Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

HydePark

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
3 lutego 2017r. o 21:58
~~klucznick napisał(a): myślisz samotnamatko że ktoś to obejrzy i zrozumie?80%obejrzy,a 20%zrozumie,a 5%wyciągnie wnioski,już wczoraj to widziałem ,ale nie wrzucałem,bo coś mi się wydaję że ludziska dalej w to nie wierzą.oni ludziska myślą że ty cz ja cz dr M to oszołomy no tak myślą,moja żona potrzebowała 5 lat żeby przestać używać oleju rzepakowego,a zacząć używać słonecznikowego,to nim użyje chlorelli to 20 lat minie,i tak to sie kręci.

Tak myślę Kluczniku. Wiedza jest mym Stwórcą , ale wiarę reż doceniam ...

... wierzę w to , że Ludzie zrozumieją istotę pieniądza fiducjarnego :)

Fiducjo , znaczy wiara. Ja , skromna obsługa betoniary , wita kierowcę Tira :) ... na tym samym pokładzie ... Tytanica :)

Dobranoc Kluczniku :)

Dopisane 03.02.2017r. o godz. 21:58:

Cholera ... miało być ... też doceniam , nie reż ... literówka , wybaczcie :)

Dobranoc :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~ niezalogowany
3 lutego 2017r. o 21:59
http://wiadomosci.wp.pl/kat,140696,title,Policyjny-poscig-na-Dolnym-Slasku-Kierowca-wymierzyl-bron-w-strone-funkcjonariuszy,wid,18693211,wiadomosc.html?&ticaid=1188fe&_ticrsn=3
~~Alterego niezalogowany
3 lutego 2017r. o 22:58
~~ napisał(a): http://wiadomosci.wp.pl/kat,140696,title,Policyjny-poscig-na-Dolnym-Slasku-Kierowca-wymierzyl-bron-w-strone-funkcjonariuszy,wid,18693211,wiadomosc.html?&ticaid=1188fe&_ticrsn=3

co z wami?
~~ niezalogowany
3 lutego 2017r. o 23:15
~~Alterego napisał(a):
co z wami?

Tzn. z kim?
~~ niezalogowany
4 lutego 2017r. o 0:05
może z tobą?
~~Janina Kowalska niezalogowany
4 lutego 2017r. o 8:36
Blackjack napisał(a):
~~klucznick napisał(a):
Blackjack napisał(a):
~~klucznick napisał(a):
Blackjack napisał(a): Śmieszy mnie teoria płaskiej "kulki" jak już za ok 1000zł można wykonać własny balon i zrobić foto ze stratosfery.
Takie teorie to były dobre 100lat temu, teraz jak za przeciętną wypłatę można fotografować kulę ziemską do woli, to takich teorii nie da się obronić.
no no tylko pozazdrościć wiedzy o stratosferze,stratosfera zaczyna się na wysokości m/w 25 km,a tam nie ma już powietrza,więc jak twój balonik za 1000 zł będzie latał w próżni?jak nie masz pojęcia o czym mowa ,to idż z psem na spacer.

Geniuszu, nawet Bolesławianie latają balonami do stratosfery http://www.polskastratosfera.pl/ i do tego skaczą jeszcze z tej wysokości
Balon wzniesie się na 12tys km, nawet nie taki profesjonalny, stratosfera jest znacznie bliżej, przesadziłeś co najmniej o 100% :D
Tylko na psychotestach nie mów o "płaskiej kulce" bo pożegnasz się z kierowaniem ciągnikiem :D
12 tyś METRÓW tj 12 km,a ty piszesz 12 tyś km,podtrzymuje że stratosfera jest na wysokości 25 km,oni są na 12 km i mają maski tlenowe,więc o czym to świadczy?o braku tlenu na tych wysokościach,nie widzę zdjęć o czym kolwiek świadczącym,masz b mierne wiadomości i posiłkujesz się skokiem z balonu żenująca wiedza,a myślałem że jesteś bystrzaka,myliłem się,nie mieszaj moich wypowiedzi do badań psychologicznych,bo nie masz o nich pojęcia,a z twoim tokiem rozumowania nie przeszedłbyś pierwszego etapu.ale ja zawsze powtarzam w necie możesz być nawet doktorem nauk paranormalnych,żegnam.

12 tys metrów miało być, nie 12 tys km, stratosfera zaczyna się w naszych realiach od 10 tys metrów, ale nawet niżej da się zaobserwować półkolisty horyzont. http://encyklopedia.pwn.pl/haslo/stratosfera;3980240.html
Kończę, bo szkoda z tobą dyskutować sorry, ale przynosisz wstyd swoimi teoriami o płaskiej kuli.
Nie rób z siebie naukowca,tak czytam, czytam i dochodzę do wniosku że jesteś z tej bandy najgłupszy,wszyscy inni mają chociaż coś do powiedzenia,ty nie masz nic,nawet ten oszołom kluczyk ma coś do powiedzenia i w większości mądrze gada i ma rację,a ty nie masz nic.
~~Połykaczka kijanek niezalogowany
4 lutego 2017r. o 16:59
Płaskość czy kulistość Ziemi jest do łatwego sprawdzenia.
Trzeba poczytać o falach radiowych.
Technika radiowa polega na dobraniu odpowiedniej fali do odległości na którą chce się przesyłać sygnał.

Na długich falach mamy transmisje kontynentalne a na krótkich lokalne (tak w dużym uproszczeniu).
Gdyby ziemia była płaska to po co by się bawiono długościami fal radiowych?
Fale długie stosuje się aby pokonywały przeszkody na swojej drodze i docierały do odbiorcy.
Kulistość ziemi to przeszkoda dla fali i musimy wytworzyć falę która odbije się od litosfery i jonosfery aby dotarła do przeciwnego odpowiadającego nam punktu na kuli.
Gdyby Ziemia była płaska to nie byłoby potrzeby tak bawić się długościami fal i mocą nadajników.

Matematycznie można obliczyć kształty Ziemi i odległości za pomocą fal radiowych.
~~Nie łykam kijanek niezalogowany
4 lutego 2017r. o 17:05
Co Ty łykasz? Masz znowu jakiś odlot! Może polecić Ci jakiś podręcznik do propagacji fal radiowych skoro chcesz o tym pisać. Na razie to, wybacz sformułowanie, bełkot niedouczonego.
A może to od tego łykania?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza