Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

HydePark

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
6 lutego 2017r. o 14:30
Ale jako fachman , powiedz mi Alterowicz , czy to można nazwać poezją ? :

Bo ja jestem zachwycony aluzją :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
10114
#alter nieaktywny
6 lutego 2017r. o 14:49
Pannazdzieckiem napisał(a): powiedz mi Alterowicz , czy to można nazwać poezją ? :

Bo ja jestem zachwycony aluzją :D

Fachmani są w budowlance ;)

Nie mamy w tym przypadku do czynienia z poezją, bo nie ma tutaj charakterystycznych cech poezji.

Za to kabarecik tak :) A aluzja? W tym występie, można zauważyć kilka. Jak rozumiem ty wyłowiłeś tylko jedną? Nie wszystkie równe sobie.

Dopisane 06.02.2017r. o godz. 14:49:

ps. do późnego wieczora :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
4335
6 lutego 2017r. o 14:54
Ja prosta obsługa betoniary , bez matury , uczeń Jezusa ... bywam niekiedy zachwycony ... nawet poezją :)

Do późnego , pędź Strusiu ... :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~~ niezalogowany
6 lutego 2017r. o 16:21
~~PAN Twardowski napisał(a):
~~Do Janina Kowalska napisał(a): Silnik rakietowy działa na innej zasadzie niż silnik odrzutowy w samolocie. Kiedyś wiedziały o tym nawet dzieci, teraz Pani Janina Kowalska ma problem. No cóż, takie czasy ;(
Paliwo stałe do rakiety ,saletra + cukier proporcje pół na pół,nakrętka od wódki,tzw petarda i co?trzeba ją podpalić zapałką której w próżni nie odpalisz,podobnie jak petarda,wrzucając ją do słoika i zakręcając słoik petarda gaśnie.I tu twoja teoria o rakietach co działają na innej zasadzie legnie w gruzach.Więc jaka to zasada na jakiej działa?

To klucznik, kierowca tira, on nie zrozumie. Myśli że jak jego tir potrzebuje powietrza to rakieta też. :D
Nawet jak rzucimy racę do wody z obciążeniem to ona się wypali do końca, bez dostępu do powietrza i co? Stać cię na taki eksperyment? Zauważ że rakiety nie mają nawet wlotu powietrza tak jak silniki odrzutowe.... Pojmuje to twój mózg?
~~klucznick niezalogowany
6 lutego 2017r. o 16:26
~~Do Janina Kowalska napisał(a): Silnik rakietowy działa na innej zasadzie niż silnik odrzutowy w samolocie. Kiedyś wiedziały o tym nawet dzieci, teraz Pani Janina Kowalska ma problem. No cóż, takie czasy ;(
Paliwo stałe do rakiety ,saletra + cukier proporcje pół na pół,nakrętka od wódki,tzw petarda i co?trzeba ją podpalić zapałką której w próżni nie odpalisz,podobnie jak petarda,wrzucając ją do słoika i zakręcając słoik petarda gaśnie.I tu twoja teoria o rakietach co działają na innej zasadzie legnie w gruzach.Więc jaka to zasada na jakiej działa?
Te konkretne fakty załatwiły hejt i forumowych profesorów,co to na specjalne paliwo latają,bo to przeczytali to musi być prawda,i nikt tego nie sprawdzi no bo przecież napisali że jest super paliwo i silnik co to spala paliwo stałe bez powietrza,a zapałka potrzebuje powietrza,twój mit z silnikiem rakietowym za 100 000 000 dolarów ,obala mit zapałki za 10groszy.
~~klucznick niezalogowany
6 lutego 2017r. o 16:38
~~ napisał(a):

To klucznik, kierowca tira, on nie zrozumie. Myśli że jak jego tir potrzebuje powietrza to rakieta też. :D
Nawet jak rzucimy racę do wody z obciążeniem to ona się wypali do końca, bez dostępu do powietrza i co? Stać cię na taki eksperyment? Zauważ że rakiety nie mają nawet wlotu powietrza tak jak silniki odrzutowe.... Pojmuje to twój mózg?
masz rację lont prochowy w wodzie pali się dwukrotnie szybciej,ale nie masz racji mówiąc że w wodzie nie ma tlenu(jak oddycha ryba?)w wodzie jest tlen do 98%,a mowa jest o spalaniu w próżni,nie mieszaj do tego tira bo to nie ma związku,myślisz że jak ktoś wykonuje ten zawód to jest głupi?pochwal się swoim zawodem?nawet nie potrafisz się podpisać.miernoto pospolita tak do ciebie mówię wez świece(świeca paliwo stałe) odpal ją i wsadz do słoika zakręc słoik po chwili jak się wypali tlen świeca gaśnie,przyjmijmy że świeca to silnik odrzutowy na paliwo stałe,i co w prózni twoja rakieta gaśnie i nie doleci w kosmos.
~~Połykaczka kijanek niezalogowany
6 lutego 2017r. o 16:56
Żyjesz czy umarłeś? Zdecyduje o tym dwóch lekarzy

O tym, że Wałęsa to Bolek wiedzą wszyscy od dawna. Dlaczego więc nagle media podniosły wokół tej oczywistej oczywistości taki potworny jazgot? W przypadku każdej niezrozumiałej wrzawy należy zadać sobie pytanie: co władza chce ukryć przed narodem? Jaką przykrą niespodziankę maskuje się tematem zastępczym?

