Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Putin - Ukraina - Zagrożenie .

3231
#qwax nieaktywny
14 lutego 2015r. o 23:15
alter napisał(a):
~oj alter napisał(a): ty to już całkiem masz klapy na oczach, banderyzm to zło i tyle.

hehehe... banderyzm tak! Ale Ukraina to nie banderyzm, i nie wszyscy Ukraińcy to banderowcy, a Ukraina to wolny kraj. Bandyta putinek nie ma prawa łamać prawo międzynarodowe. Więc nie siej tu ruskiej propagandy.

Kwasik co ty na to? koleś wszystkich Ukraińców nazywa banderowcami! hehe

Świat "zachodni" nie relacjonuje tej wojny OBIEKTYWNIE.
Pokazują tylko zbrodnie Rosjan, a NIGDY Ukraińców - a to NIEPRAWDA!
Możesz się z tym nie zgadzać, ale wschodnia część Ukrainy jest prorosyjska i nikt na siłę nie zmusi jej mieszkańców do popierania nowego "demokratycznego" rządu Ukrainy. W obecnych granicach to jest zwyczajnie "sztuczny" twór, tak jak kiedyś np. Jugosławia.
W tym konflikcie obie strony zabijają i mordują z równą zaciętością, ale znajdź mi jeden przykład w mediach pokazujących jakieś zbrodnicze działanie Ukraińców... Jeden, jedyny... Nie ma takich! A dlaczego? Czyżby Ukraińcy walczyli tylko "humanitarnie" i nie bombardowali ludności cywilnej, szkół, szpitali? Nie! Robią to obie strony, ale tylko jedna jest potępiana, więc sam widzisz, jakie to "obiektywne". A zaczęło się od zestrzelenia malezyjskiego samolotu... tylko zestrzelenia przez kogo?

Ale ty masz za bardzo wyprany mózg, by sam zacząć myśleć...
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
10114
#alter nieaktywny
14 lutego 2015r. o 23:20
~koral napisał(a):

Kręcisz i mataczysz koleś :D

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
211
skorn
14 lutego 2015r. o 23:20
Jak Ukraina znajdowała sie w stefie wpływów Rosji, to wszystko było ok. Wszyscy mieli gdzies jej mieszkanców i biede piszczacą z każdego zakamarka. A teraz lament, bo sytuacja sie zmieniła i Zachód wszedł do gry.

<i>
10114
#alter nieaktywny
14 lutego 2015r. o 23:30
qwax napisał(a): Ale ty masz za bardzo wyprany mózg, by sam zacząć myśleć...

Właśnie widzę kto ma wyprany mózg! Kolonko niby jest autorytetem w temacie? hehehe

Twój niby obiektywizm, rozpłynął się we mgle. :D

Dopisane 14.02.2015r. o godz. 23:30:

"Prezydent Petro Poroszenko, zgodnie z oczekiwaniami, ogłosił oficjalnie zawieszenie broni. Rozkaz został wydany wszystkim uzbrojonym ukraińskim oddziałom. Chodzi tutaj - między innymi - o wojsko i Gwardię Narodową. Wcześniej podobne rozkazy wydali przedstawiciele samozwańczych republik ługańskiej i donieckiej."

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Petro-Poroszenko-oglasza-zawieszenie-broni-na-Ukrainie,wid,17260428,wiadomosc.html

10114
#alter nieaktywny
14 lutego 2015r. o 23:39
Dobrzy Rosjanie!

"Wybaczcie nam - mówią rosyjscy studenci, którzy nagrali odpowiedź na wideo swoich ukraińskich kolegów. - Jest nam wstyd, że nasze państwo naruszyło terytorialną integralność Ukrainy, którą zobowiązało się szanować, i anektowało Półwysep Krymski. "

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Rosyjscy-studenci-przepraszaja-za-wojne-na-Ukrainie,wid,17259401,wiadomosc.html
>
Dopisane 14.02.2015r. o godz. 23:39:

Rosja zagrożeniem dla innych krajów!

Łotwa obawia się Rosji. "Widać już oznaki wojny"

http://fakty.interia.pl/swiat/news-lotwa-obawia-sie-rosji-widac-juz-oznaki-wojny,nId,1672357

Zmoderowano 15.02.2015 godz.14:49 - powód: offtop (moderator)

3231
#qwax nieaktywny
14 lutego 2015r. o 23:48
alter napisał(a):
qwax napisał(a): Ale ty masz za bardzo wyprany mózg, by sam zacząć myśleć...

Właśnie widzę kto ma wyprany mózg! Kolonko niby jest autorytetem w temacie? hehehe

Twój niby obiektywizm, rozpłynął się we mgle. :D

Bo to jest jeden z niewielu, którzy mają jaja, by pytać o "niewygodne" rzeczy...
I podobnie jak on, ja również nie jestem za Putinem, ja jestem za PRAWDĄ...
A zamieściłem to dlatego, że byłem pewny, że coś z tego zrozumiesz (bo to przecież film - czyli teoretycznie łatwiejsza forma przekazu)... Cóż, pomyliłem się... chyba nie bardzo u ciebie z myśleniem...
Ale co mi tam, masz jeszcze jeden film (póki co, nie widziałem w naszej TV żadnego dowodu na zestrzelenie samolotu przez separatystów - było dużo gadania, ale żadnych faktów - a Holendrzy mają przecież czarne skrzynki do badań i choć wydali wyrok po grubych miesiącach "badań", to jakoś nie podali publicznie tych "dowodów"...
http://www.cda.pl/video/13750068/Mariusz-Max-Kolonko-Mowi-jak-jest-Kto-zestrzelil-MH17
~majętny Stef niezalogowany
14 lutego 2015r. o 23:53
Co tu konfabulować, wystarczy mieć oczęta otwarte.
10114
#alter nieaktywny
15 lutego 2015r. o 0:08
Powtórzę ważny link! bo ten (...), myśli że zasłoni konfabulacjami prawdę :)

"Wybaczcie nam - mówią rosyjscy studenci, którzy nagrali odpowiedź na wideo swoich ukraińskich kolegów. - Jest nam wstyd, że nasze państwo naruszyło terytorialną integralność Ukrainy, którą zobowiązało się szanować, i anektowało Półwysep Krymski."

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Rosyjscy-studenci-przepraszaja-za-wojne-na-Ukrainie,wid,17259401,wiadomosc.html

Zmoderowano 15.02.2015 godz.14:53 - powód: ubliżanie (moderator)

REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo