~Dopannyzdzieckiem napisał(a):~majętny Stef napisał(a): Jeżeli owczarki kogoś pogryzły i dostał "szczepionkę" to jest to pierwsza szczepionka którą aplikuje się po a nie przed chorobą. Takie coś już nie jest szczepionką tylko lekiem.
majętny stefie, niewiele rozumiesz. Szczepionkę p/wściekliźnie Pasteur nie stosował po chorobie, ale po pokąsaniu przez psy, które zdychały na wściekliznę, czyli były ewidentnie chore. Szczepionka miała wytworzyć p/ciała, które blokowały drogę wirusa do układu nerwowego.
~Wiola napisał(a): to z moja specjalna dedykacja dla kolegi/kolezanki panny, edukuj sie, na naukę nigdy nie jest za pozno, rowniez dla ciebie ;-)
~ napisał(a): JA szczepię moje dzieci - wy róbcie co chcecie. Ale jeżeli okaże się że moje dziecko zostanie narażone na możliwość zachorowania na którąkolwiek z chorób przeciwko, którym sa szczepienia - i dziecko które przyniesie takowe choróbsko do przedszkola będzie nie szczepione - podam do prokuratury rodziców. Ze swoim dzieckiem niech robią co chcą - ale jeżeli narażą moje dziecko na utratę zdrowia - tak wesoło już nie będziei gówno nawojujesz bo umorzą każdą sprawe w/s szczepionek,ale poszczekać sobie możesz,lubie jak ciemny szczeka,bo jak nie ma argumentów to szczeka,w niemiec 60% rodziców już nie szczepi ,a kary mają wysokie,wolą płacić kary jak szczepić jak to wytłumaczysz miernoto.? :P
~ napisał(a): Jeżeli przyprowadzisz dziecko z odrą do przedszkola i narazisz moje na ewentualne zachorowanie i nie szczpiłeś dziecka zgodnie z obowiązkiem - narazisz moje dziecko. A o taakiej chorobie przedszkole jest powiadamiane. Więc może dla ciebie idiotyzm ciekawe co na to powie prokuratorpróbujesz walczyc i nie masz argumentów,wszystkie zakażne choroby wymarły przed wynależieniem szczepionek,a to że gdzie niegdzie coś się pojawia to prowokacja żeby takie miernoty jak ty myślały że to epidemia na światową skale.nie ośmieszaj się to nie 16 wiek.szczepionka na grypę ma to samo działanie co woda i mydło.