Pannazdzieckiem napisał(a):Zdemotywowany napisał(a): To z kim jest sens dyskutować w obecnej chwili? ...
Moim skromnym zdaniem JKM , to wartościowy człowiek , jeśli musiałbym na któregokolwiek polityka głosować ... podkreślam, muszę , ale nie chcę ... to tylko JKM . Tamtego popołudnia chciałem Go wciągnąć w rozmowę o bankach , zastopował mnie i dlatego sobie poszedłem. Wiele Jego dziwacznych i bulwersujących wypowiedzi można puścić kantem uszu . To czego ja Mu nie wybaczam , to stwierdzenie , że pieniądze powinien produkować prywaciarz , bo urzędnik wyda je na fotoradary. Myli się . W normalnych okolicznościach urzędnika może społeczeństwo kontrolować , prywaciarza nie , bo zabiera mu wolność podejmowanych decyzji. Jeśli prywaciarz zajmuje się dystrybucją pieniądza , to mamy tak , jak jest w tej chwili ... miód i malina , jeśli będzie to robił urzędnik ( czytaj : Narodowy Bank Polski , poskładany z urzędników , kontrolowany przez Sejm, czyli Przedstawicieli Narodu , wybranych w JOW ) to jest szansa , że następne pokolenia nie będą musiały zapierdzielać po 48 godzin na dobę za miskę ryżu. A jeśli proces się rozszerzy , to nie będą żyły w strachu przed Putinem :D
~~007 napisał(a): Kłótnie nikomu nie są potrzebne . Ja mam taką prośbę do kandydata: wyjaśnij dla czego "zamordowano " w Polsce rodzinne masarnie ,piekarnie ,szewców itp. Nie pomyślano o filarze każdej gospodarki czyli o drobnych, małych i średnich przedsiębiorstwach. Na chwalonym zachodzie to właśnie te firmy windują gospodarkę. W naszym Kraju z premedytacją na rzecz wielkich firm zachodnich wywindowano kosmiczne wymagania naszym małym firmą, aby wyczyścić pole dla tych firm. Na 100% mamy do czynienia z korupcją urzędniczą na wysokim szczeblu. W zamian mamy wędliny o smaku Hutu im. Lenina i dmuchany Chleb. Dla czego ja nie mogę sprzedać swojej szynki z domu turyście a Niemiec może ?. Tu róbmy porządek i tu będą miejsca pracy i podatki .
~ napisał(a): ... Cała reszta to ekwilibrystyka umysłowa i pajdokracja.
Zastosowana autokorekta