Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Proza. Książki ulubione.

10114
#alter nieaktywny
19 marca 2015r. o 8:33
Na jedno wiosenne popołudnie polecam "Największy dar" - Autor: Paulo Coelho, Henry Drummond.

miłego dnia :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2900
#falco nieaktywny
19 marca 2015r. o 8:38
''Bez osobistego odniesienia. Jakby ktoś tej książki w ogóle nie czytał.''

:D mogłem się tego spodziewać bo cóż innego mogłeś napisać
nawet nie zauważyłeś mojego ''odniesienia'' a przecież jest ono jasne tylko trzeba myśleć... a że z tym u ciebie krucho to ci podpowiem :D

''nie jest to arcydzieło''
wystarczy? :D
zajmij się sobą jeśli nie chcesz bym ja ponownie zajął się tobą... :D
szukasz zaczepek nadal a później się wyżalasz tu i ówdzie... ;)
musi do ciebie to dotrzeć a więcej się nie dowiesz bo komuś coś obiecałem ...
to twój fart :D być może jedyny jakiego doznałeś w swoim życiu ...

"bierz życie z każdym oddechem..."
10114
#alter nieaktywny
19 marca 2015r. o 8:43
falco napisał(a): zajmij się sobą jeśli nie chcesz bym ja ponownie zajął się tobą... :D
szukasz zaczepek nadal a później się wyżalasz tu i ówdzie... ;)
musi do ciebie to dotrzeć a więcej się nie dowiesz bo komuś coś obiecałem ...

Uważaj na swoje słowa. Czyżbyś mi groził? Wyrażaj się jaśniej. Co ma oznaczać uwaga - "zajmę się tobą"? :>

Wyraziłem swoją opinię do książki, i do innego postu, co nie jest obraźliwe, i jest zgodne z regulaminem. To, że masz z tym problem mnie nie interesuje.

Wyżalam się? Wiem wszystko co powinienem :)

2900
#falco nieaktywny
19 marca 2015r. o 8:58
''Uważaj na swoje słowa. Czyżbyś mi groził? Wyrażaj się jaśniej. Co ma oznaczać uwaga - "zajmę się tobą"? ''

:D na jakie to słowa mam ''uważać'' ?..gdzie ty dostrzegasz ''groźbę''?

czyżbyś szukał kolejnej ''podstawy'' do wyciągnięcia ''konsekwencji prawnych'' :D
ja nie grożę nigdy nikomu bo jestem z natury pacyfistą :D ''zajmę się tobą'' to tylko poświęcenie twojej pisaninie odrobiny czasu :D
a że po pierwsze- niewiele masz do napisania więc mi go szkoda w tej chwili ,a po drugie -mam coś do zrobienia co jest dla mnie bardziej satysfakcjonujące niż czytanie twoich ''filipików''

wiesz o czym piszę czy podać odnośnik... :D
jakby co ...''bujnij'' się do Wiki :D

zbieraj siły :D ...to też nie jest groźba :D :D :D
naiwniak :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
10114
#alter nieaktywny
19 marca 2015r. o 9:08
falco napisał(a):
wiesz o czym piszę

Nie, nie wiem bo to puste brednie, o czym świadczą tak teraz, jak i poprzednio liczne trzykropki. Jak zwykle niewiele masz do powiedzenia.

Dopisane 19.03.2015r. o godz. 09:06:

Pisz na temat bez osobistych odniesień do autorów wypowiedzi. :D

Dopisane 19.03.2015r. o godz. 09:08:

alter napisał(a):
~aa napisał(a): :) Po twoim opisie wnioskuje , że proza życia to jest, także daruje sobie :)

aa, otrzymałaś dość skromną opinię na temat "zdrady" Coelha.
Bez osobistego odniesienia. Jakby ktoś tej książki w ogóle nie czytał. Lepiej zrobisz, jak przeczytasz opis na witrynie książkowej, tam otrzymasz najlepsze streszczenie ;)

Według mnie Coelho zniżył swoje loty. Wybiera tematy socjologicznie popularne. Główna postać jest raczej stereotypowa. Myślę, że to książka, która jest bardziej interesująca dla faceta niż kobiety. Dlatego, że to facet może się z niej nauczyć więcej, kobiety ten temat znają intuicyjnie. Nic awangardowego w ujęciu tematu nie ma. Jeżeli chodzi o warsztat? To typowy Coelho, ale dla samego warsztatu szkoda tracić czas. Jeżeli nie czytałaś Coelha wcześniej, bo to wspominałaś, to zdecydowanie polecam jego wcześniejsze książki. :)

Przypomnę moją opinię na temat. :)

13054
#kajtek68 nieaktywny
19 marca 2015r. o 9:49
alter napisał(a): Hłaski? ...

A znasz jeszcze innego autora opowiadania o tym tytule, że się dopytujesz ;)

alter napisał(a): ... Czytałem :D ...

Tego byłem prawie pewien ;)

alter napisał(a): ... Takie sobie.

Innej opinii nie oczekiwałem ;)

PS.
Virgo :*
Za fizyczne, a nie tylko wirtualne.
10114
#alter nieaktywny
19 marca 2015r. o 10:01
kajtek68 napisał(a):
alter napisał(a): Hłaski? ...

A znasz jeszcze innego autora opowiadania o tym tytule, że się dopytujesz ;)

Oczywiście, że tak :)

http://www.ibuk.pl/fiszka/94656/book.html?mpt=1&format=mobi&gclid=CInvgu6EtMQCFazMtAodpHsAfw

http://bonito.pl/k-90168797-osmy-dzien?gclid=CKHh9IyFtMQCFUzKtAod1kUA7g

Biorąc pod uwagę temat, powinieneś ją polecić komuś innemu.
Sama książka nie jest wcale rewelacją, bynajmniej nie dla mnie. Sam Hłasko jako pisarz nie jest też dla mnie ciekawym autorem. Tyle :)

Lakoniczność i treść twoich wypowiedzi budzi moje wątpliwości co do przekazu. Taki masz już urok, lubisz ton protekcjonalny. Na mnie to nie robi wrażenia. pozdrawiam :)

13054
#kajtek68 nieaktywny
19 marca 2015r. o 10:20
Nie wiedziałem, że Sarwa pisze opowiadania ;)
A przynajmniej tego, że jego "Ósmy dzień tygodnia" jest fikcją literacką ;)
A do linku Śmieszka zapomniałeś dopisać "tygodnia" ;)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza