Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Gender od tolerancji do totalitaryzmu
~Henryk niezalogowany
13 stycznia 2015r. o 14:12
~ napisał(a): ty to taki omnibus + ginekolog_amator?

Nie, ja po prostu kocham ludzi i szanuję czlowieka. To co pisze wypływa z szerokopojętej troski o losy ludzkości. Wiem, że moje argumenty mogą nie trafiać, ale może kogoś najdzie refleksja. Napisałem, że nie jestem alfa i omegą. Ja po prostu chcę z Wami porozmawiać merytorycznie i odwieść od ślepego rzucania kamieniami w ks. Oko.

Zmoderowano 13.01.2015 godz.20:39 - powód: zbędne cytowanie (moderator)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
7623
#Cani nieaktywny
13 stycznia 2015r. o 14:14
Zrobię obrońcę wiary z każdego, kto potrafi słuchać i dyskutować rzeczowo.
Przykład: ateista profesor Wolniewicz!

[img=1421154875_25ycqto.jpg]
2900
#falco nieaktywny
13 stycznia 2015r. o 14:23
moja ocena od ''wieków'' jest jedna
kobieta rządzi swoim ciałem ,ma własne sumienie i tym co robi sama kieruje

i państwo i kler nie ma prawa nic narzucać :>
wczoraj chyba na Onecie przeczytałem że ''co trzecia kobieta'' dopuszcza się zdrady :D (u facetów podobnie)
jak to się ma do ''wartości chrześcijańskich'' i życia wg . ''przykazań'' czasy się zmieniły od tamtych lat kiedy za taki czyn na bramie miasta wisiały wycięte ,przybite na gwoździu ''narzędzia przestępstwa'' :D
dzisiaj strasząc jakimiś ''dżenderami'' kler ukrywa swoja niemoc do skutecznej walki z postępem i zmianami jakie zachodzą w ludzkim postrzeganiu otoczenia...
po gender przyjdzie kolejne jakieś wyimaginowane ''zagrożenie'' ;)

Dopisane 13.01.2015r. o godz. 14:23:

a teraz czas na kawę... :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
13 stycznia 2015r. o 14:31
~Henryk napisał(a): ... Nikt tego nie skontroluje.

A któż miałby ? Jeśli istotą człowieczeństwa jest wolny wybór , to pozwólmy sumieniu , które jak powszechnie wiadomo od Stwórcy pochodzi , niech się rozwija. Heniek, a powiedz mi , kogo chciałbyś kontrolować ? ... sekretarkę , sprzątaczkę , czy zakonnicę. Bo ja , nikogo ... i nie mów mi , że jestem eunuch :D

To masz dwa pytania ... Heniu ... już cieszę się na odpowiedzi :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~Henryk niezalogowany
13 stycznia 2015r. o 14:31
falco napisał(a): moja ocena od ''wieków'' jest jedna
kobieta rządzi swoim ciałem ,ma własne sumienie i tym co robi sama kieruje

i państwo i kler nie ma prawa nic narzucać :>
wczoraj chyba na Onecie przeczytałem że ''co trzecia kobieta'' dopuszcza się zdrady :D (u facetów podobnie)
jak to się ma do ''wartości chrześcijańskich'' i życia wg . ''przykazań'' czasy się zmieniły od tamtych lat kiedy za taki czyn na bramie miasta wisiały wycięte ,przybite na gwoździu ''narzędzia przestępstwa'' :D
dzisiaj strasząc jakimiś ''dżenderami'' kler ukrywa swoja niemoc do skutecznej walki z postępem i zmianami jakie zachodzą w ludzkim postrzeganiu otoczenia...
po gender przyjdzie kolejne jakieś wyimaginowane ''zagrożenie'' ;)

Kobieta, mężczyzna, chłopak, dziewczyna... ktokolwiek, każdy powinien znać prawdę. A w przypadku dzieci nalezy dbać o ich zdrowie fizyczne i psychiczne. No właśnie... Onet.. ja czytałem (tamże) że nawet co druga (drugi). Jakiego rodzaju było to badanie (o niewierności), jak przeprowadzono to badanie? czy w ogóle przeprowadzono badanie? Czy nie pomyślałeś, że takie info ma za zadnie usprawiedliwiać czyjąś niewierność na zasadzie: "Skoro tyle ludzi się zdradza, to chyba nie ma w tym nic złego"? Właśnie o takie manipulowanie naszym myśleniem przez media mówię. Księża katoliccy nie są oczywiście bez grzechu, z resztą jak my wszyscy, ale czytając media głównego nurtu można onieść wrazenie, że wszyscy księża to pedofile. Nie widzisz w tym przesady? Kiedyś nawet usłyszałem od jednego dziecka: "nie idę do kościoła bo tam pedofile" Takie właśnie mają zadenie media głównego nurtu (liberalne). Poniżyć i pogrążyć ludzi i instytucje, które mówią prawdę. Prawdę dzięki której ludzie nie staną się bezwolnymi Pawkami Morozwowami, bo wówczas trudniej będzie się rządzącym z nami uporać. Niech żyje rodzina. Zauważ w tym o czym piszę szerszy kontekst!
~Henryk niezalogowany
13 stycznia 2015r. o 14:35
Pannazdzieckiem napisał(a):
A któż miałby ? Jeśli istotą człowieczeństwa jest wolny wybór , to pozwólmy sumieniu , które jak powszechnie wiadomo od Stwórcy pochodzi , niech się rozwija. Heniek, a powiedz mi , kogo chciałbyś kontrolować ? ... sekretarkę , sprzątaczkę , czy zakonnicę. Bo ja , nikogo ... i nie mów mi , że jestem eunuch :D

To masz dwa pytania ... Heniu ... już cieszę się na odpowiedzi :)

Nikogo nie zamierzam kontrolować (no może za wyjątkiem swoich dzieci) i pierwszy będę przeciw temu aby kontrolować. Ja tylko pokazuje jak można wyjść z danej sytuacji (jeśli się da) jeśli nie, to cóż poradzimy.
7623
#Cani nieaktywny
13 stycznia 2015r. o 14:36
Bla, bla bla... Puste młócenie cepem bez sensu i związku. I ciągle ta sama ograna oszukańcza manipulacja o klerze, co to "sobie wymyśla"!

Ja nie piszę o wierze w księdza, nie o tym co powiedział jeden ksiądz a co drugi! Ja piszę o wierze chrystusowej - o katolicyzmie. Piszę o Nauce Kościoła, o dogmatach - nieodwoływalnych i niezmiennych. Żaden oficjalnie ogłoszonych prawdach wiary - żadna z nich nie została ani odwołana ani zmieniona
Piszę o logice i logiczności przytoczonych wyżej filmów - o nauce i logice!
[img=1421156160_1g9pmnf.jpg]
~tylda niezalogowany
13 stycznia 2015r. o 14:41
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1fn5C5uob37F_vQrjRViPBtjyZvlWX-rBnfM8UZfDH_g/edit?pli=1#gid=0

:-)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.