kopalnie tyle wpłaciły?
a ile państwo IM wpłaciło w ramach różnorakich ''dotacji''?
na szczęście chyba będzie z tym koniec :D
Dopisane 16.01.2015r. o godz. 08:05:
aha...zapomniałem napisać o tym ze kiedy kopalnia jest zadłużona po uszy ,prywatna firma codziennie pracuje kładąc marmurkowe schody w biurowcu administracji :D
są to słowa jednej z kobiet mieszkającej naprzeciw wjazdu do kopalni a wiadomość ta przekazał jej syn który ''strajkuje '' przed bramą... ;)
zaraz poczytam to i owo na ''onecie''
tylko Onet ''prawdę '' mi powie :D
#Pannazdzieckiem nieaktywny 16 stycznia 2015r. o 8:07
Spoko loco końca nie będzie . Po prywatyzacji , za duźi żeby upaść dalej będą wyciągać łapy. Problem z całą siecią firm powiązanych , dla nich to jest tragedia . A są to firmy już całkiem prywatne , a więc konkretni ludzie , nie tylko związkowcy z górnictwa. Weźmy chociaż firmy cateringowe.
No te siedemset baniek to na pewno , ile więcej tego nie wiem :)
Jak myślisz Papuga , po ile to opchną , po trzydzieści srebrników , jak sugerowałem , czy uda im się może więcej "wydrzeć" od " Inwestora Strategicznego " za złotówkę ? :) A mówią coś w telewizorni o nocnej zmianie ?
Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
ja myśle ze te kopalnie padną na ''ryj''
to tylko kwestia czasu ...
jednocześnie taka myśl mnie przeszła...może chodzi o to by we wszelkie ''remonty'' biurowców ,i wszelkiego mienia kopalnianego wpompować jak najwięcej kasiorki by po tym szwagier ''królika'' wszedł na ''gotowca''
przypominacie sobie ''zatrudnienie'' żonki pięknisia Hoffmana w KGHM? :D
''KLASYKA RZECZYWISTOŚCI'' :D
#Pannazdzieckiem nieaktywny 16 stycznia 2015r. o 8:23
No właśnie tak wygląda radosna prywatyzacja po Polsku :D A to jest jeszcze lepsze , kopalnie do likwidacji , a zarząd holdingu milionowe odprawy , za dobrze wykonaną robotę . Abw, cba , gru i cia , nie mówiąc o prokuraturze ... "Polacy , nic się nie stało" . Jak Kowalskiemu firma się posypie , to ma na głowie US , Zus , komorników i wszystkich świętych możliwych urzędników. Jak sprawiedliwość to sprawiedliwość.
Nas mnie czas , miłego :)
Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
a ja stwierdziłem że w ramach ''solidarności '' z górnikami dzisiaj strajkuję ;)
żeby prezes mnie jednak nie zwolnił ,wydrukowałem sobie przed chwilą L-4 i zaraz mu je wręczę... :D
#Pannazdzieckiem nieaktywny 16 stycznia 2015r. o 8:43
Ba! Właśnie się dowiedziałem ( sąsiad gdzieś wyczytał ) że ponoć jedną z kopalń Paligłup chce kupić :| Gdyby tak było , to nie na darmo jest członkiem Komisji Trójstronnej.
W ciekawych czasach przyszło nam żyć :) Nara :)
Zarobki w sferze budżetowej i spółkach skarbu państwa to x 1,4 sfery prywatnej, w tym zarobki górników to ok.67000,00 zł netto.Panna : pogadaj z byle kim z małej prywatnej firmy skąd ta pierwsza sfera bierze pieniądze,w jakich firmach (instytucjach) są realizowane wszystkie przywileje wynikające z kodeksu pracy.Poczytaj jak naliczane są emerytury górnikom ,a jak reszcie.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.