Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Kopalnie - gorący temat

11445
PanM
16 stycznia 2015r. o 15:43
Od czasu PZPR / przyp.partia robotnicza /nauczono pracowników sektora państwowego domagania się swoich praw .Nikt nigdy nie wspominał że są jeszcze obowiązki.Obowiązki wobec pozostałej części społeczeństwa.

Grzech ten utrwaliła w głowach pracowniczych solidarność.
Niestety związek szybko przekształcił się w to z czym sam walczył i jedyna różnica polega na tym że wtedy popierano czerwonych a teraz czarnych.

Solidarność przy poparciu 10 mln luda wygrała a potem ;

Rozsiadła się w fotelach , patrzy i analizuje .
1/- mamy władzę
2/- Mamy nieograniczony dostęp do pieniędzy
3/- Nie mam żadnej odpowiedzialności .

Więc po co cokolwiek zmieniać.

I zostało jak było. Wszelkie prawa i ustawy nadal działały i działają w interesie skarbu państwa.Po drodze dołożono do tego nowy bat -- interes samorządu.
O człowieka nie dbano ani za komuny ani teraz .

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
16 stycznia 2015r. o 16:16
w kwesti kopalń jesteś pożytecznym itiotą, pomagasz rzadowi dzielic społeczeństwo
~ja niezalogowany
16 stycznia 2015r. o 16:50
~ napisał(a): w kwesti kopalń jesteś pożytecznym itiotą, pomagasz rzadowi dzielic społeczeństwo
dzielić społeczeństwo? Podoba Ci się, że dopłacasz do nierentownych zakładów? Podoba Ci się że górnik ma 2 wypłaty rocznie więcej od Ciebie, kupę innych dodatków socjalnych? Mi nikt nie dopłaca do mojej wypłaty. Muszę zapier...lać i mam 2/3 tego co oni.
2900
#falco nieaktywny
16 stycznia 2015r. o 17:02
oj wybacz mu bo ''nie wie co czyni''...tzn.pisze'' ;)
zapewne nie dostrzega ''pokojowych '' działań Dudy który chce wszystkich ''zjednoczyć'' ;)

a teraz meczyk...

Polska golaaaaaaaa.... :) dokopmy tzn .''nawrzucajmy'' Niemcom bo tyko tutaj możemy... :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
~ niezalogowany
16 stycznia 2015r. o 18:31
~ja napisał(a):
~ napisał(a): w kwesti kopalń jesteś pożytecznym itiotą, pomagasz rzadowi dzielic społeczeństwo
dzielić społeczeństwo? Podoba Ci się, że dopłacasz do nierentownych zakładów? Podoba Ci się że górnik ma 2 wypłaty rocznie więcej od Ciebie, kupę innych dodatków socjalnych? Mi nikt nie dopłaca do mojej wypłaty. Muszę zapier...lać i mam 2/3 tego co oni.

mialem w PL 1/2 tego co oni, i choc musialem z tego powodu wyjechac żółć ani zawiść nie ogranicza mi myslenia... dlaczego kompalnie są nierentowne? no wiem, w tvn mówili......
2900
#falco nieaktywny
16 stycznia 2015r. o 18:46
Polacy...eeeeh...
no cóż...''stało się'' :>

"bierz życie z każdym oddechem..."
13051
#Virgo nieaktywny
16 stycznia 2015r. o 22:04
Nie pamiętam na jakim portalu , jest wypowiedź Gwiazdy - działacza Solidarności - o sytuacji na Górnym Śląsku (czyt.kopalnie). Popiera całą akcję protestacyjną , jest "za górnikami" i wyjasnia dlaczego. Nawołuje społeczeństwo do solidaryzowania się z górnikami. :>

Są ludzie, którzy swym charakterem niszczą to co zbudowali rozumem, więc niech nie ranią tych ,których nie mogą zabić
~gaba niezalogowany
16 stycznia 2015r. o 23:17
To jest właśnie ten artykuł Andrzeja Gwiazdy: Jeśli górnicy się poddadzą, Polska jest stracona.

http://niezalezna.pl/63288-tylko-u-nas-andrzej-gwiazda-jesli-gornicy-sie-poddadza-polska-jest-stracona
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo