~~Kredowobiała Czarnuszka napisał(a):
A czego to nie możesz znaleźć u Marcusego? Chyba nie to czytasz, albo jakieś romansidła autora o podobnym nazwisku. Bo akurat to, co mówi nie tylko Karoń, łatwo znaleźć. Poczytaj o teorii krytycznej i szkole frankfurckiej - nie u Karonia, jest trochę innych publikacji.
Co czytasz Marcusego? Podaj tytuł książki. Poczytaj też o Marcuse jako guru rewolucji seksualnej i o co w niej chodzi. Może pojmiesz, chociaż gołym okiem dzisiaj jest już to widoczne.
czlowieka jednowymiarowego, szukam o wolnosci i wszelkiego innego badziewia na ktore sie powoluje karon. szkole frankfurcka mam w malym palcu a palec mi sie troche zmniejszyl, nie wiem czy mozna to nazywac palcem. marcuse, zerwal ze szkola frankfurcka, nie powrocil do europy i poparl przemoc studentow w 68, pozostali neomarksisci stchorzyli i nabrali dystansu do marksizmu duzo wczesniej. ale po ch uj sie wysilam, ty to wszystko wiesz. adorno i fromm to najlepsi retorycy xx wieku, pozostalym tez nie mozna nic zarzucic, nie wiem jak z benjaminem.