Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Andrzej Dutkowski zaprzysiężony
~ niezalogowany
1 listopada 2014r. o 21:05
~ napisał(a): No w porównaniu do gminny Lubin to jesteśmy do tyłu jak 90% gmin w Polsce bo maja duże fundusze z KGHM ale na możliwości tej gminy jesteśmy bardzo dobrze zarządzani, nowe domy ludowe z pozyskanych środków spoza gminy, duży sukces władzy, nie jesteśmy zadłużeni jak inne gminy a to bardzo ważne, nie sposób budować i inwestować na kredyt, jesteśmy gminą na plusie a nie jak większość na minusie, wójt mądrze zarządza funduszami gminy, nie zmarnujmy takiego człowieka

jeżeli nie wiesz o czym piszesz to nie pisz bo się pogrążasz
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
1 listopada 2014r. o 21:06
W gminie Bolesławiec bardzo źle są wydawane publiczne pieniądze ,generalnie są wykorzystane na utrzymanie urzędu i dwóch starszych panów aby dotrwali do emerytury.czy ktoś zastanowił się ile wynosi budżet gminy i czemu ma służyć a jak są wydatkowanie pieniądze z niego.
~... niezalogowany
1 listopada 2014r. o 21:15
Budżety gmin są ogólnodostępne, wszyscy Ci którzy tak marudzą na gmnę niech sobie zobaczą w co gmina inwestuje i porównają z innymi gminami, nie jesteśmy gminą z długiem jak inne gminy a więc to jest duży plus, proponuję podać argumenty na złe zarządzanie finansami a nie pisać że jest źle zarządzana bo to jest nie sprawiedliwe, każdy może pisać tak a bez argumentów to jest dla mnie nic nie warte pisanie
~ niezalogowany
1 listopada 2014r. o 21:19
~ napisał(a): zapraszam do gminy np warta bolesławiecka, osiecznica czy nowogrodziec tam są przemyślane projekty

czyli na przykład jakie?

czepiacie się latarni, a ja tam wolę niech się świeci, niż żeby było ciemno jak nie powiem gdzie, a czy jak ich nie będzie to 100% ludzi będzie zadowolonych? Zawsze będzie źle, ale tak uważam że jest przynajmniej bezpiecznie.
~ niezalogowany
1 listopada 2014r. o 21:38
~ napisał(a):
~ napisał(a): zapraszam do gminy np warta bolesławiecka, osiecznica czy nowogrodziec tam są przemyślane projekty

czyli na przykład jakie?

czepiacie się latarni, a ja tam wolę niech się świeci, niż żeby było ciemno jak nie powiem gdzie, a czy jak ich nie będzie to 100% ludzi będzie zadowolonych? Zawsze będzie źle, ale tak uważam że jest przynajmniej bezpiecznie. [/c
Jak nie będziesz szlajał się po nocy po dziurach to nic ci się nie stanie.
~ niezalogowany
1 listopada 2014r. o 21:41
~ napisał(a): No w porównaniu do gminny Lubin to jesteśmy do tyłu jak 90% gmin w Polsce bo maja duże fundusze z KGHM ale na możliwości tej gminy jesteśmy bardzo dobrze zarządzani, nowe domy ludowe z pozyskanych środków spoza gminy, duży sukces władzy, nie jesteśmy zadłużeni jak inne gminy a to bardzo ważne, nie sposób budować i inwestować na kredyt, jesteśmy gminą na plusie a nie jak większość na minusie, wójt mądrze zarządza funduszami gminy, nie zmarnujmy takiego człowieka

zaczyna mnie to rozsmieszac: nie ma kredytu? sprawdz Panie Szanowny w budżecie lub popros swojego radnego aby Ci go pokazał,...nie zmarnujmy? własnie zmienmy, aby nie zmarnowac wiecej...
~ niezalogowany
1 listopada 2014r. o 21:57
~ napisał(a): W gminie Bolesławiec bardzo źle są wydawane publiczne pieniądze ,generalnie są wykorzystane na utrzymanie urzędu i dwóch starszych panów aby dotrwali do emerytury.czy ktoś zastanowił się ile wynosi budżet gminy i czemu ma służyć a jak są wydatkowanie pieniądze z niego.

podaj konkrety a nie wyssane z palca opinie,

i ciągle tylko o dwóch starszych panach. Jak przyjdzie zmiana władzy i nowy wójt sobie kolesiów dobierze, to będzie dwóch młodych i co? może będą mniej kasy brali na swoje utrzymanie? A może chodzi o to, że będzie ich więcej niż dwóch, bo kto to wie ile drugi kandydat na wójta naobiecywał stołków, w końcu w mieście też mamy, dwóch zastępców, wielu naczelników i ich zastępców, skarbnika i i jego zastępcę, głównego specjalistę, specjalistę, i tak dalej. Jest co tworzyć. Nudne to.

