Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Radykalna manifestacja
~irenk niezalogowany
17 lipca 2014r. o 15:45
~orest napisał(a): Zaskoczony jestem obecnością na tej hucpie p. Zielińskiego.
Stracił w moich oczach wiele. Kiedyś oddałem na niego głos w wyborach. Pierwszy i ostatni raz!

Jestem sąsiadką i proszę nienękajcie pana ielińskiego bo znów sąsiedzi będą mieli przechlapane jak sciągnie PLUTON POLICJI z lubania !
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
11445
PanM
17 lipca 2014r. o 18:46
(...)
jak zauważyłeś w temacie (albo i nie zauważyłeś :> ) chodzi im w tym konkretnym przypadku o dymisje naszego ,,rządu" , który między innymi ciebie dyma w odbytnice co jak widzę , przyjmujesz z sado-masochistyczną wręcz przyjemnością...
Prawdopodobnie pleciesz takie bzdury ze względu na nadmiar słońca lub po prostu przy porodzie lekarz pomylił twoją pupę z głową.... :>

Dyskusja wyraźnie zmierza do zbędnej i bezproduktywnej konfrontacji.
Z kontekstu powyższej wypowiedzi wynika że intencje manifestujących były słuszne.Niepokój budzi jedynie sposób ich prezentowania oraz towarzystwo.
Przecież powszechnie wiadomo że za obecny zły stan gospodarki odpowiada solidarnie zarówno władza centralna i samorządowa.
Jedni i drudzy dokładają swoje udziały do stanu zapaści.
Gospodarka wolnorynkowa nie lubi ręcznego sterowania.
Wyjątek stanowi zabezpieczenie słabszych oraz ochrona przed pracą niewolniczą.
Smutne jest to że dwie strony deklarujące że są pokrzywdzone przez tzw państwo żrą się wzajemnie miast stanąć razem do wyeliminowania problemu.

Władza powinna być dla ludzi a nie przeciw ludziom.

Zmoderowano 17.07.2014 godz.20:58 - powód: usunięcie wulgarnego cytatu (moderator)

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
~silesian niezalogowany
17 lipca 2014r. o 20:45
Dla mnie to wolna Polska, mój kraj, płacę podatki ( ponadprzeciętnie duże) Przeżyłem PRL i te dzisiejsze "afery" , sensacje z przestępczych nagrań - to mały pikuś w stosunku do gigantycznego, ustrojowego oszustwa, jakim był PRL. (...)

Zmoderowano 17.07.2014 godz.21:02 - powód: ubliżanie innym osobom (moderator)
11222
#Amnesty nieaktywny
17 lipca 2014r. o 21:33
[img=1405625633_gexx084.jpg]
~ niezalogowany
17 lipca 2014r. o 22:30
Trzech polaków cztery zdania ,Wszystko w tym temacie,A zapomniałem na strefie budują nowy obóz pracy ,Będą Przyjęcia 30 osób ,kasting chyba się odbędzie czy coś takiego. ;)
10114
#alter nieaktywny
17 lipca 2014r. o 23:12
PanM napisał(a): Panie Alter poniżej merytoryczny wpis.Ceny w Bolesławcu
w 2013 roku – woda /ścieki o 38 %

"woda /ścieki o 38 %" ?
Jak zwykle, delikatnie mówiąc mijasz się PanM z prawdą.

2012 / Woda [zł/m3] -Cena wody 3,10 zł, Ścieki [zł/m3] Cena ścieków 6,34 zł
2013 / Woda [zł/m3]- Cena wody 3,19 zł, Ścieki [zł/m3], Cena ścieków 6,46 zł
2014 Woda [zł/m3]- Cena wody 3,47 zł, Ścieki [zł/m3] Cena ścieków 6,46 zł

Dane te można spokojnie znaleźć w sieci :) I gdzie jest te 38%?!

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
~panta rei niezalogowany
17 lipca 2014r. o 23:45
faktycznie, 10 lipca ścieki popłynęły bolesławieckim rynkiem...
11445
PanM
18 lipca 2014r. o 0:04
alter napisał(a): "woda /ścieki o 38 %" ?
Jak zwykle, delikatnie mówiąc mijasz się PanM z prawdą.

2012 / Woda [zł/m3] -Cena wody 3,10 zł, Ścieki [zł/m3] Cena ścieków 6,34 zł
2013 / Woda [zł/m3]- Cena wody 3,19 zł, Ścieki [zł/m3], Cena ścieków 6,46 zł
2014 Woda [zł/m3]- Cena wody 3,47 zł, Ścieki [zł/m3] Cena ścieków 6,46 zł

Dane te można spokojnie znaleźć w sieci :) I gdzie jest te 38%?!

W jakie sieci ? Kanalizacyjnej ?

Mnie takie opowiadania nie zadowalają .Ma w domu faktury z kilkunastu lat.
Wybrałem 3
MOJA METODA LICZENIA JEST NASTĘPUJĄCA
Rachunek do zapłaty dzielę przez ilość zużytej wody .Nie interesuje mnie twórczość artystyczna na rachunku , jakieś abonamenty , przesyły itp.
Grudzień 2012 10,24 zł / metr sześcienny woda /ścieki
styczeń 2013 12,21 / za metr sześcienny
czerwiec 2014 13,24/ za metr sześcienny.

Dla odbiorcy liczy się suma do zapłaty a nie to co pisze na stronie PWiK
wywóz śmieci dla rodziny czteroosobowej realnie też wzrósł o 50 % + dzierżawa pojemnika.

Dopisane 18.07.2014r. o godz. 00:04:

To wyliczenie precyzyjne .Wcześniej dopadłem rachunek na którym stosunek zużycia wody do opłat dodatkowych był taki że wyszło 38 % podwyżka ceny

Zmoderowano 18.07.2014 godz.8:14 - powód: nieumiejętność cytowania (moderator)

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.