Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Proza. Książki ulubione.

13051
#Virgo nieaktywny
18 marca 2015r. o 20:52
falco napisał(a): Virgo
a co powiesz na ''Syberiadę polską'' i ''Czas kukułczych gniazd''?

Falco :) jestem mile zaskoczona faktem ,że znasz te pozycje literackie.
Tytuły , które wymieniłes , oba , sa najwyżej ocenione przez czytelników.
Zacytuję:
"Według zgodnej opinii krytyki literackiej , polskiej i zagranicznej , ten cykl powieściowy nie tylko epicko najpełniej oddaje masową wysyłkę Polaków na Sybir przez Sowietów ("Syberiada") , ale rzuca zupełnie nowe spojrzenie na ruchy migracyjne Polaków i przesiedlenie Niemców z ziem , które weszły w granice powojennej Polski ( "Czas kukułczych gniazd")."

To są bardzo wartościowe tematycznie ksiazki i kazdy Polak , który chce wypowiadać się na tematy " Polsko - Rusko" , powinien przeczytać.

Są ludzie, którzy swym charakterem niszczą to co zbudowali rozumem, więc niech nie ranią tych ,których nie mogą zabić
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2900
#falco nieaktywny
18 marca 2015r. o 20:56
lubię zaskakiwać ;)
dlatego zawsze powtarzam ''nie wierz nigdy internetowi a bynajmniej nie we wszystkim'' ;)
czyż nie pisałem Ci o tym? :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
13051
#Virgo nieaktywny
18 marca 2015r. o 21:07
falco napisał(a): (...)

Przyznaję , tak napisałeś :) Więcej nie napiszę , ponieważ będzie to "naruszenie dóbr osobistych " ;)

Wracając do książek - znasz te pozycje ?:
1/ "Wzgórze błekitnego snu " Igor Newerly
2/ "Leśne morze" - Igor Newerly

Jeżeli nie , polecam .Bardzo dobrze napisane , tematyka interesujaca.

Są ludzie, którzy swym charakterem niszczą to co zbudowali rozumem, więc niech nie ranią tych ,których nie mogą zabić
2900
#falco nieaktywny
18 marca 2015r. o 21:18
:D
niektórzy może to uznają za niezły ''rozrzut'' ale znalazła byś u mnie książki od ''Polowania na czerwony...'' czy ''Czas patriotów'' T.Clancy czy McLeana ''HMS.Ulisses'' przez książki Paradowskiego ,Pertka po kogoś takiego jak Stillmark ze swoimi ''Mrokami średniowiecza''

wystarczy... bo zaraz PO-Pis mi zarzucą... ;)

10114
#alter nieaktywny
18 marca 2015r. o 21:20
Myślę, że obok Coelho poleciłbym jeszcze coś ambitniejszego.

Gabriel Garcia Marquez! Noblista, znakomity powieściopisarz, który potrafił malować niesamowicie bogate literackie obrazy. Jego powieści są pełne w przebogate słownictwo, pełne fantazji i głębię wyobraźni. I co dla mnie szczególnie miłe, są pełne poetyckości i niezwykłego pięknego uroku :)

Jest mi bardzo bliska powieść "Miłość w czasach zarazy", albo najbardziej uznana pełna magii " Sto lat samotności"! Wspaniała powieść o życiu Rodziny Buendia! :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
13051
#Virgo nieaktywny
18 marca 2015r. o 21:28
falco napisał(a):
wystarczy... bo zaraz PO-Pis mi zarzucą... ;)

Falco , obawiasz się zarzutów ? Od kogo ? Od "turkucia - podjadka"?Daj spokój. Żeby móc o czymś dyskutowac , wymieniac poglady , trzeba miec wiedzę.A tę pozyskujesz z książek , nie z netu (kopiuj-wklej) :D

Zmoderowano 19.03.2015 godz.10:02 - powód: (emem)

2900
#falco nieaktywny
18 marca 2015r. o 21:31
Virgo napisał(a):
falco napisał(a): (...)

Przyznaję , tak napisałeś :) Więcej nie napiszę , ponieważ będzie to "naruszenie dóbr osobistych " ;)

Wracając do książek - znasz te pozycje ?:
1/ "Wzgórze błekitnego snu " Igor Newerly
2/ "Leśne morze" - Igor Newerly

Jeżeli nie , polecam .Bardzo dobrze napisane , tematyka interesujaca.

Newerly...słyszałem ale tego co wymieniłaś naprawdę nie kojarzę co nie znaczy że nie zapamiętam

13051
#Virgo nieaktywny
18 marca 2015r. o 21:33
falco napisał(a):

Newerly...słyszałem ale tego co wymieniłaś naprawdę nie kojarzę co nie znaczy że nie zapamiętam

:D :D ;) Dobranoc....

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo