Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Kuchenne Rewolucje w Aniołku

~x niezalogowany
28 września 2014r. o 23:23
ponoć sanepid wpadł i po rewolucji!!!!
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
29 września 2014r. o 8:19
~ napisał(a): Sorry, mój błąd rzeczywiście na dole pisze o właścicielce

Nie "pisze", tylko "jest napisane".
W szkolenie nie uczyli? :P :D
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~mmm niezalogowany
30 września 2014r. o 17:25
byl tam juz ktos?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~magda niezalogowany
30 września 2014r. o 22:22
~mmm napisał(a): byl tam juz ktos?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
1 października 2014r. o 6:46
~ napisał(a): Nigdzie w wypowiedzi powyżej nie widzę aby było napisane że właścicielem jest kobieta, tam jest napisane że właściciele jedli obiadek, więc mogli to być dwaj mężczyźni-proszę czytać ze zrozumieniem. A co do przepalonego oleju, to określenie zaraz po otwarciu mogło oznaczać okres tygodnia czy dwóch po otwarciu. Czy uważasz że olej wymienia się raz na miesiąc??? Ja pracowałam w knajpie i olej we fryturze wymienialiśmy co 2-3 dni, a i tak powinien być wymieniany częściej, codziennie, bo na 2 dzień był już przepalony. Tam gdzie są klienci frytura włączona jest non stop przez kilkanaście godzin, smaży się w niej dziennie kilkadziesiąt razy więc można sobie wyobrazić jak wygląda ten olej wieczorem.

Typowy przykład pracownika z łapanki, bez wykształcenia i z zerowym pojęciem o branży. Mam tylko nadzieje, ze już zmieniłaś pracę na magazyn w tesco i w żadnej knajpie nie przygotowujesz dań. Sprawdź sobie dziecko co to jest frytura zanim bzdury zaczniesz wypisywać. Bo w głowie widać pustkę intelektualną. .
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
11123
#chicken nieaktywny
1 października 2014r. o 8:14
~ napisał(a):
~ napisał(a): Nigdzie w wypowiedzi powyżej nie widzę aby było napisane że właścicielem jest kobieta, tam jest napisane że właściciele jedli obiadek, więc mogli to być dwaj mężczyźni-proszę czytać ze zrozumieniem. A co do przepalonego oleju, to określenie zaraz po otwarciu mogło oznaczać okres tygodnia czy dwóch po otwarciu. Czy uważasz że olej wymienia się raz na miesiąc??? Ja pracowałam w knajpie i olej we fryturze wymienialiśmy co 2-3 dni, a i tak powinien być wymieniany częściej, codziennie, bo na 2 dzień był już przepalony. Tam gdzie są klienci frytura włączona jest non stop przez kilkanaście godzin, smaży się w niej dziennie kilkadziesiąt razy więc można sobie wyobrazić jak wygląda ten olej wieczorem.
a ty to bys się przestał odzywać i podpisywać czyiś post , - każdy ma swoje zdanie i ma prawo do swobodnej wypowiedzi na każdy temat , nie pokazuj swojej mądrości , skoro masz jakieś kompleksy niższości
Typowy przykład pracownika z łapanki, bez wykształcenia i z zerowym pojęciem o branży. Mam tylko nadzieje, ze już zmieniłaś pracę na magazyn w tesco i w żadnej knajpie nie przygotowujesz dań. Sprawdź sobie dziecko co to jest frytura zanim bzdury zaczniesz wypisywać. Bo w głowie widać pustkę intelektualną. .



Dopisane 01.10.2014r. o godz. 08:14:

