~ napisał(a): Owszem są tam w tej chwili ruiny ale zagospodarowane jako poligon wojskowy, ćwiczą tam różne rodzaje wojsk, co widać po budynkach. Wojsko płaci dobre pieniądze do budżetu gmin, na terenie których posiada poligony, patrz budżet gminy Osiecznica. Pomysły w stylu oddać ludziom za złotówkę są hm.... Widziałeś w jakim stanie są te bloki, a pozostałą infrastruktura wodno-kanalizacyjna, energetyczna itp.?Chcesz mieć tanie mieszkanie to jedź do Szczytnicy lub Trzebienia, tam przynajmniej jest infrastruktura i w przypadku Szczytnicy ok 70% pustostanów. Populistyczne gadanie. Przepraszam za to co napisze ale nie sądzę że jak ktoś otrzymuje mieszkanie za złotówkę to o nie dba, wzoruje się na mieszkaniach socjalnych, w których mieszkają ludzie eksmitowani z lokali miejskich. I co dostali fajne nowe chatki i jak teraz one wyglądają??
~ napisał(a): A skad wiecie zemozna tak tanio kupic, bo ja nigdzie nie widzialem tego ze mieszkanie za ,,1zl,, podajcie info
~bylem napisał(a): a teraz strasza tam ruiny po ruskich ktorzy wszystko ze soba zabrali tylko beton zostawili. smiecie ruskie :)widzę że oczytany jesteś w historii i wszystko wiesz ``. Pomyśl teraz i powiedz mi jak i czym oni to zabrali?? ile czasu im to zajeło? Bo z tego co ja wiem to w roku 1990 dostali nakaz powrotu do kraju i opuszczenia zajmowanych miejscowości. Jakoś nie wierzę że mieli tyle czasu żeby zabierać ze sobą meble, wyposażenia mieszkań, grzejniki, rury, okna, drzwi. I gdzie by to pakowali? do plecaków? walizek? A może na kolanach trzymali siedząc w przedziałach pociągów które po nich przyjechały?? A zresztą po co im by to było?? Ja wiem że tak nie było!!! miejscowość ta tak jak i Świętoszów zostały przejęte przez Wojsko Polskie a z tego co mówią ci którzy byli tam jako pierwsi to tam było wszystko w domach i blokach, wszędzie były meble a w nich nawet talerze szklanki itp., drzwi i okna w blokach i domach, sam widziałem resztki talerzy i mebli, lampy w sufitach, kable gdzieniegdzie w ścianach itp.. TO POLACY, OKOLICZNI MIESZKAŃCY Z WIOSEK I Z BOLESŁAWCA I NIE TYLKO ROZSZABROWALI TAKIE MIEJSCOWOSCI KTÓRYCH BYŁO W OKOLICY KILKA I ŚLAD PO NICH ZAGINOŁ . NIEJEDEN WŁAŚCICIEL JAKIEJŚ FIRMY I NIEJEDEN CO WYBUDOWAŁ SOBIE DOMEK SIEDZI CICHO BO WIĘKSZOŚĆ MATERIAŁÓW DO BUDOWY KRADLI WŁAŚNIE Z TAMTĄD. i nie pie... że to ruscy zniszczyli za sobą to wszystko bo to my zacofani Polacy sami zniszczyliśmy takie mini miasteczka. Poczytaj trochę o historii takich miejsc dowiedz się coś więcej od ludzi którzy tam byli przed tym jak to zniszczono, a później pisz .... :>
Zastosowana autokorekta