Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

restauracje na swieta

~ateusz niezalogowany
15 grudnia 2014r. o 19:58
A czy ktoś jeszcze, na poważnie, obchodzi święta. Czy kogoś jeszcze interesuje choinka, Mikołaj, wigilia i kolędy? Nie czarujmy się, że to jest ważne. Czas wolny, przerwa w pracy, i owszem. Fajne spotkania (niekoniecznie przy alkoholu), wspólny wypad na wycieczkę, spacer z dziećmi. Jakoś coraz częściej słyszę, że tak właśnie spędzamy grudniowy czas. Zresztą ja czynię podobnie. Tradycja? To dobre hasło do słownika, tudzież skansenu etnograficznego. Pozdrawiam gorąco tych, co święta obchodzą po swojemu.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
15 grudnia 2014r. o 20:00
Zwłaszcza jak leje...
~ona niezalogowany
15 grudnia 2014r. o 20:39
Pewnie, że są prawie wszystkie :) wiadomo że 25 najwięcej klientów !:) ja chodzę do Paryskiej albo Oleńki z rodzinką na pyszny obiad :)
~ niezalogowany
15 grudnia 2014r. o 20:44
~ napisał(a):
Ale jesteście dziwni i nie tolerancyjni ,co za głupie wypisywanie ,że" przez takich ,,,,,inni muszą zapier,,,lać"?! Wcale nikt nic nie musi,chce to otwiera restaurację ,nikt pistolet nikomu do głowy nie przystawia,żeby otwierał restaurację,to jedno,a drugie ,nie każdy obchodzi jakieś (...)ale nie atakuj ludzi ,którzy normalnie traktują dzień 25 i 26 a także 24 grudnia,bo to dni jak każde inne i w innych krajach w te dni można wszędzie wyjść i jest "otwarte"!

Religie religiami i niech sobie ludzie wierzą nawet w latające hipopotamy jak się komu tak podoba,co to ma jednak do otwierania lub zamykania restauracji czy innych podobnych lokali użyteczności ogólnopublicznej? Wolne dni są także po to ,żeby gdzieś sobie wyjść a nie tylko siedzieć za stołem i napychać w siebie tłuste i niezdrowe potrawy i popijać wódką.Zmoderowano 15.12.2014 godz.20:22 - powód: topposting oraz złośliwości (moderator)

Może i masz rację nie potępiam, to Twoje zdanie ale skoro taki wlasciciel zechce otworzyć restauracje w te dni niech będzie on kucharzem, kelnerem itp sam w tych dniach. Bo owszem fajnie, że lokal otwarty, ludzie zadowoleni szef pójdzie do domu dalej swietowac z rodziną a ludzie pracujacy w tymże lokalu zostawią swoją rodzinę ippójdą do pracy...
~ niezalogowany
15 grudnia 2014r. o 20:54
I to jest odpowiedz na problem tego gościa ,Chciał zaistnieć i spełniło się .Żeby ludzie mieli tylko takie problemy.żenua. ;(
6979
E
15 grudnia 2014r. o 20:55
~ateusz napisał(a): A czy ktoś jeszcze, na poważnie, obchodzi święta. Czy kogoś jeszcze interesuje choinka, Mikołaj, wigilia i kolędy?

Tak, mniE :)

"Szukam świata w którym jedna jaskółka czyni wiosnę, gdzie szewc w butach chodzi, gdzie jak Cię widzą, to dzień dobry. Szukam świata, gdzie człowiek człowiekowi człowiekiem" J.B.
~ niezalogowany
15 grudnia 2014r. o 22:19
~Mama napisał(a):
Co za bzdury? Jeżeli u Ciebie jest zwyczaj jedzenia w domu "tłustych i niezdrowych potraw" oraz "popijania ich wódką", a tylko w restauracjach lub "innych lokalach użyteczności ogólnopublicznej" możesz zjeść rozsądnie, to Twoja sprawa, a nie problem całego społeczeństwa;>

U nas w domu je się przyjemnie i racjonalnie -bez względu na kalendarz liturgiczny (chociaż Święta obchodzimy).

Inna sprawa, to kwestia to możliwość wyjścia do restauracji/kina w czasie Świąt. Uważam (podkreślam, że to moje zdanie, a nie narzucanie norm), że jeżeli kilka razy do roku nie będzie takiej możliwości, to nikomu nie ubędzie. Dla dobra sprawy (czyli zrozumienia, że są ludzie, którzy cały rok pracują w usługach i nie mają możliwości spokojnego spędzenia dnia-dwóch z najbliższymi, a Święta dają taką perspektywę), można - zamiast do restauracji/kina/na basen - wybrać się na spacer, do znajomych, albo poczytać książkę.
Zmoderowano 15.12.2014 godz.20:22 - powód: topposting (moderator)

Nie rozumiesz istoto co czytasz ,skoro ja piszę o tłustych i niezdrowych "strawach" w negatywnym sensie to chyba to znaczy ,że się tego wyrzekam ,ogarniasz ? I tego paskudztwa w moim domu nie ma,a ty z pewnością się tym badziewiem opychasz i nazywasz to "przyjemnie i racjonalnie" bo nie masz pojęcia o lekkostrawnym ,zdrowym jedzeniu,.A poza tym co za jakiś upór w kwestii akurat restauracji ? Tyle różnych placówek pracuje w tzw święta i dobrze,jakoś ich rodziny nie powymierały z rozpaczy,że nie mogą razem przy stole odprawiać zabawnych ceremonii]kto zresztą juz dziś się bawi w opłatki i choinki i kolędy?].Innych nie żałują tylko biednych restauratorów :D
~do mamy niezalogowany
15 grudnia 2014r. o 22:29
i jeszcze jedno ,nie tylko "świeta " dają możliwość spędzenia dwu dni z rodzina w roku,co za głupie bzdury ,a miesiąc urlopu to pies? nie można znależć wtedy czasu dla najbliższych? zreszta takie wymówki to nonsens ,kazdego dnia jest sie z najbliższymi i bredzenie ,że
święta" daja taką okazję to tylko pusty wymysł.Dwa dni to sobota i niedziela każdego tygodnia,.te całe swieta to wymysł i w dodatku niezgodny z Pismem Świętym,czyli wymyslone dla korzyści.Dla mających zamiar zwymyślac mnie od świadków Jehowy zaznaczam ,że nim nie jestem.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo