Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Jestem Europejczykiem
~ niezalogowany
28 maja 2014r. o 12:53
~mir.ko napisał(a): gdyby założenie partii było proste wertowali bysmy kilkaset stron przy urnach. wchodzi sie w partie najblizszą sobie. BN był w PO, szkoda ze krotko. wynik PO i jego byłby wyższy w bolcu. nie wiem o jakiej izolacji medialnej mówisz. gdyby istniała korwin nie wszedł by do PE

Tak czytam i wychodzę z założenia, że nie ma co gdybać.
Niby dlaczego wyższy ? Tylko z racji tego, że przyklejony byłby do PO ? Najwidoczniej nie rozumiesz tego, że nie zrealizował żadnych celów, do których niby dażył. W sumie każdy może napisać program i przykleić się do każdej partii. Tylko jeden coś z tym zrobi, przynajmniej walczy, a w tym przypadku jest wielkie nic, kilka skandali i jeszcze przyklejenie się do najgorszej partii jaka tylko mogła powstać.
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
2161
#fobiak nieaktywny
28 maja 2014r. o 13:30
~mir.ko napisał(a): gdyby założenie partii było proste wertowali bysmy kilkaset stron przy urnach. wchodzi sie w partie najblizszą sobie. BN był w PO, szkoda ze krotko. wynik PO i jego byłby wyższy w bolcu. nie wiem o jakiej izolacji medialnej mówisz. gdyby istniała korwin nie wszedł by do PE

przedstawiciele malych partii nie sa reprezentantami w mediach, nie biora udzialu w dyskusjach, male partie nie sa propagowane przez media. innymi slowy nie licza sie i sa zwalczane. mikke musial walczyc 20 lat aby sie w koncu przebic. ten co sie zneca nad kotami tez bedzie musial powalczyc, jesli przezyje nagonki ze strony duzych partii za pomoca mediow.
10897
#Anonim10897 nieaktywny
28 maja 2014r. o 13:35
fobiak napisał(a): (...) ten co sie zneca nad kotami tez bedzie musial powalczyc, jesli przezyje nagonki ze strony duzych partii za pomoca mediow.

Moim zdaniem , jemu zaszkodziła "reklama" , którą przedstawił ktoś , kto już był i " swoje zrobił"..dla Polski ?? Mam na myśli Aleksandra Kwasniewskiego.....i Kalisza... :P
~mir.ko niezalogowany
28 maja 2014r. o 13:52
~ napisał(a):
~mir.ko napisał(a): BN był w PO, szkoda ze krotko. wynik PO i jego byłby wyższy w bolcu. nie wiem o jakiej izolacji medialnej mówisz. gdyby istniała korwin nie wszedł by do PE

Niby dlaczego wyższy ? Tylko z racji tego, że przyklejony byłby do PO ? Najwidoczniej nie rozumiesz tego, że nie zrealizował żadnych celów, do których niby dażył

np. ja byłem z tych co chcieli oddać głos na BN ale nie na Twój Ruch. Z tego co ja rozumiem, nie zrealizował żadnych celów bo za dużo zmian naraz chciał w "lokalnym PO". został wyrzucony
~ niezalogowany
28 maja 2014r. o 14:03
Wrocilem do Polski po kilku latach emigracji zarobkowej i ... widze juz, ze znowu bede musial wyjechac. Ludzie nadal glosuja na bande po-pis-psl-sld, pomimo ze ci ludzie juz rzadza polska 25 lat i jedyne co zrobili to wyrzucili takich ludzi jak ja (inzynier, 2 kierunki studiow) za granice bo tu nie da sie normalnie zyc. Zamiast szukac alternatyw w partiach liberalnych gospodarczo (knp,upr, partia libertarianska) polacy nadal glosuja na socjalistow z pis i po. dramat. za 15 lat ludzie beda tu umierac z glodu bo mlodzi wyjezdzaja a starzy nie beda miec za co zyc (nie bedzie mial kto placic za emerytury). polecam kazdemu ambitnemu mlodemu czlowiekowi emigracje i zmiane swojego zycia na lepsze. tu mozna tylko wegetowac placac ogromne podatki na kolesiostwo upchane biurokracji i czekac na smierc. na zachodzie sa znacznie lepsze perspektywy. wroce do kraju na stale jak czerwona zaraza poumiera i wykupie jej majatki za bezcen. wtedy, kiedy wroci normalnosc i wolny rynek jaki mielismy w pl np w 20leciu miedzywojennym
~ niezalogowany
28 maja 2014r. o 14:08
~mir.ko napisał(a):
np. ja byłem z tych co chcieli oddać głos na BN ale nie na Twój Ruch. Z tego co ja rozumiem, nie zrealizował żadnych celów bo za dużo zmian naraz chciał w "lokalnym PO". został wyrzucony

Musisz być strasznie zaśpepiony, tylko nie wiem czym lub kim.
Czytałeś jego program ? O czym głośno mówił ? Co takiego dokonał będąc radnym ? Co z deklaracjami ? Kompletnie nic. Niestety, temu Panu mówię NIE bo nie nadaje się do polityki. Jest na pewno dobrym organizatorem imprez, ma smaczne obiady ale na pewno nie nadaje się do polityki. Już kiedyś pisałem, że powinien sobie dobrać odpowiedni sztab a nie bratać się z PanemM i ruchem Palikota.
Miał szansę odsunąć się na jakiś czas od polityki i kierować się jedynie swoim rozsądkiem czego nie zrobił, wtedy może coś by ugrał. Teraz każdy jego Ruch w polityce będzie złym ruchem.

2161
#fobiak nieaktywny
28 maja 2014r. o 14:43
~ napisał(a): wroce do kraju na stale jak czerwona zaraza poumiera i wykupie jej majatki za bezcen. wtedy, kiedy wroci normalnosc i wolny rynek jaki mielismy w pl np w 20leciu miedzywojennym

moglbys nam przyblizyc normalnosc i wolny rynek w 20-ciu miedzywojennym?
10897
#Anonim10897 nieaktywny
28 maja 2014r. o 14:45
Fobiak , bardzo dobre pytanie postawiłeś !! Tylko czy będzie umiał odpowiedzieć z sensem czy tylko "posobaczy" ?