Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Maciej Małkowski: Dziękuję!
~Anonim niezalogowany
17 listopada 2014r. o 18:27
frekwencja cos troszeczke ponad 40 % , nie rozumiem tych blisko 60 % co nie poszli do urn, potem beda narzekac ze nic sie w miescie nie zmienia, ze ich glos nic by nie zmienil bla bla bla

nadal nie potrafimy korzystac z demokracji
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
17 listopada 2014r. o 18:31
Bardzo ładne zachowanie Pana Małkowskiego.Człowiek na poziomie i z kulturą osobistą.
~kola niezalogowany
17 listopada 2014r. o 18:32
Maciej, to jednak gość z klasą... szkoda. Trzymaj się, młody jeszcze jesteś za 4 lata w sam raz!
~ niezalogowany
17 listopada 2014r. o 18:46
nie poszedłem bo nie było kandydata na którego mógłbym zagłosować. Więc po co iść? Pustą kartę wrzucić? Czy głos nieważny?
~eM niezalogowany
17 listopada 2014r. o 18:48
~Anonim napisał(a): frekwencja cos troszeczke ponad 40 % , nie rozumiem tych blisko 60 % co nie poszli do urn, potem beda narzekac ze nic sie w miescie nie zmienia, ze ich glos nic by nie zmienil bla bla bla

czego tu nie rozumiesz ??? te 40% to z liczby zameldowanych a ile z tych osób zameldowanych nie ma tu na stałe ??? sporo wierz mi... także na stan faktyczny frekwencja prawdopodobnie wyższa ale i tak wyśrubowały ją osoby starsze które przywilej demokracji traktują poważnie nawet może i rutynowo ale chodzą głosować. ja popytałem dziś 20 znajomych mieszkających i pracujących tu w mieście na codzien czy byli głosować i wiesz ilu poszło ??? !!! a nie są w jakieś super komfortowej sytuacji życiowej, lokalowej itp... i mają tendencje do narzekania na to i owo.ale żeby coś probować zmienić ?? sorry to i tak nic nie zmieni jak to mówią. ja czekam na oficjalne liczby co do głosu wtedy się okaże ile kilka głosów ma znaczenie.... podobnie z osobami studiującymi pytałem kilka takich osób które raz na jakiś czas tu zjeżdzają napic się z kolegami na weekend czy tam na tygodniu ale żeby załatwić kwit do głosowania poz amiejscem zamieszkania nikt się nie pofatygował. a czesto wyrazaja chec powrotu tutaj do miasta z zastrzezeniem ze cos sie musi zmienic aaa i tu znowu pojawia sie sprawa głosowania nie byli ale chcieliby nie wiadomo jakich zmian... prawda jest taka ze młodzi przespali te wybory babcie zrobiły swoje możecie miec tylko i wyłącznie do siebie pretensje. eM
~eM niezalogowany
17 listopada 2014r. o 18:49
liczba tych co zagłosowali to 4 **** cos mi urwało.
~ niezalogowany
17 listopada 2014r. o 19:06
Panie Maćka gratulacje i powodzenia!
~majętny Stef niezalogowany
17 listopada 2014r. o 19:07
~Anonim napisał(a): frekwencja cos troszeczke ponad 40 % , nie rozumiem tych blisko 60 % co nie poszli do urn, potem beda narzekac ze nic sie w miescie nie zmienia, ze ich glos nic by nie zmienil bla bla bla

Demokracja to zbieranie podpisów pod referendum. Widziałem wielu młodych korzystających z demokracji jak zbierali podpisy pod odrzuceniem ACTA, o wydłużeniu wieku emerytalnego, zmniejszeniu sejmu i senatu, koniach do rzeźni, schroniskiem dla psów, odwołaniu prezydenta...

ile z nich zostało rozpatrzonych?

To partyjniaki nie potrafią korzystać z demokracji. Za te wybory zapłaciliśmy my, i nikt nas nie pytał czy się zgadzamy na szopkę za nasze pieniądze.
Demokrację to niech sobie robią za swoje a nie za moje.
Nawet udają że nie są związani z partyjniakami z Warszawki i udają że decyzje góry to nie ich decyzje, chociaż jeżdżą na zloty i podnoszą łapki w poparciu dla tych którzy nas robią w konia.

A kłamstwa przedwyborcze to też demokracja?
A brak kar dla urzędasów za błędy to też demokracja?

Polacy idealnie korzystają z demokracji, takie jest moje zdanie.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Manilift zaprasza