~ napisał(a): ~Jontek napisał(a): Poczytałem sobie komentarze,wysłuchałem wystąpienia Pana wójta na jednym z zebrań sprawozdawczych i jestem przerażony.Obecny Wójt stwierdził , że jak przyjdzie nowy to zniszczy gminę.czy to ma znaczyć , ze jak on i skarbnik odejdą na emeryturę to nastąpi apokalipsa w tej gminie?ci dwaj panowie wprowadzili stagnację czyli tak naprawdę cofanie sie ,żadnego rozwoju.orliki ,boiska to efekt działań ogòlnokrajowe polityki a nie starania się Pana wójta.dlaczego mamy czekać aż odejdą obecni na emeryturę? spowalniają nam rozwój , cofają nas.
stwierdził tak bo to wróżbita andrzej.
Pomijając to, kto za kim jest - przecież wiadomo, że nowy wójt nie zmieni od razu całego składu w urzędzie, skoro są to ludzie - co jak co - doświadczeni. Obecny wójt myśli chyba, że jak pójdzie na zebrania i starym babkom w głowach zrobi budyń zamiast mózgu, poopowiada bajki i powie, czego to nowy wójt nie zrobi, to od razu zyska poparcie. Na szczęście są ludzie też myślący i nie dadzą sobie wbić do głowy tego typu absurdalnych pogadanek. Nie ma ludzi niezastąpionych, ale jak widać nie wszyscy potrafią sobie z tym poradzić i liczą, że zamydleniem komuś oczu zyskają coś. Ciekawe kiedy na tym się przejadą... może 16 listopada.
czas przejrzeć na oczy.