Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Wybory Prezydenckie.

13051
#Virgo nieaktywny
14 maja 2015r. o 21:21
"Moje spostrzeżenia na temat Kukiza. Braun zapowiedział już dzisiaj, że w 2 turze poprze Dudę. Bo to prawdziwy patriota , który gra w otwarte karty, uczciwie.
A Kukiz będzie rozgrywał swoje partyjki, jak podejrzewam, do jesieni. Przypominam, że Kukiza wypromował Wojewódzki, że Kukiz przez 7 lat popierał PO, że Kukiz odebrał głosy elektoratowi m.in. narodowemu i patriotycznemu nie związanemu ani z PO ani z PiS i że Kukiz nie ma ŻADNEGO programu poza ciągłym powtarzaniem mantry o JOW-ach i o swoim rzekomo patriotycznym wychowaniu (którego jednak w praktyce nic nie potwierdza) oraz brakiem dosłownie elementarnej wiedzy o tym, co się dzieje w Polsce (albo doskonale wie, tylko gra do bramki PO).
Przypominam, że Kukiz ani razu nie wspomniał, nie powiedział, KTO w tym kraju kradnie, mataczy, rabuje i prowadzi Polskę do wojny. Kukiz nie powiedział żadnego złego (czytaj prawdziwego) słowa na temat PO, czy Komorowskiego. Kukiz działa jak Owsiak -bis, tylko w bardziej pro-patriotyczny sposób. Bo i jego zadanie jest bardziej delikatne: ma odbić Dudzie patriotyczny młody elektorat. Na miejscu Dudy spotkałabym się z nim, ale załatwiłabym JEGO pytaniami, na które na pewno nie wiedziałby jak odpowiedzieć. A gdyby zaczął się wić i wyjeżdżać z argumentami, że on, Kukiz, to niszczony przez TVN patriota, którego nie wolno nikomu tykać - to już by było wiadomo, że nie ma dobrych intencji.
Nie ufam mu i nie sądzę, żeby poparł Dudę. Prędzej na zlecenie PO, podczas tajnych porozumień, stworzy PO-bis, bo z 20%-wym elektoratem jak najbardziej jest w stanie to zrobić.
Oczywiście to moje osobiste zdanie, (...) " (autor- :Iga N.)

Zacytowałam wpis internautki , w którym przedstawiła sporo faktów i nie można im zaprzeczyć. Mam podobne zdanie do Autorki komentarza.

Są ludzie, którzy swym charakterem niszczą to co zbudowali rozumem, więc niech nie ranią tych ,których nie mogą zabić
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
~ niezalogowany
14 maja 2015r. o 21:27
Virgo ma podobne zdanie........ Czyli właściwie żadne........ Ogórek :|
315
#mir.ko nieaktywny
14 maja 2015r. o 22:28
Skaut napisał(a):
To poważny powód żeby mimo wszystkich jego słabości głosować na Komorowskiego. To zresztą i tak byłaby jego ostatnia kadencja. Na pewno nie zaszkodzi Polsce bardzie niż PiS u władzy. !!

skoro nie zaszkodzi bardziej to czemu nie zmienić, tym bardziej że zmiana prezydenta pasowałaby do zmiany nieefektywnego rządu na jesien :)

Dopisane 14.05.2015r. o godz. 22:28:

a kara powinna być. jeśli jest taki sam jak rywal ale z racji obejmowanego stanowiska społeczeństwo nie jest zadowolone to czas na zmiany. nowy, nawet jeśli taki sam moze czyms sie wykaze by przetrwac 10 lat
11445
PanM
14 maja 2015r. o 22:29
falco napisał(a): Panna szuka ''trybuna''?...dobre!!!!..ile to już lat? :D
w tym kraju to ''szukanie igły'' ;)

kiedy sobie patrzę z boku na tą ''polską rzeczywistość'' chcę by wygrał ''...'' Maliniak...
nie dlatego ze pokochałem ...ów ale dlatego ze święcie wierzę że będzie jeszcze gorzej niż obecnie i w końcu być może nastąpi prawdziwe ''trzęsienie ziemi'' a raczej umysłów ... ;)
jednocześnie chcę zobaczyć jak to on zamierza dotrzymywać tych wszystkich pierdół które on nazywa obietnicami...

no i zaczynam ''tęsknić'' za Antonem z jego nowinkami o zamachu :D

wszystkiego najgorszego przyszłym ''wyborcom'' :D

Polecam wszystkim ten post -- na nikogo nie agituję ale trudno pieczętować władzę z pod sztandaru Bronisława K która raczy nas nieudolnymi decyzjami , kłamstwem , zapaścią rodzimej gospodarki i katastrofą na wszystkich polach państwowych i prywatnych.

Jest nadzieja że nawiedzony samotny / bez władzy / Andrzej D jako prezydent weźmie tych nieudaczników za uzde i poskromi przynajmniej część ich zapędów.

Jedno jest pewne - ani Bronisław K ani Andrzej D nie mają możliwości zrobić nic dobrego dla obywateli. Przewaga Andrzeja D polega na tym że jest bez rządu i nie może nam też zrobić nic złego.[img=1431635398_w9044zk.jpg]

Zastosowana autokorekta

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
315
#mir.ko nieaktywny
14 maja 2015r. o 22:41
PanM napisał(a):

Jedno jest pewne - ani Bronisław K ani Andrzej D nie mają możliwości zrobić nic dobrego dla obywateli. Przewaga Andrzeja D polega na tym że jest bez rządu i nie może nam też zrobić nic złego.[img=1431635398_w9044zk.jpg]

pamiętaj ze w samorządowych wyborach w zeszłym roku wygrało PiS
PiS - 26,85 proc., PO - 26,36 proc.,
~ niezalogowany
14 maja 2015r. o 22:43
Kurs języka polskiego przydałby się koniecznie "panuM" za "z pod" :P :D
211
skorn
14 maja 2015r. o 22:44
Skaut napisał(a): Na pewno nie zaszkodzi Polsce bardzie niż PiS u władzy. !!

A czym zaszkodziło Polsce PiS u władzy BARDZIEJ niż PO? Co to znaczy szkodzić Polsce twoim zdaniem?

<i>
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
14 maja 2015r. o 22:48
~jaki prezydent ??? napisał(a): Doktor Komorowski: prezydent wszystkich polskich miast, miasteczek, a także wsi
Pan Doktor Bronisław Maria Hr. Komorowski kocha wszystkich Polaków. Nie zapomina nawet o mieszkańcach polskich miasteczek. Ot - choćby takich jak Wolsztyn czy Zbąszyń. Obejrzałem film pokazujący przyjęcie Pana Prezydenta Komorowskiego w Zbąszyniu. I jestem zbudowany tym, co zobaczyłem! Zbąszynianie powitali Prezydenta RP z należną Głowie Państwa atencją. Trzeba zauważyć, że nieco smętna pogoda i płacząca w tle wierzba nie przystawały do jakże jasnego majestatu, promiennego entuzjazmu i płomiennego żaru, które w serca zgromadzonych wlewał każdym swym ciepłym słowem nasz umiłowany Przywódca. Ale nic to! Nic to, bo przecież mieszkańcy Zbąszynia tak pięknie, z takim zapałem, szacunkiem i żywym zainteresowaniem, z taką serdecznością, wdzięcznością i nadzieją powitali B.M. Komorowskiego. Aż obywatelskie serca rosły, dłonie składały się do oklasków, a usta sposobiły do odśpiewania ody do radości. Patosu dziejowego wydarzenia nie byli w stanie zakłócić nawet fanatyczni miłośnicy kultury japońskiej, którzy ni z gruszki, ni z pietruszki wyrwali się z... "szogunem". Szczęściem czujni zbąszynianie potrafili przywołać nierozważnych młodzianków do stosownego w tak uroczystej chwili porządku. A Pan Prezydent, z właściwą sobie przytomnością umysłu i jakże błyskotliwą swadą potrafił ten króciutki incydent obrócić w żart. A ja, w pełni podzielając celne uwagi Pana Prezydenta na temat kontestatorów władzy, dodam: Niech sobie wszystkie marudy popiskują, jeśli taka ich wola. Ale niech ów festiwal popisków uskuteczniają tam, gdzie ich miejsce. A praworządnym Polakom niech pozwolą się delektować gigantycznym sukcesem Ojczyzny i smakować owoców dobrobytu!

