Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Małkowski oficjalnie kandydatem na prezydenta
~majętny Stef niezalogowany
12 września 2014r. o 18:58
Nie bredzę, poszukaj w archiwum Bolca artykułu z wizyty w Handlówce.
Uczniowie obiecali że zagłosują chociaż polityką się nie interesują. Na pewno ich głos wiele zmieni ;)

Mamy też drugiego kandydata ,Krzemińskiego Jegomościa, który też nie ma programu ale też jest fajny i młody.
Fajny i młody też jest Krzemiński inny, radny, ten co rozdawał kiedyś jabłka (foty na Bolcu). Chociaż niemowa to działa prężnie w radzie :)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Sylwek niezalogowany
12 września 2014r. o 18:59
~majętny Stef napisał(a): Co mam czytać? Link podaje skąd jest zdjęcie Macieja a nie gdzie jest program, i czy jest.

Ostatnio był artykuł z wizyty polityków w szkole, gdzie uczniowie powiedzieli że polityką się nie interesują.
Mimo to politycy zachęcali do głosowania.
Więc po co komu program jak nikt go nie zrozumie?
Dlatego ważniejsze chyba jest zdjęcie pana Macieja, z którego wnioskujemy że jest fajny :)

A kolega szkoły kończył? :) czytać ze zrozumieniem i więcej bystrości umysłu. Ponoć orzechy na to są dobre. Ale ok, bo widzę, że trzeba łopatą: Wpisz sobie ten adres ze zdjęcia. Jak dalej nie będziesz umiał znaleźć programu to napisz, pomogę Ci bystrzacho :) Bolec niestety nie jest skory do promowania programu tego kandydata, bo ma innego ulubionego
~majętny Stef niezalogowany
12 września 2014r. o 19:00
Zaraz, zaraz. Jesteśmy na Bolcu czy na stronie kandydata? Ja tu nie widzę żadnego programu. Nie przekonasz mnie że on tu jest i tańczy dla mnie :)
~virgo niezalogowany
12 września 2014r. o 19:20
To dobry kandydat na stanowisko prezydenta/burmistrza miasta Bolesławca. Nie jest "zielony" w sensie działalności samorządowej i pracy w jednostkach państwowych . Ponadto , jeżeli Ziemia Bolesławiecka rekomenduje , to znaczy ,że ma do Niego zaufanie. A ja mam zaufanie do Ziemi Bolesławieckiej.
~Sylwek niezalogowany
12 września 2014r. o 19:23
~majętny Stef napisał(a): Zaraz, zaraz. Jesteśmy na Bolcu czy na stronie kandydata? Ja tu nie widzę żadnego programu. Nie przekonasz mnie że on tu jest i tańczy dla mnie :)

A to wina pana Macieja, że bolec nie podał linku do programu. Pytanie dlaczego nie podał? Spytaj admina.
2900
#falco nieaktywny
12 września 2014r. o 20:04
witaj Virgo :*
fajnie że wróciłaś :)

"bierz życie z każdym oddechem..."
~virgo niezalogowany
12 września 2014r. o 20:17
falco napisał(a): witaj Virgo :*
fajnie że wróciłaś :)

Witaj Falco :* Od czasu do czasu zaglądam. ;) Nie zmieniło się tu zbyt wiele :D Nie wiem czy to dobrze , czy źle ?? Pozdrawiam Ciebie :*
~Bolesławianin niezalogowany
12 września 2014r. o 20:39
~majętny Stef napisał(a): Zaraz, zaraz. Jesteśmy na Bolcu czy na stronie kandydata? Ja tu nie widzę żadnego programu. Nie przekonasz mnie że on tu jest i tańczy dla mnie :)

Skoro to dla ciebie aż takie skomplikowane, to tu jest link z programem:

http://maciejmalkowski.pl/kandyduje/#more-573

"Nasze miasto potrzebuje gospodarza dialogu i porozumienia. Bolesławiec potrzebuje prezydenta dostrzegającego również potrzeby młodych, aktywnych ludzi, którzy chcą w Bolesławcu zostać, pracować, zakładać rodziny, cieszyć się dobrym i zdrowym życiem. To porozumienie i dialog zarówno z mieszkańcami, ale także z władzami powiatu bolesławieckiego oraz gminami ziemi bolesławieckiej. Ta współpraca powinna być realna, a nie deklarowana. Jestem człowiekiem, który łączy pokolenia, dlatego rozumiem potrzeby młodych oraz dojrzałych.