Ciekawe czy zawsze wraz ze zmianą władzy nastają lepsze czasy? wg. mnie nie, zwłaszcza jeżeli zamieniamy człowieka doświadczonego na nowicjusza. I mimo, że kontrkandydat wójta to radny, to chyba większego doświadczenie mieć nie będzie. Inna sprawa, że to co się w danej gminie robi zależy w dużej mierze od rady gminy, a nie od wójtów, burmistrzów czy prezydentów.

I tu mam porównanie takiego bolesławca do innego, nie wiele mniejszego miasta, w innym akurat województwie, gdzie rada skłócona w wójtem nic nie robi. Tam też był doświadczony wójt którego zmienili na nowego, pełnego ambicji, i co? I nic, jest jeszcze gorzej.
Mimo tego, że jakoś prezydent naszego miasta już mi się znudził, to jak wracam z tamtego miasta, do naszych tu rejonów, tzn. do bolesławca i jego okolic, to cieszę się że jestem w domu. Naprawdę nie ma co porównywać, i widząc to, co jest u nas nie można powiedzieć że jest złe zarządzanie. I dotyczy to zarówno miasta jak i gminy Bolesławiec.

No i tu pytanie co przez ostatni czas robił wybrany przez ludzi kontrkandydat wójta? czym się zasłużył, bo przecież radny. no tylko problem że ostatnio go nie było, a teraz chyba wrócił bo coś temat ruszył, ot tak nagle. Ktoś napisał kiedyś - przedsiębiorczy - no faktycznie, tylko czemu za granicą, a nie tu, na miejscu. Może jakiś program, założenia coś w tym temacie może, bo jak na razie to dyskusja beż żadnych argumentów i konkretów. Samo powiedzenie, że jest złe zarządzanie jakoś do mnie, do wyborcy, nie przemawia.

~ niezalogowany
1 listopada 2014r. o 22:04
~ napisał(a):
~ napisał(a): W gminie Bolesławiec bardzo źle są wydawane publiczne pieniądze ,generalnie są wykorzystane na utrzymanie urzędu i dwóch starszych panów aby dotrwali do emerytury.czy ktoś zastanowił się ile wynosi budżet gminy i czemu ma służyć a jak są wydatkowanie pieniądze z niego.

podaj konkrety a nie wyssane z palca opinie,

i ciągle tylko o dwóch starszych panach. Jak przyjdzie zmiana władzy i nowy wójt sobie kolesiów dobierze, to będzie dwóch młodych i co? może będą mniej kasy brali na swoje utrzymanie? A może chodzi o to, że będzie ich więcej niż dwóch, bo kto to wie ile drugi kandydat na wójta naobiecywał stołków, w końcu w mieście też mamy, dwóch zastępców, wielu naczelników i ich zastępców, skarbnika i i jego zastępcę, głównego specjalistę, specjalistę, i tak dalej. Jest co tworzyć. Nudne to.

Ciekawe czy zawsze wraz ze zmianą władzy nastają lepsze czasy? wg. mnie nie, zwłaszcza jeżeli zamieniamy człowieka doświadczonego na nowicjusza. I mimo, że kontrkandydat wójta to radny, to chyba większego doświadczenie mieć nie będzie. Inna sprawa, że to co się w danej gminie robi zależy w dużej mierze od rady gminy, a nie od wójtów, burmistrzów czy prezydentów.

I tu mam porównanie takiego bolesławca do innego, nie wiele mniejszego miasta, w innym akurat województwie, gdzie rada skłócona w wójtem nic nie robi. Tam też był doświadczony wójt którego zmienili na nowego, pełnego ambicji, i co? I nic, jest jeszcze gorzej.
Mimo tego, że jakoś prezydent naszego miasta już mi się znudził, to jak wracam z tamtego miasta, do naszych tu rejonów, tzn. do bolesławca i jego okolic, to cieszę się że jestem w domu. Naprawdę nie ma co porównywać, i widząc to, co jest u nas nie można powiedzieć że jest złe zarządzanie. I dotyczy to zarówno miasta jak i gminy Bolesławiec.

No i tu pytanie co przez ostatni czas robił wybrany przez ludzi kontrkandydat wójta? czym się zasłużył, bo przecież radny. no tylko problem że ostatnio go nie było, a teraz chyba wrócił bo coś temat ruszył, ot tak nagle. Ktoś napisał kiedyś - przedsiębiorczy - no faktycznie, tylko czemu za granicą, a nie tu, na miejscu. Może jakiś program, założenia coś w tym temacie może, bo jak na razie to dyskusja beż żadnych argumentów i konkretów. Samo powiedzenie, że jest złe zarządzanie jakoś do mnie, do wyborcy, nie przemawia.

masz chlopie mozg przeprany... i to bardzo...wrecz wylaczone samodzielne myslenie;)) ps. a jakie to miasto w innym wojewodztwie?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.