Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Andrzej Dutkowski zaprzysiężony
~ niezalogowany
2 listopada 2014r. o 6:55
Jeżeli ktoś z dyskutujących nie jest mieszkańcem gminy , to sorry ale naprawde nie wiecie o czym mowa .
Przekształcanie działek było tylko mozliwe dla zaprzyjaźnionych z wójtem , cała reszta mieszkanców ma figę z makiem.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
2 listopada 2014r. o 7:18
ja bym się nie ździwil jakby pan dutkowski przegrał. na tym forun wg. mnie piszą w jego obronie morze 4 osoby wnioskując po wypowiedziach, a jak z ludzmi w gminie rozmawiam to bardzo dużo osób ma złe doświadczenia z obecną władzą. przykład... nie sposób przytoczyć, ale najlepszym jest frekfencja na zebraniach sprawozdawczych. w poprzednich wyborach różnica 4 Głosów niewiarygodne no ale... wójt obawia się i to bardzo konkuręcji. a robi się...? domy ludowe i place zabaw o ile dobrze kojarzę to już za gawrona w długoletnich planach były zapisane a obecny wójt tylko dokańcza to co poprzedni zaczoł, ale mogę się mylić, bo jeśli tak jest to z inwestycjami w naszej gminie to cieńko; Szkolnictwo no ok, programy profilaktyczne diagnozy schorzeń no raczej miesnie, ochrona przeciw pożarowa Boże ratuj- tym czym dysponują nasi strarzacy w porównaniu do innych gmin kompletne dno, policja gminna coś kołacze ale napewno większą liczbą wakatów i jakimśautem by nie pogardziła, wysokie stawki podatków może nie dostrzegalne przes tych co mają dom jednorodzinny hektar pola pracują w firmie,, robią państwo w konia płacąc krus a do gminny w związku z tym mniejszy podatek odprowadzają i dla nich jest ok. a co powie ten któwy ma naście tych hektarów i z tego żyje i płaci nie raz bardzo dużo.?
~.... niezalogowany
2 listopada 2014r. o 11:36
Mi przekształcili działkę bez żadnych problemów bo spełniała kryteria a co do szkoły to jestem zadowolony tylko mogło by być więcej programów profilaktycznych i edukacyjnych, podoba mi się Kruszyn bo tam cos się ciągle dzieje, spotkania, wystawy teraz będą mieli nawet ksiązkę o swojej miejscowości, szkoda że u Nas nie ma tak chociaż mamy bibliotekę.
~... niezalogowany
2 listopada 2014r. o 13:00
Jak widać, dużo zależy od ludzi, ich inicjatywa jest ważna, Biblioteka w Kruszynie tworzy lokalne centrum kultury z ciekawymi pomysłami, warto to przenieść na inne miejscowości.
~trzebieniani niezalogowany
2 listopada 2014r. o 13:16
Władza powinna myśleć szerzej o kulturze w gminie, miasto ma kilkanaście instytucji a gmina tylko gokis i biblioteki ale i tak wolę wioskę od miasta bo jest przyjemniej
~... niezalogowany
2 listopada 2014r. o 13:43
Mieszkam w gminie a tylko znam program wyborczy obecnego wójta a jego konkurent się nie zaprezentował, nie ze wszystkich decyzji jestem zadowolony ale jeśli nie znam programu to jak mogę porównać kandydatów, chciałbym wiedzieć jak ma stosunek do szkół, inicjatyw lokalnych, sportu i kultury i pracy urzędu, czy widzi jakieś potrzebne zmiany dlatego bez znajomości takich faktów ciężko porównywać kandydatów.
~ niezalogowany
2 listopada 2014r. o 13:45
~Jontek napisał(a): Poczytałem sobie komentarze,wysłuchałem wystąpienia Pana wójta na jednym z zebrań sprawozdawczych i jestem przerażony.Obecny Wójt stwierdził , że jak przyjdzie nowy to zniszczy gminę.czy to ma znaczyć , ze jak on i skarbnik odejdą na emeryturę to nastąpi apokalipsa w tej gminie?ci dwaj panowie wprowadzili stagnację czyli tak naprawdę cofanie sie ,żadnego rozwoju.orliki ,boiska to efekt działań ogòlnokrajowe polityki a nie starania się Pana wójta.dlaczego mamy czekać aż odejdą obecni na emeryturę? spowalniają nam rozwój , cofają nas.

stwierdził tak bo to wróżbita andrzej.
~stefan niezalogowany
2 listopada 2014r. o 13:54
~ napisał(a):
~Jontek napisał(a): Poczytałem sobie komentarze,wysłuchałem wystąpienia Pana wójta na jednym z zebrań sprawozdawczych i jestem przerażony.Obecny Wójt stwierdził , że jak przyjdzie nowy to zniszczy gminę.czy to ma znaczyć , ze jak on i skarbnik odejdą na emeryturę to nastąpi apokalipsa w tej gminie?ci dwaj panowie wprowadzili stagnację czyli tak naprawdę cofanie sie ,żadnego rozwoju.orliki ,boiska to efekt działań ogòlnokrajowe polityki a nie starania się Pana wójta.dlaczego mamy czekać aż odejdą obecni na emeryturę? spowalniają nam rozwój , cofają nas.

stwierdził tak bo to wróżbita andrzej.

Pomijając to, kto za kim jest - przecież wiadomo, że nowy wójt nie zmieni od razu całego składu w urzędzie, skoro są to ludzie - co jak co - doświadczeni. Obecny wójt myśli chyba, że jak pójdzie na zebrania i starym babkom w głowach zrobi budyń zamiast mózgu, poopowiada bajki i powie, czego to nowy wójt nie zrobi, to od razu zyska poparcie. Na szczęście są ludzie też myślący i nie dadzą sobie wbić do głowy tego typu absurdalnych pogadanek. Nie ma ludzi niezastąpionych, ale jak widać nie wszyscy potrafią sobie z tym poradzić i liczą, że zamydleniem komuś oczu zyskają coś. Ciekawe kiedy na tym się przejadą... może 16 listopada.
czas przejrzeć na oczy.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!
REKLAMA Ecojob zaprasza
REKLAMA Orange zaprasza