Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Proza. Książki ulubione.

~ niezalogowany
19 marca 2015r. o 0:41
falco napisał(a): chyba masz rację :)
ale spójrz powyżej ...podałem ''Zdrady'' i już był komentarz z dziwnym podtekstem :D a nawet ktoś nie wie o jaką zdradę chodziło ;)
jakiś kompleks może wchodzi w rachubę ;)
mnie bardziej zainteresował ''podkład'' zdrady a te bywają różne przecież... :D
co do książki -nie jest jedną z tych ''ulubionych'' bo nie wiem czy potrafił bym taką wymienić...

:) Skoro czytałeś to zdradź kilka szczegółów. Nie czytałam tego autora a zbieram opinie i zastanawiam się czy w ogóle zwrócić uwagę :)

Swego młodszego czasu wczytałam się w Koontza. Ciężko mi znaleźć autora o podobnym stylu. Lubię książki, które mnie wciągają a nie męczą ;)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2900
#falco nieaktywny
19 marca 2015r. o 6:47
:D
kilka szczegółów? mam Ci wkleić ''opis '' z witryny ? ;)
ale ok. jest to ''portret psychologiczny'' na pozór szczęśliwej kobiety o ustabilizowanym życiu ..mąż ,dzieci praca i wszystko to do czasu gdy spotka swojego chłopaka ...resztę doczytasz :D
w sumie książka jest o rutynie która doprowadza do tego że w końcu przestajemy być szczęśliwy bo właśnie ona zabija w nas radość życia i zaczynamy szukać...czy tylko ''zdrady'' dopowiesz sobie po przeczytaniu książki :)

"bierz życie z każdym oddechem..."
10630
#CNC nieaktywny
19 marca 2015r. o 7:08
ja codziennie czytam rysunku techniczne :D codziennie cos nowego , lecz brak tam prozy ;) lecz na weekend przeczytam książkę jak być dobrym ojcem i mężem ...to istna proza zycia :D
a z książek to "duma i uprzedzenie "[img=1426745333_kz5dpxx.jpg]
2900
#falco nieaktywny
19 marca 2015r. o 7:17
o proszę :)
to mamy coś ''wspólnego'' ;) wczoraj zakończyłem jedna robotę a dzisiaj właśnie za chwilę druga kawa i ...rysunek a właściwie plany domku rozłożę ...
w tym ostatnim zawarłeś wszystko co tak naprawdę jest ważne :)
pomijając obecność na bolec.info bo to obowiązek ''nadrzędny'' :D :D

~aa niezalogowany
19 marca 2015r. o 7:41
:) Po twoim opisie wnioskuje , że proza życia to jest, także daruje sobie :)

"Duma i uprzedzenie" czytałam i oglądałam. Lubię filmy i książki przedstawiające życie przed XIX w. ale sucha historia to :| nie dla mnie.

A z ulubionego gatunku thrillerów polecam również A. Kave i H. Cobena :)
2900
#falco nieaktywny
19 marca 2015r. o 7:47
powiem tak...
arcydzieło to nie jest :D ...czy warto przeczytać?
nawet jeśli nic nie zyskasz to nic nie stracisz :D
dla niektórych ''magia'' nazwiska działa jak magnes ale nie zdają sobie sprawy którą stroną ''magnesu'' są oni sami... ;)

10114
#alter nieaktywny
19 marca 2015r. o 8:18
~aa napisał(a): :) Po twoim opisie wnioskuje , że proza życia to jest, także daruje sobie :)

aa, otrzymałaś dość skromną opinię na temat "zdrady" Coelha.
Bez osobistego odniesienia. Jakby ktoś tej książki w ogóle nie czytał. Lepiej zrobisz, jak przeczytasz opis na witrynie książkowej, tam otrzymasz najlepsze streszczenie ;)

Według mnie Coelho zniżył swoje loty. Wybiera tematy socjologicznie popularne. Główna postać jest raczej stereotypowa. Myślę, że to książka, która jest bardziej interesująca dla faceta niż kobiety. Dlatego, że to facet może się z niej nauczyć więcej, kobiety ten temat znają intuicyjnie. Nic awangardowego w ujęciu tematu nie ma. Jeżeli chodzi o warsztat? To typowy Coelho, ale dla samego warsztatu szkoda tracić czas. Jeżeli nie czytałaś Coelha wcześniej, bo to wspominałaś, to zdecydowanie polecam jego wcześniejsze książki. :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
10964
#Azaria nieaktywny
19 marca 2015r. o 8:24
Witam, korzystając z książkowego wątku:
Mam do sprzedania książkę Alyson Noel pt.: "W cieniu klątwy"
Stan: idealny
Cena: 15 zł

Ever chodzi do liceum. Jej ciotka zachęca ją, żeby znalazła sobie jakieś zajęcie. Dziewczyna rozpoczyna pracę w sklepie jako medium. Pewnego dnia w sklepie otwiera szufladę i zauważa w niej książkę, która jest niezwykła, gdyż nie może jej odczytać w ten sam sposób co zawsze. Od ukochanego dowiaduje się, że ta książka zawiera zaklęcia, które tworzą tzw. złą moc.
Historia trzyma w napięciu. Trudno przewidzieć całą akcję. Zakończenie jest niebanalne. Książka jest napisana prostym językiem. Występuje wielu bohaterów oraz kilka wątków. Miłość głównych bohaterów jest wieczna. Nie niszczy jej bariera, jaką jest klątwa, która spoczywa na Damenie.
[img=1426749893_myyy3i9.jpg]
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!