Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Bogiem genderyzmu jest seks
~ niezalogowany
21 stycznia 2015r. o 22:44
~ napisał(a):
~ napisał(a): To dlaczego księża nie mogą się sexić?

Bo przyjmując dobrowolnie święcenia kapłańskie, złożyli przysiegę czystości

~ napisał(a):
Bóg stworzył sex, a Sex Pistols stworzył szatan.

To dlaczego przeciwstawiają się woli "stwórcy" i zamiast z niego korzystać przysięgają z sexu nie korzystać?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
21 stycznia 2015r. o 23:10
~ napisał(a):
To dlaczego przeciwstawiają się woli "stwórcy" i zamiast z niego korzystać przysięgają z sexu nie korzystać?

Bóg stworzył ludzi wolnymi.
Święty Paweł pisze "lepiej byście byli jako ja" (celibat). Ale prawie natychmiast dodaje "lepiej wziąć sobie małżonka, jeśli byś "płonął""
Jeden może wybrać bezżenność (czystość), która jest stanem lepszym, inny może (a nawet powinien) wybrać małżeństwo
~ niezalogowany
21 stycznia 2015r. o 23:23
W szufladce antyklerykał zawsze się powtarza taki zwykły mierny nie odkrywczy szablonowo myślący i łatwo przewidywalny stereotyp - ateistyczne dziecko munduru i prlu. Ktoś taki próbuje krytykować ludzi wykształconych, teologów, etyków, filozofów, ludzi szeroko wykształconych, ludzi wierzących. Pusta ograniczona wiedza bez wiary, z czarnej dziury opluwa gwiazdy, o których nie ma nawet pojęcia czym są. Czy pustak ateista może mieć choćby najmniejsze pojęcie czym jest WIARA? Nie sądzę :)
~ niezalogowany
21 stycznia 2015r. o 23:44
;czy pustak ateista;? odezwał się beton wypełniony wiarą. ;(
11445
PanM
22 stycznia 2015r. o 0:11
~ napisał(a):
Jeden może wybrać bezżenność (czystość), która jest stanem lepszym, ......

.....................................................................................................................

No tak .To tłumaczy dlaczego ci L E P S I nie podpisują swoich postów.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
~ niezalogowany
22 stycznia 2015r. o 1:13
~ napisał(a):
~ napisał(a):

Bóg stworzył ludzi wolnymi.
Święty Paweł pisze "lepiej byście byli jako ja" (celibat). Ale prawie natychmiast dodaje "lepiej wziąć sobie małżonka, jeśli byś "płonął""
Jeden może wybrać bezżenność (czystość), która jest stanem lepszym, inny może (a nawet powinien) wybrać małżeństwo

Przecież stworzył go po to by się "rozmnażał" przy pomocy sexu.
Jakby wszyscy z ptaszkiem wybrali jak ten święty - "byście byli jako ja (celibat)" - to skąd brałyby się dzieci? Musiałaby być wszechobecna "Sexmisja" bo przecież nie stworzył kobiet samopylnych.
~ niezalogowany
22 stycznia 2015r. o 7:03
Jak widać widać wyżej, Stwórca jest o 100 nieb mniej ograniczony od domorosłych mądrali i jednych stworzył do rozmnażania, innych by dać szansę tym rozmnażającym się. By ktoś im mówił że nie są zwierzętami tylko dziećmi bożymi. A że nie chcą słuchać i wybrali zwierzęcość. Cóż ? Bóg stworzył ich wolnymi - mogą psuć własne życie!
~tylda niezalogowany
22 stycznia 2015r. o 7:26
Czyli twierdzisz, że mój ciężko pracujący ojciec, który całe życie walczył z komuną, a że jest ateistą, to jest wyuzdany i głupi, bo nie wierzy w cuda?
A miłość, której zwieńczeniem jest seks, dzięki któremu powstają dzieci i jest rodzina, to forma krzywdzenia siebie?
Jeśli jesteś księdzem, proszę nie stań na mej drodze, a tym bardziej drodze moich dzieci, bo zrobisz więcej złego niż myślisz... Jeśli jesteś teologiem i w taki sposób przekazujesz swą wiedzę na lekcjach religii, krzywdzisz innych...
Poza tym - jestem kobietą, co czasami w zakończeniach czasowników widać było...
Podsumowanie jest takie - mając inne zdanie niż mędrcy udowadniający, że życie w czystości jest lepsze niż zakładanie rodziny i życie w miłości, stwierdzam, że nadal nie przekonałam się, by porzucić swe proste bytowanie w zgodzie z sobą i naturą i własnym sumieniem na rzecz skrajnie radykalnych poglądów, które tak naprawdę dobre są dla osób skrzywdzonych... Skrzywdzonych myśleniem, że są lepsi od mojego taty, bo wierzą... Bo jego uważają za złego... Za Boga seksu... Przekażę mu dzisiaj te wnioski, kiedy pójdę z moimi dziećmi na Dzień Dziadka :>
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza