Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Villaro zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Proza. Książki ulubione.

2900
#falco nieaktywny
19 marca 2015r. o 20:19
oświeć mnie :D
potrafisz? :|

"bierz życie z każdym oddechem..."
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
10114
#alter nieaktywny
19 marca 2015r. o 20:22
falco napisał(a): oświeć mnie :D
potrafisz? :|

Sorry, ale nie nadążasz, a mi szkoda czasu na głupków co szukają zaczepki.

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
2900
#falco nieaktywny
19 marca 2015r. o 20:30
oj coś czuję że będę musiał szukać innego źródła wiedzy ...
tylko gdzie????
i co ja teraz zrobię? :D

to teraz na spokojnie chociaż niestety ''klasycznie'' ;)
kiedyś przed laty zaczytywałem się J.F Cooperem i naszym Szklarskim..
pamiętacie to?
z jakim to ja utęsknieniem wyczekiwałem kolejnego ''Tomka''

Dopisane 19.03.2015r. o godz. 20:30:

o jesteś
nie nadążam to tłumacz wolniej ...

zacznijmy od czytnika...tłumacz

10114
#alter nieaktywny
19 marca 2015r. o 20:40
falco napisał(a): nie nadążam to tłumacz wolniej ...

zacznijmy od czytnika...tłumacz

Twoja wiedza jest żadna. Nie jest w moim interesie uczyć cię czegokolwiek.

Dopisane 19.03.2015r. o godz. 20:38:

Szkoda mi czasu i nawet mi się nie chce :)

Dopisane 19.03.2015r. o godz. 20:40:

Temat jest o książkach? :)

2900
#falco nieaktywny
19 marca 2015r. o 21:05
no to jak?...ebook to nie książka? :|
idziemy z postępem przecież

mam rozumieć że telefon masz też ''na korbkę''?...bo przecież to też ''telefon''

czytałeś coś A.Szklarskiego?

Dopisane 19.03.2015r. o godz. 20:59:

no chyba nie czytałeś...
no tak ...jak się czyta tylko Marquez'a,Standhal'a Remarque'a to taki Szklarski czy Fiedler ... ;)

Dopisane 19.03.2015r. o godz. 21:05:

z ''dedykacją '' dla altera :D

Dopisane 19.03.2015r. o godz. 21:05:

śpij smacznie :)

6979
E
19 marca 2015r. o 21:07
falco napisał(a): ...czytałeś coś A.Szklarskiego?

A to ten, co pisał o tym Tomku, który później, gdy dorósł, stał się Tomaszem i Z.Nienacki nadał mu login "Pan Samochodzik" :D

"Szukam świata w którym jedna jaskółka czyni wiosnę, gdzie szewc w butach chodzi, gdzie jak Cię widzą, to dzień dobry. Szukam świata, gdzie człowiek człowiekowi człowiekiem" J.B.
10114
#alter nieaktywny
19 marca 2015r. o 21:08
falco napisał(a): z ''dedykacją '' dla altera

Jesteś głupcem :) Pisz na temat.

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
19 marca 2015r. o 21:17
alter napisał(a): ...

Książki od dzieciństwa były dla mnie bardzo ważne. MAm z dziesięć pozycji, które mają ponad 100 lat! Które wymagają delikatności. Filozlofia i mitologia, oraz wiele traktujących o literaturze, poezji. Lem, Sienkiewicz, Zola, Remarque, Stendhal to co uwielbiam. Wszystkie Coelha, i kilkadziesiąt innych dotyczących duchowości człowieka. Interesuje mnie humanistyczne spojrzenie na świat, więc "Kapitał" i "Marx" może Lenin wcale mnie nie interesuje.
Ebooki mama na każdy temat, cokolwiek mnie zainteresuje czytam. Mam taką kolekcję eboków, że setki czekają na przeczytanie. W takim kontekście 700 to pikuś :) I teraz kwestia poezji mam setki tomików, w tym kilkadziesiąt z osobistymi autografami. Kiedyś pisałem, że tysiące wierszy mam przeczytanych i przeanalizowanych, i to dla własnej przyjemności, oraz w związku z poetyckimi kontaktami. Poezja to najbardziej interesujący dla mnie temat rozmów, źródło rozwoju i mile spędzonych chwil. Hmm... masz elastyczny umysł? Potrafisz to pojąć? Czy tylko Cię interesują gierki słowne, obrażanie i przepychanki. Jeżeli masz otwarty umysł to zaczniesz czytać książki i poezję, i to będzie twój cel a nie tylko zabawy "w bycie mądrym".

No dobrze , ale co z tej Twojej " mądrości " wynika dla innych ? Pokaż mi swoją bibliotekę , a powiem Ci , kim jesteś. Nie pokarzesz ( że pozwolę sobie w proroka się pobawić :D ) nie stać Cię nawet na partyjkę szachów w mej przytomności . Tak więc opowiadania o nie zliczonych , starożytnych woluminach , to tylko u Umberto Eco , ale nie w Twej bibliotece, Alterowiczu. Albowiem człek inteligentny w mig rozpoznaje manipulację. A Ty jesteś zwykły chwalipięta i " genialny kopista " , jak słusznie Stefan zauważył :D Człowiek , który coś osiągnął , bez względu na płeć i wiek , raczej się nie szczyci , przez wrodzoną skromność , częściej przyznaje się do błędu , jak do sukcesu.

Ale , każdy sobie rzepkę skrobie :D Jednakowóż , mnie Alterowiczu możesz jedynie brakiem tchórzostwa i wygraną w szachy zaimponować ... na pewno nie stanem posiadania :)

A wracając do rzeczy : moja ulubiona książka , to oczywiście Mistrz i Małgorzata , tego, tfu ... ruskiego :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza