Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Konflikt interesów w Straży Miejskiej
2900
#falco nieaktywny
28 listopada 2014r. o 17:07
~mieszkaniec napisał(a): pytanie ile na tym zarabianiu dorabia i czy byli inni kandydaci na to stanowisko, no bo jak nie to znaczy, że otrzymał stanowisko bez konkursu, a za to powinien być paragraf

poważnie? :D
co na to dyrektorka jakiegoś tam ''zespołu rehabilitacji''? :D
był konkurs? ;) ..czy wystarczyło słówko JPB i konkurs był niepotrzebny.... :D
''paragraf''?...na kogo ?...i który prokurator chciałby się w tym ''babrać'' ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~gg niezalogowany
28 listopada 2014r. o 17:22
~ napisał(a): Po pierwsze SM to nie jest "instytucja państwowa" tylko komunalna a nawet gdyby była państwowa nie miało by to żadnego znaczenia. Po drugie, właśnie że jest wolny rynek i jeśli coś nie jest zabronione prawem to jest dozwolone. A prywatny przedsiębiorca może być radnym i pobierać publiczne pieniądze? Oczywiście że może bo nie dają mu ich za darmo tylko za wykonywanie konkretnej funkcji. To samo dotyczy komendanta czy pracownika SM.

Chcesz błysnąć ale mylisz pojęcia. Przedsiębiorca - radny w przeciwieństwie do komendanta nie dostaje wypasionej pensji, tylko skromną dietę. To zasadnicza różnica. Jak komendantowi 100 rocznie mało to niech założy własny biznes skoro jest takim dobrym prawnikiem. Wtedy nikt mu do kieszeni nie będzie zaglądał.

Zmoderowano 28.11.2014 godz.18:03 - powód: topposting (moderator)
~wilk niezalogowany
28 listopada 2014r. o 17:51
Dajcie spokój Panu komendantowi od kilku lat nie miał podwyżki ! http://www.um.boleslawiec.bip-gov.pl/public/?id=47844 . Ludzie nie bądźcie jak wilki na zająca. ;)
29
Bernard
28 listopada 2014r. o 20:05
~Max napisał(a): A Pan Łętowski po nieudanych wyborach do powiatu wyszukuje "sensacji" - może chce tak odreagować porażkę.

Ja sensacji nie wyszukuję, problem poruszałem, jak widzisz w materiale, 5 lat temu. Teraz "sensację" wyszukała telewizja TTV. Gdyby uznali, że sprawy nie ma, to by po prostu tego tematu nie realizowali. Mnie jedynie poproszono o wypowiedź i nie odmówiłem prośbie.

Odreagowywać porażki nie muszę, bo mój wynik wyborczy mnie zadowolił: http://bobrzanie.pl/2014/11/20/letowski/175-glosow-dla-mnie-sukces

bobrzanie.pl
~Ramaj niezalogowany
28 listopada 2014r. o 20:20
Ciekawe ile z 175 głosów było na Pańskiego brata bo na płachtach na mieście był Pan bez imienia.Fe.
29
Bernard
28 listopada 2014r. o 20:33
~Ramaj napisał(a): Ciekawe ile z 175 głosów było na Pańskiego brata bo na płachtach na mieście był Pan bez imienia.Fe.

Pewnie wszystkie : )
Bo na stronie, ulotce i w spocie tv też używałem tego samego nazwiska a także głosu i wyglądu brata : )

bobrzanie.pl
~bolesławianin niezalogowany
28 listopada 2014r. o 22:12
to jest jedno wielkie środowisko w którym żaden nie da zrobić krzywdy swojemu kolesiowi bo każdy ma z tego jakiś interes.....bezczelność tego Zająca powinna być ukarana...jak za mało zarabia w straży niech się zwolni...(...)..a tak w ogóle to zlikwidować ta straż miejską bo i tak jak jest potrzebna to jej nie ma...a tam gdzie są pieniądze to jest ich pełno......

Zmoderowano 28.11.2014 godz.22:34 - powód: złośliwości (moderator)
~to_ja niezalogowany
28 listopada 2014r. o 23:50
~ napisał(a):
~ napisał(a):
to nie jest wolny rynek tylko instytucje panstwowe, placa z naszych podatkow i jak to powiedzial Josko - bez przetargu.

Po pierwsze SM to nie jest "instytucja państwowa" tylko komunalna a nawet gdyby była państwowa nie miało by to żadnego znaczenia. Po drugie, właśnie że jest wolny rynek i jeśli coś nie jest zabronione prawem to jest dozwolone. A prywatny przedsiębiorca może być radnym i pobierać publiczne pieniądze? Oczywiście że może bo nie dają mu ich za darmo tylko za wykonywanie konkretnej funkcji. To samo dotyczy komendanta czy pracownika SM.Zmoderowano 28.11.2014 godz.18:02 - powód: topposting (moderator)

???????????????????????????? Oświeć mnie jaki przedsiębiorca ?????????? Jaki ???????????????????? Ktoś mnie oświeci ????? W oświadczeniu majątkowym napisał,że nie prowadzi Działności Gospodarczej ,to co napisłeś to BREDNIE !!!!!!
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Życzenia
REKLAMA Metrohouse zaprasza