Bożesz Ty mój , gdybym ja potrafił tak ironizować :D Wyrazy uznania Drogi Kolego / Koleżanko :)

Jeszcze raz przypomnę :

Pannazdzieckiem napisał(a): No nie wiem , jak tam Skornik , ale ja jeszcze parę dni temu miałem kandydata , ale przeczytałem to :

http://wolna-polska.pl/wiadomosci/grzegorz-braun-polski-kandydat-na-prezydenta-2015-03

I krótki cytat :

"Głoszenie idei wolnościowych, postulatów obniżenia podatków, własności itd. nie ma żadnego znaczenia i jest niemożliwe do realizacji tak długo, jak Naród Polski nie ma prawnej możliwości emisji własnej waluty. Konstytucja Kwaśniewskiego vel Stolzmana z 1997 r. oddała emisję złotówki w ręce żydowskiej lichwy. Art. 220 konstytucji zabrania finansowania deficytu budżetowego przez „zaciąganie zobowiązania w centralnym banku państwa”. Innymi słowy Narodowi Polskiemu odebrano możliwość emisji pieniądza i oddano ją w ręce żydowskie. W istocie jest to główna przyczyna ucisku fiskalnego i jak długo Polska będzie miała związane prawem ręce w emisji złotówki, tak długo nie ma możliwości obniżenia czy likwidacji ucisku fiskalnego. Dlatego wszelkie postulaty Korwina czy Brauna odnoście obniżenia podatków i likwidacji biurokracji nie mają żadnego znaczenia. Działając w myśl zasady Mayera Amschela Rothschilda „Daj mi kontrolę nad podażą pieniądza narodu i nie będzie mnie obchodzić kto tworzy jego prawa” temat ten jest przemilczany przez wszystkich kandydatów w wyborach i przez wszystkie partie polityczne. "

Nie ma kandydatów. To wszystko , to tylko pic na wodę i fotomontaż . Niestety ...

Ani Komoruski , ani Duda o takich rzeczach nic nie gadają. Kukiz też nie , nie mówiąc o Betoniarzu . Panowie być może robią karierę , a Małkowski już zaciera ręce na myśl o tym , że Betoniarz na fali Kukiza pójdzie na Wielką Górę Głupców i marzy Mu się fotel w Ratuszu. Ale ... od czegoś trzeba zacząć zmiany :)
Niech więc będzie ... Kukiz na dużego prezia , Małkowski na małego , a Betoniarz na osła ... pardon ... posła :)

Kiedyś publicznie zadałem Benkowi pytanie odnośnie paragrafu 220 , jak się starał o fotel radnego. W odpowiedzi próbował ze mnie i. diotę zrobić. To samo pytanie stawiam włodarzom .

Panowie władza , czy Wam się wydaje , że my tutaj wszyscy jesteśmy i.diotami ? Czy Wam się wydaje , że my czytać nie potrafimy , a umysły mamy już całkiem telewizornią skorodowane ? Uprawianie polityki , to gra w bierki , tak kombinować, aby niczego nie wzruszyć. Ale wybieranie bierek to jest destrukcja , nie kreacja.

Panie Betoniarz , miło mi słyszeć żeś się pan przyczynił do sukcesu mego kandydata. Idź pan za ciosem , reaktywacja fabryki domów i druk lokalnej kasy. I będę pana na rękach nosił , o ile zajdzie taka potrzeba :) Tylko jednostki szczególne i wyjątkowe są w stanie zmieniać dzieje. Jestem pewien , że w Bolesławcu dało by się znaleźć kilku mądrych i sprytnych chłopaków do ochrony osobistej. Najważniejsze , to chcieć :)

Dobranoc :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA BAU zaprasza