Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Przedwojenne Pstrąże
~ niezalogowany
15 maja 2014r. o 17:58
To moze pustostany wyburzyc i sprzedac jako dzialki za nie duza kase
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
15 maja 2014r. o 18:03
A skad wiecie zemozna tak tanio kupic, bo ja nigdzie nie widzialem tego ze mieszkanie za ,,1zl,, podajcie info
2161
#fobiak nieaktywny
15 maja 2014r. o 18:06
mija sie z celem, zagospodarowania marnujacego sie kapitalu
i nie bedzie dotacji bo co obchodzi unie, ze jakis prywaciarz to wykupil.
ja pisze o malym miescie a nie o spekulacjach

11371
#czuczu666 nieaktywny
15 maja 2014r. o 18:32
~ napisał(a): Owszem są tam w tej chwili ruiny ale zagospodarowane jako poligon wojskowy, ćwiczą tam różne rodzaje wojsk, co widać po budynkach. Wojsko płaci dobre pieniądze do budżetu gmin, na terenie których posiada poligony, patrz budżet gminy Osiecznica. Pomysły w stylu oddać ludziom za złotówkę są hm.... Widziałeś w jakim stanie są te bloki, a pozostałą infrastruktura wodno-kanalizacyjna, energetyczna itp.?Chcesz mieć tanie mieszkanie to jedź do Szczytnicy lub Trzebienia, tam przynajmniej jest infrastruktura i w przypadku Szczytnicy ok 70% pustostanów. Populistyczne gadanie. Przepraszam za to co napisze ale nie sądzę że jak ktoś otrzymuje mieszkanie za złotówkę to o nie dba, wzoruje się na mieszkaniach socjalnych, w których mieszkają ludzie eksmitowani z lokali miejskich. I co dostali fajne nowe chatki i jak teraz one wyglądają??

Hmmm? Tanie mieszkania w trzebieniu??
http://otodom.pl/mieszkanie-w-trzebieniu-72m2-okazja-id27014407.html
http://otodom.pl/mieszkanie-trzebien-62m2-3-pokoje-98000-pln-id26772553.html ??
Pierwsze w nieocieplonym bloku. W trzebieniu nie ma tanich mieszkań.
:|
2161
#fobiak nieaktywny
15 maja 2014r. o 18:48
~ napisał(a): A skad wiecie zemozna tak tanio kupic, bo ja nigdzie nie widzialem tego ze mieszkanie za ,,1zl,, podajcie info

ja sobie to zmyslilem bo chodzi o to aby sie to nie marnowalo, lepiej sprzedac za 1 zl niz wcale nic nie robic, mi chodzi o zagospodarowanie i przywrocenie liczby mieszkancow o tych, ktorych pognano. dla powiatu wlasciciele mieszkan to nowi podatnicy.

Dopisane 15.05.2014r. o godz. 18:48:

dlaczego wymyslilem sobie 1 zl?
remont mieszkania, klatki schodowej, dachu, ocieplenia, srednio bedzie wynosil ok. 50.000 / wlasciciela. po remoncie bedzie warte tyle co w trzebieniu
11114
#smarujrogala nieaktywny
15 maja 2014r. o 18:51
~bylem napisał(a): a teraz strasza tam ruiny po ruskich ktorzy wszystko ze soba zabrali tylko beton zostawili. smiecie ruskie :)
widzę że oczytany jesteś w historii i wszystko wiesz ``. Pomyśl teraz i powiedz mi jak i czym oni to zabrali?? ile czasu im to zajeło? Bo z tego co ja wiem to w roku 1990 dostali nakaz powrotu do kraju i opuszczenia zajmowanych miejscowości. Jakoś nie wierzę że mieli tyle czasu żeby zabierać ze sobą meble, wyposażenia mieszkań, grzejniki, rury, okna, drzwi. I gdzie by to pakowali? do plecaków? walizek? A może na kolanach trzymali siedząc w przedziałach pociągów które po nich przyjechały?? A zresztą po co im by to było?? Ja wiem że tak nie było!!! miejscowość ta tak jak i Świętoszów zostały przejęte przez Wojsko Polskie a z tego co mówią ci którzy byli tam jako pierwsi to tam było wszystko w domach i blokach, wszędzie były meble a w nich nawet talerze szklanki itp., drzwi i okna w blokach i domach, sam widziałem resztki talerzy i mebli, lampy w sufitach, kable gdzieniegdzie w ścianach itp.. TO POLACY, OKOLICZNI MIESZKAŃCY Z WIOSEK I Z BOLESŁAWCA I NIE TYLKO ROZSZABROWALI TAKIE MIEJSCOWOSCI KTÓRYCH BYŁO W OKOLICY KILKA I ŚLAD PO NICH ZAGINOŁ . NIEJEDEN WŁAŚCICIEL JAKIEJŚ FIRMY I NIEJEDEN CO WYBUDOWAŁ SOBIE DOMEK SIEDZI CICHO BO WIĘKSZOŚĆ MATERIAŁÓW DO BUDOWY KRADLI WŁAŚNIE Z TAMTĄD. i nie pie... że to ruscy zniszczyli za sobą to wszystko bo to my zacofani Polacy sami zniszczyliśmy takie mini miasteczka. Poczytaj trochę o historii takich miejsc dowiedz się coś więcej od ludzi którzy tam byli przed tym jak to zniszczono, a później pisz .... :>

Zastosowana autokorekta

~ale niezalogowany
15 maja 2014r. o 18:53
Tylko ze ta dziura jest po kilkanaście kilometrów od miast i miasteczek czy większych wioch. Oprócz poligonu obok nic tam nie ma. A wątpię żeby poligon zlikwidowali. A kto by chciał mieszkać kolo poligonu. Chyba ktoś postrzelony :-P
~mir niezalogowany
15 maja 2014r. o 19:10
Trzy ostatnie widokówki sądząc z napisu "Neuhammer" to Świętoszów a nie Pstrąże. Neuhammer nosi jeszcze 4 inne miejscowości m.in. Nowa Kużnia, Jagodzin ??
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.