ja mysle ze zamiast zabierac im zysk prosto do budżetu państwa lepiej zmusić ich do płacenia wiekszych pensji. budżet państwa nam sie bogaci a większość społeczeństwa dalej klepie biede
#Pannazdzieckiem nieaktywny 8 kwietnia 2014r. o 13:55
Podatek dochodowy , to chudy pikuś w porównaniu z Vatem. Państwo można odchudzić uproszczając system podatkowy , szczególnie właśnie Vat , ale nie jest to na rękę politykom , bo wtedy mogłoby się okazać , jak słusznie zauważyła Iza , że chłopaki nie mieli by z czego żyć. To samo tyczy się subwencji partyjnych.
Coś czuję Panowie , że nie pogadamy z szacownym kandydatem , podobnie jak z przedstawicielem Ratusza. Władza nas olewa.
Mir.ko, Skorn ma rację , leją Cię po policzku szósty rok z rzędu , a Ty drugi nadstawiasz , pójdziesz do nieba , jak nic :D
Miłego popołudnia Wam życzę :)
Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
#Pannazdzieckiem nieaktywny 8 kwietnia 2014r. o 14:11
Nic nie będzie z Twojej reformy. Łżesz elity nie mają w tym interesu. Osobiście myślę , że dochodowy można całkowicie zlikwidować , a zostawić tylko Vat i żadnych odliczeń , czyli przywilejów . Jak Ci się podoba taki kompromis Kolego Komunisto ? :)
Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
przecież nasze stawki vat nie odbiegają od średniej europejskiej. nie wiem w czym by mialo pomóc dwukrotne jego obnizenie. skorzystają tylko ci którzych dotyczy jego wielka wartość
ja pochodze z chamow i mam sentyment do dziesieciny, dlatego vat musi byc 10%
to, ze oni nie chca z niczym sie dzielic to nic nowego, dlatego trzeba im wyrwac, trzeba ich sciagnac na ziemie bo sie porozbijaja tam na gorze jak im skrzydelka poprzerastaja
Dopisane 08.04.2014r. o godz. 14:26:
nasz vat jest najwyzszy jesli nie jednym z najwyzszym, nie mozemy sie porownywac do europy bo to nie my europe zdzieramy tylko europa nas, zabrali nam banki, pracujemy za 1/4 tego co oni
a ceny takie same
jesli pracujemy za 1/4 to powinnismy miec proporcjonalne podatki
wychodzi, ze 6 % ale niech bedzie zawyzony, niech bedzie te 10%
tak dlugo jak nie bedziemy zarabiac tyle samo ile zarabiaja europrjczycy to nie ma co porownywac naszych podatkow do ich podatkow
tabele przedstawiają jasno. choćbyśmy zeszli na kilkuprocentowy vat dalej będziemy w d... do sąsiadów którzy płacą 50 % dochodowego i 20 % standardowego vatu. sam podatek nic nieodzwierciedla. nic !
No,no,no. Ciekawie się robi. Chłopaki biorą się za reformowanie kraju. Tylko z kim to chcecie zrobić jak wszystkie formacje polityczne są do bani? Aby cokolwiek z tego zrealizować Polska musi po pierwsze wyjść z unii (eurokouchozu jak piszecie) a potem wprowadzić reformy cholernie bolesne dla społeczeństwa. Już widzę te matki z dziećmi w sejmie, górników z oponkami i pikiety solidarności za ustawy śmieciowe. Po obniżce VAT-u do 10% co powiecie emerytom? Wyniosą Was na taczkach po tygodniu moi "reformatorzy"
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.