Może chodzi o to, że teraz lekarze będą bogami decydującymi w demokratycznym (ale zaledwie dwuosobowym) głosowaniu, kogo uznają za żywego, a kogo za martwego?

Sejm pracuje pełną parą, a jeden z punktów (druk nr 1212) brzmi następująco: „projekt dotyczy przeniesienia przepisów dotyczących stwierdzenia zgonu wskutek trwałego nieodwracalnego ustania czynności mózgu, jak również wskutek nieodwracalnego zatrzymania krążenia, z ustawy z dnia 1 lipca 2005 r. o pobieraniu, przechowywaniu i przeszczepianiu komórek, tkanek i narządów do ustawy z dnia 5 grudnia 1996 r. o zawodach lekarza i lekarza dentysty oraz wprowadzenia zasady, iż trwałe nieodwracalne czynności mózgu oraz nieodwracalne zatrzymanie krążenia przed pobraniem narządów ma stwierdzić dwóch lekarzy, posiadających określone w ustawie specjalizacje, co jest zgodne z zasadami stosowanymi w innych krajach na świecie.”

Jeszcze niedawno ofiarę wypadku ratowało się wszelkimi dostępnymi metodami. Po udanej reanimacji kładło się ją na OIOM-ie, pod tlenem i respiratorem, podawało się jej krew i leki, ponieważ celem medycyny było ratowanie życia i zdrowia.

Obecnie ofiarę wypadku traktuje się jak magazyn cennych części zamiennych. To się opłaca o wiele bardziej, bo do podtrzymywania życia ofiary wypadku dopłaca się, a jej wypatroszenie i sprzedanie jej podrobów na wolnym, medycznym rynku przynosi duży zysk.

Przypomnę, że służba zdrowia została urynkowiona, szpitale muszą zarabiać, a ich akcje są wystawione na giełdzie papierów wartościowych. Dlatego biznes musi się kręcić! To, co jeszcze niedawno było odwracalnym zatrzymaniem akcji serca lub śpiączką, z której ludzi się wyprowadzało dzięki osiągnięciom nowoczesnej medycyny dziś stało się zgonem. Nawet zwykła utrata świadomości może się skończyć orzeczeniem śmierci i utylizacją podrobów. Większość ludzi nie ma pojęcia o tym, że domyślnie każdy jest dawcą organów, czyli w razie utraty świadomości i związanej z tym niemożności zaprotestowania ani wyrażenia woli lekarze mogą go opróżnić z narządów bez pytania rodziny o zgodę.

Zdziwieni?

Dla większości ludzi ta prawda jest tak szokująca, że nie są w stanie w nią uwierzyć! „Przecież, jeśli nie podpisuję zgody na to, by oddać swoje organy, to znaczy, że nie wyrażam na to zgody. Jeśli jest inaczej, to znaczy, że coś jest nie tak. Dlaczego coś takiego mam podpisywać? Nie zgadzam się też, by ktoś decydował za mnie. Nie myślę tak dobrze o ludziach. Nie ufam, że ktoś podejmie właściwą decyzję. (…) Nie będę się zgadzać z takimi uregulowaniami prawnymi, które stwarzają możliwość do manipulacji w majestacie prawa. To jest niebezpieczne” – uważa Ewa Błaszczyk.

Nie wierzcie w to, co tu napisałam! SPRAWDŹCIE TO OSOBIŚCIE ZANIM WAS LUB WASZYCH BLISKICH WYPATROSZĄ ŻYWCEM!

Organów nie pobiera się ze zwłok (kostnice są pełne trupów, ale nikt ich nie patroszy), bo martwe organy nie nadają się do przeszczepu. Organy muszą być żywe, czyli pobrane od żywego człowieka!

Zachęcam do przeczytania mojego tekstu z 2013 roku na temat transplantologii – przeczytaj go i wyślij swój sprzeciw do Rejestru Sprzeciwów Poltransplantu.

Autorstwo: Maria Sobolewska
Źródło: Astromaria.wordpress.com
4335
6 lutego 2017r. o 18:37
Zawsze lubiłem Marychę . A właściwie od czasu gdy przeczytałem "
... cywilizacja , gdzie prawnicy sprzedają sprawiedliwość , lekarze zdrowie , a kapłani boga , skazana jest na śmierć "

Maria Sobolewska.

Dobrze , że takie babki jeszcze istnieją.

Dzięki Połykaczu za kolportaż :) Nie wiedziałem , że gnoje z dobrej zmiany pójdą tak daleko ...

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza