Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Jedz jabłka z Bolec.Info
~majętny Stef niezalogowany
1 sierpnia 2014r. o 20:51
~ napisał(a):
~majętny Stef napisał(a): Euro = 4,20 zł, czyli za kilogram Rosjanin płaci 1,65 zł.

Rosjanin hurtowy a nie detaliczny:>

W świetle powyższego Twoje dywagacje wzięły w łeb!! :>

Ale liczymy straty eksportu i sadowników a nie cenę na bazarze w Rosji.
Mamy odrobić stratę 256 milionów euro i sprzedaż 677 tys ton a nie Rosyjską cenę detaliczną.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~# niezalogowany
1 sierpnia 2014r. o 20:52
Będzie podobnie z jabłkami jak było z wieprzowiną 3 miesiące temu. Zwiększyła się podaż, cena raptownie spadła, ludzie rzucili do zakupów.
~majętny Stef niezalogowany
1 sierpnia 2014r. o 21:05
Cena spadła ,to fakt, ale nie liczmy ceny w sklepie ale liczmy straty hodowców trzody i sadowników.
Ceny i popyt zewnętrzny spadły więc hodowcy i sadownicy otrzymali automatycznie mniejszą cenę w skupie.
Hodowca i sadownik zainwestowali w produkt jakąś tam kwotę którą chcą odzyskać i chcą zarobić.
Aby sadownik wyszedł na swoje musi wtedy sprzedać jeszcze więcej produktu, bo skupili mu go po niższej cenie. Ale produktu nie ma więcej bo nie zebrał go z drzewa.
Dlatego tak czy siak traci na embargo.

Ja oczywiście policzyłem tą cenę detaliczną jabłka bo akcja mówi o kupowaniu jabłek, a kupuje się je w sklepie z marżą hurtowników i sprzedawców.
Jabłek każdy Polak musi kupić za 27zł ale że kupi je w sklepie lub warzywniaku to zapłaci dwa razy więcej bo sprzedawca i hurtownik za darmo nie robi.

Nawet gdyby Polak kupił tych jabłek tyle ile sprzedano by Rosjaninowi to cena tak czy siak w skupie spadła wiec sadownik już stracił pieniądze.
10592
#bieda nieaktywny
1 sierpnia 2014r. o 21:08
:| [img=1406920137_5frmsbz.jpg]
~artek niezalogowany
1 sierpnia 2014r. o 21:35
ja tam postanowiłem że wyżywię swoją rodzinę HONOREM, w zimie ogrzeję nim mieszkanie i oczywiście naleję do baku...
11222
#Amnesty nieaktywny
1 sierpnia 2014r. o 21:38
хотели свободной Украину-теперь мы им покажем, где раки зимуют :D :D :D [img=1406921881_053b9n0.jpg]
2987
#Nightmare nieaktywny
1 sierpnia 2014r. o 23:40
Niech sadownicy zaczną przerabiać jabłka na jabole - do spożywania nikogo nie trzeba będzie namawiać :D

Dopisane 01.08.2014r. o godz. 23:40:

Hasełko reklamowe: "A ja wolę jabole"
211
skorn
2 sierpnia 2014r. o 0:17
dziecinada

<i>
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!