Realizacja mojego programu wyborczego zapewni mieszkańcom Bolesławca godne warunki życia, pracy, wypoczynku i możliwości perspektywicznego rozwoju. To współdziałanie i współodpowiedzialność samorządów, społeczności lokalnej, organizacji oraz stowarzyszeń. Mój program daje gwarancję dobrych warunków do inwestowania i prowadzenia działalności gospodarczej.

Przedstawiam zatem główne założenia programowe, które rozwinę i uzasadnię w trakcie kampanii wyborczej:

Zdrowie
– To nasz szpital, dlatego chcę ścisłej współpracy z powiatem bolesławieckim i gminami.

Rozwój gospodarczy – praca i podatki
– Zaproponuję większe zwolnienia z podatku od nieruchomości dla nowych i rozwijających się przedsiębiorców,
– Chcę zamrożenia stawki podatku od nieruchomości dla firm,
- Zainicjuję działania w kwestii zmniejszenie podatku od środków transportowych,
- Zaproponuję zmniejszenie opłaty targowej,
– Nawiążę współpracę z kupcami i lokalnym biznesem,
- Zaproponuję likwidację podatku za psa.

Oświata i edukacja
– Zmniejszę tłok w klasach, bo nie tylko mury się liczą,
– Zadbam o jakość inwestycji,
– Nawiążę współpracę z powiatem bolesławieckim.

Gospodarka mieszkaniowa
– Zaproponuję mieszkania oczekującym,
– Zainicjuję budowę mieszkań w formule publiczno-prywatnej, bez zadłużania miasta.

Opieka społeczna
– Zaproponuję budowę budynków socjalnych,
– Zwiększę wsparcie w postaci aktywizacji zawodowej.

Bezpieczeństwo publiczne
– Doprowadzę do ścisłej współpracy służb dbających o nasze bezpieczeństwo.

Transport i komunikacja
– Zaproponuję darmową komunikację miejską dla bolesławian, po połączeniu PKS i MZK,
– Spowoduję tańsze i bardziej skuteczne utrzymanie dróg we współpracy z powiatem bolesławieckim,
– Podejmę starania dot. budowy mostu na Bobrze zanim wróci do miasta ruch z płatnej autostrady,

Sport i rekreacja
– Chcę wyremontować Stadion Miejski,
– Wybudujemy urządzenia i atrakcje służące uprawianiu sportu i rekreacji,
– Wprowadzę przejrzysty i odpowiedzialny podział pieniędzy na prowadzenie zajęć sportowych przez kluby sportowe.
– Chcę współpracy z gminą i przystosować tereny „żwirowni” do bezpiecznego wypoczynku.

Kultura i rozrywka
– Będę wspierał obywatelskie inicjatywy kulturalne,
– Zainicjuję współpracę pomiędzy BOK MCC, a MDK,
– Widzę Wiadukt jako miejsce imprez kulturalno-rozrywkowych,
- Wprowadzę szerszy dostęp do darmowego Internetu WiFi w mieście.

Sprawna administracja i zarządzanie
– Usprawnię system zarządzania miastem we współpracy z powiatem bolesławieckim,
– Zainicjuję połączenie podobnych jednostek miejskiej administracji.

Bolesławianie też chcą decydować
– Zaproponuję Radzie Miasta stworzenie budżetu obywatelskiego.

Mam nadzieję, że Państwo zaakceptują moje założenia programowe. Startuję również do Rady Powiatu, aby mieć realny wpływ na propozycje, które przedstawiłem. Moje doświadczenie samorządowe, ale również to życiowe, pozwoli tego dokonać. Zachęcam zatem gorąco wszystkich do udziału w wyborach, bo wynik bezpośrednio będzie dotyczył nas i naszej przyszłości. Wierzę, że się uda i proszę o zaufanie.
Czas na Bolesławiec!
Wszystkiego dobrego"

Jak dla mnie to wartościowy kandydat, bo jak widać stawia na współpracę z innymi władzami samorządowymi, co może się przełożyć na lepsze działanie władz.
Co jeszcze ciekawe, to w programie pisze, (oprócz kilku pozycji) co będzie robił, z nie co chciałby zrobić.
To oznacza chęć zrobienia konkretnych rzeczy, a nie chciejstwo i wymyślone na potrzeby wyborów dyrdymały typu : "Jak zostanę prezydentem, to będę chciał .....

Wolę takiego kandydata, niż gościa piszącego o sobie w trzeciej osobie, który podpisuje się jako jakaś nieistniejąca rada ludzi duchów
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza