skorn napisał(a): Przecież w bolesławieckim starostwie ten sojusz trwa już od lat.W B-cu SLD jest tylko na tablicy na ul.Opitza.Obecne władze powinny być już dawno rozliczone za nie realizowanie programu partii.Ale tu chodzi o utrzymanie się kilku weteranow politycznych,ktorzy przeszli przez kilka partii.I nie ma dla nich roznicy,czy sa przybudowka PO czy ZSL.Taka jest prawda.Co innego się glosi na zebraniach,a co innego się robi.
~Edek B napisał(a):Ale po wyborach,bedzie nalezalo AKTYWISTOW zmienić i rozliczyć za DEZERCJE.Oczywiscie w miescie i powiecie.Samo nie wystawienie kandydata do Ratusza to ewidentna kleska tej partii i jej przewodniczącego.skorn napisał(a): Przecież w bolesławieckim starostwie ten sojusz trwa już od lat.W B-cu SLD jest tylko na tablicy na ul.Opitza.Obecne władze powinny być już dawno rozliczone za nie realizowanie programu partii.Ale tu chodzi o utrzymanie się kilku weteranow politycznych,ktorzy przeszli przez kilka partii.I nie ma dla nich roznicy,czy sa przybudowka PO czy ZSL.Taka jest prawda.Co innego się glosi na zebraniach,a co innego się robi.
~bezpartyjna napisał(a): Pan Żak to super kandydat zaznaczam nie jestem z PO ani SLD.
~Darek napisał(a):~ napisał(a): Warto zadać sobie pytanie kto od kogo ściągał. Czy Żak od Małkowskiego czy Małkowski z programu PO z 2010 roku?
To daj ten program PO z 2010...
Ktoś wyżej udowodnił, że pana Żak z uwagą "przeczytał" wywiad z Małkowskim na portalu wbolesławcu.pl
~bezpartyjna napisał(a): Pan Żak to super kandydat zaznaczam nie jestem z PO ani SLD.Na miejsce Pana Piotra Zaka powinna jako kandydatka być wystawiona mloda aktywistka z SLD.Ciekawa jestem,czy PO by ja poparla.
~ramos napisał(a): Budżet obywatelski to świetna idea, przeciwstawna jedynowładztwu obecnej władzy. Problem, że większość woli tylko marudzić a nie aktywnie uczestniczyć w decydowaniu. Demokracja lokalna powinna być "obywatelska". Żak to proponuje i jest to cenna inicjatywa, tylko czy obywatele tak naprawdę tego chcą? Wolą chyba narzekać, krytykować, wyzywać niż np głosować w referendach czy uczestniczyć w konsultacjach . Społeczeństwo musi dojrzeć do demokracji a póki co daje się wodzić za nos.