~ napisał(a): W szufladce antyklerykał zawsze się powtarza taki zwykły mierny nie odkrywczy szablonowo myślący i łatwo przewidywalny stereotyp - ateistyczne dziecko munduru i prlu. Ktoś taki próbuje krytykować ludzi wykształconych, teologów, etyków, filozofów, ludzi szeroko wykształconych, ludzi wierzących. Pusta ograniczona wiedza bez wiary, z czarnej dziury opluwa gwiazdy, o których nie ma nawet pojęcia czym są. Czy pustak ateista może mieć choćby najmniejsze pojęcie czym jest WIARA? Nie sądzę :)
Szanowna Osobo wierząca .
Otóż nie , jest zupełnie odwrotnie.My ateiści nie atakujemy wiernych.My ateiści nie mówimy Wam że jesteście " puści , mierni itp " .
My jedynie protestujemy przeciwko wtłaczaniu Waszej ideologii innym na siłę.
Nasze poglądy opierają się na naukowych dowiedzionych zjawiskach mimo to podważanych przez Was .
Wy opieracie się na teoretycznych wierzeniach i zmuszacie nas aby to było chronione prawem.
My kierujemy się wyrozumiałością i głosimy tolerancję .
Wy nie potraficie się pojednać nawet w obszarach tej samej wiary i tego samego Boga.Zarzynacie się o sposoby oddawania mu czci.
My nie boimy się podpisywać swych słów Wy kryjecie się za anonimowymi tyldami.
My doznania między ludźmi nazywamy przyjemnością i miłością .Wy to samo nazywacie złem i zepsuciem.
Pytam -- w jakim celu ? [img=1421912779_1a4onx0.gif]
Dopisane 22.01.2015r. o godz. 08:48:
[img=1421912932_1anm46q.gif]
Dopisane 22.01.2015r. o godz. 08:55:
Przy okazji publikowania tego wpisu odkryłem bardzo ciekawe zjawisko .
Chciałem zamieścić rysunek pod tekstem .Niestety jak widać nie udało się.
Mogę go zamieszczać wszędzie ale tu nie przechodzi.
Kto i po co tak manipuluje portalem deklarującym niezależność ?
Poniżej podaję link na stron gdzie ów rysunek jest bez przeszkód widoczny.
Oczywiście pod warunkiem że nie uprzedzi mnie opatrznościowa ręka " MORDERATORA "
https://www.facebook.com/przemek.moszczynski
nA WSZELKI WYPADEK ZAMIESZCZĘ TEN WPIS NA MOIM fACEBOOK.