Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Nowe domy!
REKLAMA Ecojob zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Andrzej Dutkowski zaprzysiężony
~ niezalogowany
11 listopada 2014r. o 11:35
Jak słyszę wypowiedzi niektórych to się zastanawiam,czy Wam naprawdę zależy na rozwoju? Który pracodawca przeprowadzając restrukturyzację wymienia całą kadrę? Który pracodawca przyjmie nagle świażaków bez doświadczenia w imię wietrzenia kadry? Wy prowadzicie biznes czy udajecie, że prowadzicie? Ster może i trzeba wymienić ale kadłub... Mówię to z pozycji pracodawcy nie urzędnika. A jeśli chodzi o listy, ja np nie dostałem a mieszkam w Kruszynie. Na tym forum bijecie pianę obrażacie się na wzajem, a żadnych konkretów tu na forum. Jak kandydaci chcą zawalczyś o inwestorów? Jak chcą przyspieszyć rozwój gminy? Jak bardziej poprawić komfort nas Mieszkańców?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
11 listopada 2014r. o 17:42
~ napisał(a): co mi sie podoba jako mlodemu wyborcy w programie Zatylnego? to ze znalazlem w nim cos o sobie- pracuje za granica bo tutaj nie ma pracy, a Pan Zatylny widzi ten problem i chce cos z tym zrobic. Panie Krzysztofie ma Pan glos! zycze Panu wygranej...chociaz czterema glosami! powodzenia!

ja to samo! trzeba działać na tu i teraz a nie patrzeć jak młodzi (i starzy) wyjeżdząją za chlebem za granicę, bo u nas nie ma się czego czepic. Jeśli do tej pory władza nic nie zmieniła (a Gawron i Dutkowski to kiedys bylo jedno masło), to licze że może chociaż Zatylnemu sie cos uda. warto sprobowac, bo jak dalej ma to tak wygladac jak teraz to ja dziekuje, zabieram rodzine i sie stad wynosze
~ niezalogowany
11 listopada 2014r. o 17:43
Byliśmy taką spokojną gminą a teraz przez wybory to jadem daje a tak naprawdę to władze gminy mogą tyle na ile im budżet pozwala. Nacisk społeczny powinien być przez 4 lata ale pamiętajmy że nie tylko wójt nadaje ster gminie ale też radni, sołtysi i urzędnicy. Dziś wszyscy przeciwnicy obwiniają wójta ale ten człowiek działa w określonym systemie prawno-ustrojowym, mimo że ma kilka wad to jednak dba o interes mieszkańców, ostatnio oddane domy ludowe, piękne i już wykorzystywane przez mieszkańców, planowane przedszkola i place zabaw, jak będziemy go oceniać to pamiętajmy też o osiągnięciach.

Moje pytanie jak można pobudzić rozwój gospodarczy w gminie wiejskiej? Powinno się wspierać rolników i ich tradycje, zachęcać ludzi aby przenosili się do gminy bo wtedy podatki zostają, zadbać o strefę kulturalno-promocyjną a nie pisać o rozwoju gospodarczym, który nie ma racji bytu bo postawimy w środku Kruszyna lub Ocic spalarnie albo fabryczkę i dostanie kilka osób pracę a zniszczymy klimat wioski, sorry ale ja nie chciałbym mieć hałasu i balaganu za sąsiada

~ niezalogowany
11 listopada 2014r. o 17:44
~ napisał(a): ja to samo! trzeba działać na tu i teraz a nie patrzeć jak młodzi (i starzy) wyjeżdząją za chlebem za granicę, bo u nas nie ma się czego czepic. Jeśli do tej pory władza nic nie zmieniła (a Gawron i Dutkowski to kiedys bylo jedno masło), to licze że może chociaż Zatylnemu sie cos uda. warto sprobowac, bo jak dalej ma to tak wygladac jak teraz to ja dziekuje, zabieram rodzine i sie stad
wynosze

przypomina mi sie jedno haslo: nie badz durny-idz do urny;)) ludzie na wybory!trzeba zmian!

