~ napisał(a): Ja nie mam układów i wcale nie narzekam do wszystkiego co mam doszedłem własną pracą rąk ale pamiętam czasy że za pralką FRANIA stałem w kolejce tydzień bo urodziło się nam dziecko .Pamiętam mięso na kartki i na półkach sklepowych tylko ocet.Polacy zamiast pracować to chcą wszystko za darmo.
bzdury pan pisze.
Polacy wszedzie gdzie są i mogą to pracują. Jestesmy jednym z bardziej zaradnych nacji na swiecie.
Gdyby ruszyłby się pan po świecie to zauważyłby pan,że dopiero w takich krajach jak np. Wielka Brytania, Francja czy Szwecja to Polacy pracują a za damo to chcą korzystać cwaniaki z Afryki i inne ludziki z turbanami na głowach.
Gdyby stworzyć im godne warunki w kraju - wzrost gospodarczy byłby gwarantowany. I nikt powtarzam ,nikt nie wyjeżdżałby żeby przeżyć.
Proszę nie mierzyć wszystkich miarą swoich komunistycznych czasów kiedy to popularne stało się powiedzenie : ,,Czy sie stoi czy sie leży tysiąc złotych się należy ".
To między innymi dzięki waszemu zaangażowaniu w dbałość o przyszłość pokoleń dzisiejsza młodzież musi emigrować z kraju.