Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Gender od tolerancji do totalitaryzmu
~ niezalogowany
13 stycznia 2015r. o 13:52
~Henryk napisał(a): Wyrwana z kontekstu wypowiedź ks. Oko. W tym wątku chodziło o to, że wczesne seksualizowanie dzieci prowadzi do takich zachowań. Niedojrzali psychicznie ludzie (dzieci) nie powinny przechodzić aż takiej edukacji seksualnej polegającej na uzmysłowieniu przyjemności seksu przed tym zanim nabędą dojrzałość umysłową, bo to prowadzi do patologii, zboczeń, nerwic, samotności i braku umiejętności radzenia sobie w życiu ze sobą samym i innymi ludźmi. wszystko powinno mieć swoją kolejność.

Nie trafiłeś to Rektor kościoła akademickiego ks. Ireneusz Bochyński -język i argumentacja pedofila, choć pada z ust kapłana (tak tłumaczył pedofilskie działania księży).

Zmoderowano 13.01.2015 godz.20:38 - powód: zbędne cytowanie (moderator)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Henryk niezalogowany
13 stycznia 2015r. o 13:53
falco napisał(a): Henryku :)
czy masz jakieś zdanie (swoje zdanie) na temat ''pigułki po'' ;)
wczoraj jakaś ''przekupka'' w pewnym programie próbowała wmówić telewidzom że kobiecie -ofierze gwałtu -potrzebny jest psycholog a nie pigułka ''po''

czy mam przez to rozumieć że dziecko poczęte wbrew woli kobiety,będące następstwem przestępstwa zagrożonego jednym z najwyższych wyroków ,usunie niechcianą ciążę ględzenie psychologa?
chcesz mi wmówić że takie dziecko będzie naprawdę kochane przez matkę?
matkę która codziennie patrząc na nie będzie miała przed oczami to co ją spotkało ?

nie czarujmy się tutaj...żaden psycholog nie naprawi krzywdy jaka daną kobietę spotkała a klecha tym bardziej ... ;)

ten klecha niech wdrapie się raczej na ambonę i szuka ''owieczek'' bo stadko jakby się przerzedza... ;)

Falco, pigułka tzw "PO" nie jest środkiem antykoncepcyjnym, a środkiem wczesnoporonnym (bomba hormonalna zmienia środowisko macicy i uniemożliwia zagnieżdżenie się zapłodnionej komórki jajowej, która w momencie zapłodnienia staje się istotą ludzką, powtarzam ISTOTĄ - pełny program genetyczny jak człowiek będzie wyglądał). Pełna legalizacja pigułek PO i bez recepty spowoduje, że beda nadużywane szczególnie przez nastolatki. Bomby hormonalne spowodują spory uszczerbnek na zdrowi, który może skutkować trwałą bezpłodnością, a w wieku późniejszym chorobą nowotworową lub nerek.
Pytanie o abortowanie istoty ludzkiej z łona zgwałconej kobiety jest bardzo trudne, ciężkie i wyjątkowo indywidualne. Jeśli ktoś mówił o potrzebie kontaktu z psychologiem to bardzo dobrze mówił, bo każdy po takim zdarzeniu potrzebowałby psychologa, a taka kobieta to już w szczególności. Być może psychologowi uda się przekonac kobietę żeby mimo wszystko donosiła ciazę i oddała dziecko do adopcji. Nigdy nie możesz też wykluczyć, że zdarzy się cud i po porodzie ta matka bezgraniczni epokocha to dziecko (były takie przypadki). Zgwałconej kobiecie potrzebna jest jak nigdy pomoc, miłość i wsparcie. jeśli będzie chciała mimo wszystko przerwać ciąże, to na pewno uda jej się to zrobić. Nikt tego nie skontroluje.
7623
#Cani nieaktywny
13 stycznia 2015r. o 13:55
Zabicie własnego dziecka wyłącznie powiększy traumę kobiety, niczego nie załatwi!
Dlaczego niby karać dziecko, za to że ojciec bandyta?

To jest właśnie problem wyłącznie psychologiczno-psychiatryczny, zabicie dziecka tylko go pogłębi.
PS
Tematem jest gender czyli idiotyczne urojone przesądy ubierane w pseudonaukowe szatki. Ksiądz Oko jest specjalistą od obnażania prawdziwej wartości tych bredni wyssanych z brudnego palucha.
A nieukom wydaje się że gender to aborcja![img=1421153756_75aymkg.jpg]
2900
#falco nieaktywny
13 stycznia 2015r. o 13:57
Kiedyś Jezuici powiadali
''oddaj mi dziecko do siódmego roku życia a zrobię z niego prawdziwego obrońcę wiary''
coś w tym jest... ;)
nie mam zamiaru ''kąsać'' Henryka :D
dla mnie może sobie wierzyć nawet w Światowida czy ''kręgi w zbożu'' :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
~ niezalogowany
13 stycznia 2015r. o 14:04
Ja chętnie wysłucham Twojej oceny, ale popartej argumentami vs moich argumentów. Podyskutujmy, wszak nie uważam się za alfę i omegę.

Zmoderowano 13.01.2015 godz.20:39 - powód: zbędne cytowanie (moderator)
~Henryk niezalogowany
13 stycznia 2015r. o 14:05
To wyżej to moja wypowiedź.
2900
#falco nieaktywny
13 stycznia 2015r. o 14:07
Cani..dzisiaj pod ''płaszczykiem ''gender porusza się i ten temat :)
wczoraj o tym wypowiadali się profesorowie i ''mądrzy w czytaniu i w piśmie'' ;)
czyli wg Ciebie to też ''nieucy''?
może więc czas by klechy zaczęli chodzić w spodniach a kobietom zakazać ich wkładania... ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
~ niezalogowany
13 stycznia 2015r. o 14:08
~Henryk napisał(a): To wyżej to moja wypowiedź.

ty to taki omnibus + ginekolog_amator?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.