chicken napisał(a):
~ napisał(a):
~ napisał(a): Nigdzie w wypowiedzi powyżej nie widzę aby było napisane że właścicielem jest kobieta, tam jest napisane że właściciele jedli obiadek, więc mogli to być dwaj mężczyźni-proszę czytać ze zrozumieniem. A co do przepalonego oleju, to określenie zaraz po otwarciu mogło oznaczać okres tygodnia czy dwóch po otwarciu. Czy uważasz że olej wymienia się raz na miesiąc??? Ja pracowałam w knajpie i olej we fryturze wymienialiśmy co 2-3 dni, a i tak powinien być wymieniany częściej, codziennie, bo na 2 dzień był już przepalony. Tam gdzie są klienci frytura włączona jest non stop przez kilkanaście godzin, smaży się w niej dziennie kilkadziesiąt razy więc można sobie wyobrazić jak wygląda ten olej wieczorem.
a ty to bys się przestał odzywać i podpisywać czyiś post , - każdy ma swoje zdanie i ma prawo do swobodnej wypowiedzi na każdy temat , nie pokazuj swojej mądrości , skoro masz jakieś kompleksy niższości- to nie do pani , tylko do tego wyżej
Typowy przykład pracownika z łapanki, bez wykształcenia i z zerowym pojęciem o branży. Mam tylko nadzieje, ze już zmieniłaś pracę na magazyn w tesco i w żadnej knajpie nie przygotowujesz dań. Sprawdź sobie dziecko co to jest frytura zanim bzdury zaczniesz wypisywać. Bo w głowie widać pustkę intelektualną. .
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
1 października 2014r. o 14:00
~ napisał(a):
~ napisał(a): Nigdzie w wypowiedzi powyżej nie widzę aby było napisane że właścicielem jest kobieta, tam jest napisane że właściciele jedli obiadek, więc mogli to być dwaj mężczyźni-proszę czytać ze zrozumieniem. A co do przepalonego oleju, to określenie zaraz po otwarciu mogło oznaczać okres tygodnia czy dwóch po otwarciu. Czy uważasz że olej wymienia się raz na miesiąc??? Ja pracowałam w knajpie i olej we fryturze wymienialiśmy co 2-3 dni, a i tak powinien być wymieniany częściej, codziennie, bo na 2 dzień był już przepalony. Tam gdzie są klienci frytura włączona jest non stop przez kilkanaście godzin, smaży się w niej dziennie kilkadziesiąt razy więc można sobie wyobrazić jak wygląda ten olej wieczorem.

Typowy przykład pracownika z łapanki, bez wykształcenia i z zerowym pojęciem o branży. Mam tylko nadzieje, ze już zmieniłaś pracę na magazyn w tesco i w żadnej knajpie nie przygotowujesz dań. Sprawdź sobie dziecko co to jest frytura zanim bzdury zaczniesz wypisywać. Bo w głowie widać pustkę intelektualną. .




Faktycznie trudno raczej wymienić "olej we fryturze',gdyż frytura to w samej rzeczy olej a ściślej mieszanina oleju,zatem oleju w oleju nie uda się chyba wymienić,jednak można darować "włączoną fryturę",pisząca na pewno miała na myśli ,ze cały czas był pojemnik z tym olejem "na ogniu".Tak czy siak ,ma rację bo z tymi olejami w różnych restauracjach tak właśnie jest,ze dopóki nie sczernieją na amen,dopóty są używane,mnie się raz zdarzyło zobaczyć taką fryturę wielokrotnego użytku w pewnej restauracji ,powiem jedno; zgroza,czego w niej nie było,ludzie jedzą ,jedli i będą tak jeść ,to sie smaży więc nikt się nie rozchoruje,temperatura zrobi swoje,jednak nie życzę nikomu tego zobaczyć bo co wrażliwsi zaczęli by unikać jedzenia 'na mieście " jak ognia.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
5 października 2014r. o 9:57
~ napisał(a): Ja też Rafi tęsknię np.do Zacisza ...! Piwo lało się strumieniami,flaki były codziennie,na krechę można było i w pysk tez można było dostać...Chodziłem tam często z chłopakami z Gdańskiej i Warszawskej (większość z nich pomaga teraz Panu Bogu choćby:Staszek W. Zbyszek CH....Stasiu G...Pan Heniu...)Obcych nie kochano ale jak już byłeś "swój" to mogłeś wszystko...Takich knajp już teraz nie ma...a szkoda bo poszedłby kiedyś człowiek "śladami młodości" :D
Kto dziś pamięta "piekiełko w Aniołku,Meksyk no ewentualnie niektórzy NOT mogą pamiętac ...
Kazda z tych knajp miała swoją klijentelę i dostać sie tam było trudno taki ruch panował...
[img=1412495873_5bwirti.jpg]
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.