swym uczniom :) ) , powiedz mi Drogi Poeto , co wiesz o petrodolarze ? Jak nic nie wiesz , to spytaj Stefana. On wie :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
2900
#falco nieaktywny
29 stycznia 2015r. o 18:58
ja powiem...mogę ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza