Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Zapraszamy
BolecFORUM Nowy temat

Dobry mechanik

~Darek OKM niezalogowany
6 listopada 2014r. o 21:55
~ napisał(a): Darek motor padoch ,zawory uszczelka pierscienie .Innej możliwości niema,Chyba że rozrząd ,ale wątpię.CIśnienie mierzone? ;)

Ciśnienie mierzone.Na 3 cylindrach ciśnienia brak.Na jednym jest bardzo,małe.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
7 listopada 2014r. o 9:16
~ napisał(a): Niektórzy leczą się przez internet ,a niektórzy szukają frajerów do diagnostyki auta. ;)

Byłem u kilku mechaników w Bolesławcu ale jak opowiadam im swój przypadek to każdy twierdzi, że pierwszy raz o czymś takim słyszy i nikt nie wie co z tym zrobić a pieniędzy wydałem sporo...myślę, że z forum VW więcej dowiem się niż od bolesławieckich mechaników.

Następująca kwestia :
Jest zimno - zacina się od dwóch lat wspomaganie kierownicy. Pojeżdżę trochę, wszystko się rozgrzeje, gaszę silnik, odpalam i już wszystko jest w porządku, wspomaganie działa. Czasami trwa to krócej a czasami dłużej i oczywiście kontrolka wspomagania pali się w momencie kiedy zatnie się wspomaganie. Jeden poradził mi aby dolać płynu do zbiorniczka bo było powyżej minimum ale to też nie pomogło. Ktoś tam wspominał o wymianie płynu ale wątpię by to pomogło tym bardziej, że płyn jest ok.
I taki przypadek jest od października do końca zimy, wiosną i latem rzecz jasna problemów takich nie ma.
Czy naprawdę nikt nigdy nie miał styczności z takim przypadkiem ? Najłatwiej powiedzieć – wymienić pompę wspomagania ale nie sztuka jest wywalić kilka setek jeśli okazałoby się, że coś z napięciem może jest nie tak albo z przewodami. Wywalę kilka stów a problem nadal będzie. Wydaje mi się, że gdyby to pompa była to nawet wiosna i latem byłby problem. No i od dwóch lat nikt nie jest w stanie tego wyleczyć.
~ niezalogowany
7 listopada 2014r. o 9:45
Darek możesz brać się za remont silnika .lub kupić z demobilu na podmianę.
~ niezalogowany
7 listopada 2014r. o 10:21
jak to się zacina?nie można pokręcić kierownicą?
~ niezalogowany
7 listopada 2014r. o 11:53
~ napisał(a): jak to się zacina?nie można pokręcić kierownicą?

Dokładnie tak i zapala się kontrolka wspomagania...kiedy silnik trochę popracuje, muszę zjechać na pobocze, zgasić silnik i po kolejnym odpaleniu wszystko na ogół wraca do normalności ale tez zależy od temperatury zewnętrznej. W styczniu całą drogę do Złotoryi jechałem bez wspomagania bo na dworze było -20 C a próby kolejnych odpaleń auta nie przynosiły rezultatu w postaci działania wspomagania.
~ niezalogowany
7 listopada 2014r. o 12:14
~ napisał(a):
~ napisał(a): jak to się zacina?nie można pokręcić kierownicą?

Dokładnie tak i zapala się kontrolka wspomagania...kiedy silnik trochę popracuje, muszę zjechać na pobocze, zgasić silnik i po kolejnym odpaleniu wszystko na ogół wraca do normalności ale tez zależy od temperatury zewnętrznej. W styczniu całą drogę do Złotoryi jechałem bez wspomagania bo na dworze było -20 C a próby kolejnych odpaleń auta nie przynosiły rezultatu w postaci działania wspomagania.
. Podepnij pod komputer.
~ford prefect niezalogowany
7 listopada 2014r. o 14:19
Tylko Adam i Wojtek z ulicy Kartuskiej w Legnicy. Mogę udostępnić numer telefonu. Miałem ogromne problemy po montażu instalacji w Bolesławcu, leczyłem objawy przez długi czas w kilku miejscach, a chłopaki z Legnicy są niesamowici.
~Darek OKM niezalogowany
7 listopada 2014r. o 15:13
~ napisał(a): Darek możesz brać się za remont silnika .lub kupić z demobilu na podmianę.

Proszę o numer telefonu do tego demobilu ,jeśli ktoś by znał ?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!