Zmoderowano 11.11.2014 godz.19:14 - powód: topposting (moderator)
~ niezalogowany
11 listopada 2014r. o 17:56
~ napisał(a): Byliśmy taką spokojną gminą a teraz przez wybory to jadem daje a tak naprawdę to władze gminy mogą tyle na ile im budżet pozwala. Nacisk społeczny powinien być przez 4 lata ale pamiętajmy że nie tylko wójt nadaje ster gminie ale też radni, sołtysi i urzędnicy. Dziś wszyscy przeciwnicy obwiniają wójta ale ten człowiek działa w określonym systemie prawno-ustrojowym, mimo że ma kilka wad to jednak dba o interes mieszkańców, ostatnio oddane domy ludowe, piękne i już wykorzystywane przez mieszkańców, planowane przedszkola i place zabaw, jak będziemy go oceniać to pamiętajmy też o osiągnięciach.

Moje pytanie jak można pobudzić rozwój gospodarczy w gminie wiejskiej? Powinno się wspierać rolników i ich tradycje, zachęcać ludzi aby przenosili się do gminy bo wtedy podatki zostają, zadbać o strefę kulturalno-promocyjną a nie pisać o rozwoju gospodarczym, który nie ma racji bytu bo postawimy w środku Kruszyna lub Ocic spalarnie albo fabryczkę i dostanie kilka osób pracę a zniszczymy klimat wioski, sorry ale ja nie chciałbym mieć hałasu i balaganu za sąsiada

na zakłady i fabryki przeznaczone są specjalne strefy w gminie. wieś rządzi się swoimi prawami... czy chcesz czy nie to zawsze towarzyszy tu hałas i smród. jak chcesz spokoju przeprowadz się do miasta
~ niezalogowany
11 listopada 2014r. o 18:12
z takim podejściem zostaniecie sami ze swoimi smrodami j hałasem,a wtedy nie będzie mowy o rozwoju wsi,zabraknie kasy.a z waszych podatków nie starczy nawet na podstawowe potrzeby gminy.tak więc zacznijcie dbać o środowisko żeby nie odbiło się na waszych dzieciach,im więcej podatników tym wieś bogatsza.Ale mentalność i myślenie z epoki głębokiej komuny pozostała i trudno będzie to zmienić....dlatego bardzo liczę na mądrość Zatylnego.
~ niezalogowany
11 listopada 2014r. o 18:16
~ napisał(a): co mi sie podoba jako mlodemu wyborcy w programie Zatylnego? to ze znalazlem w nim cos o sobie- pracuje za granica bo tutaj nie ma pracy, a Pan Zatylny widzi ten problem i chce cos z tym zrobic. Panie Krzysztofie ma Pan glos! zycze Panu wygranej...chociaz czterema glosami! powodzenia!

I co to znaczy? Wrócę z zagranicy, dostanę pensyjkę i co dalej. Co to dla zwykłego mieszkańca zmieni? jakoś związku nie widzę że nagle pracy przybędzie. Obiecać to ja tez mogę ale co to da? A ja zapytam ile to pieniędzy z podatku dostarczył Kandydat do gminy, którą chce zarządzać? Na co dzień korzysta z tego co Gmina utrzymuje. Jak nie on (bo pracuje za granicą) to ma przecież rodzinę, która z tego korzysta. Acha, jest chyba również radnym gminnym. Proszę przedstawić (skoro pracuje za granicą) czy był na sesjach a jeżeli go nie było czy oddał dietę? Jak był na sesjach to jak się udzielał. Tu będziemy obraz kandydata. Program każdy może napisać najlepszy i co z tego. Już raz kiedyś jeden obiecywał po 100 000 000 dla każdego Polaka (Wałęsa dla młodszych wyborców) i co?! Jakoś mnie ominęły owe pieniądze. Papier przyjmie wszystko,, nawet najlepszą kiełbasę wyborczą. Miałem nie iść na wybory ale pójdę. Zawsze to jakiś głos. Pozdrawiam myślących
~/// niezalogowany
11 listopada 2014r. o 18:28
To kandydat Zatylny pracuje za granicą i jest radnym??? dobrze rozumiem? to może ktoś mi powie co kandydat przez 4 lata zrobił dla gminy i swojej miejscowości jako radny? czy postarał się o rozwój swojej miejscowości? czy zorganizował jakiś ciekawy program albo akcję dla mieszkańców? czy rozmawiał z mieszkańcami o ich potrzebach bo ja nie kojarzę?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza