Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Wybory Prezydenckie.

~wyborca , czas na decyzję . niezalogowany
14 maja 2015r. o 13:33

Co na to Bronek?

Wobec działań politycznego szkodnika i huligana bez odpowiedzialności Kukiza oraz pacynki prezesa A. Dudy Bronek robi swoje. Na "sumieniu" ma parę wpadek (nie myli się ten kto nic nie robi) oraz parę osiągnięć na polu społecznym w rodzaju akcji pro-rodzinnej która 2 lata temu powstrzymała niebezpieczne tendencje demograficzne (przywróciła dodatni przyrost naturalny) oraz deklaruje, że w następnej kolejności zajmie się sytuacją młodzierzy nie obiecując gruszek na wierzbie bez pokrycia. Zapytaniy przez PiSowskiego młodocianego agenta
o to jak przeżyć za 2 tys. złotych udzielił jedynej sensownej i uczciwej odpowiedzi suferując, że ludzie młodzi to też dorośli odpowiedzialni za swój los. Niedawno sam przeżyłem z rodziną ze dwa lata za 2 tys. miesięcznie a 2 dekady temu byłem w stanie nawet zbudować systemem gospodarczym dom nie stękając i nie dając się nikomu politycznie rozgrywać. Duda i jego sztab natomiast dostali głupawki z pustymi deklaracjami "empatii" bo to nic nie kosztuje, do niczego nie zobowiazuje a tak skutecznie podnieca prosty lud raz na 4 lata. Teraz nie zastanawiaja się, że za kolejne półtora roku tenże prosty lud zacznie mowić. , że "znowu ktoś go oszukał" tak jakby sam się nie oszukiwał dostatecznie skutecznie. Ludowi się nie wytłumaczy , że 50-letnie zapści cywilizacyjnej okresu PRLu nie da się wyrównać w okresie 2 razy krótszym a i że bezrobocie nie jest żadną polską specyfiką. W znacznie bogatszej Hiszpanii, ktora do UE weszła 20 lat wcześniej, bezrobocie wśród młodzieży jest dwa razy większe (50%) i to niezaleznie od tego czy rządzi tam socjalista Zapatero czy obecny premier z centroprawicoej partii...ale cóż .... wyborcze igrzyska to ludowe święto i zbiorowa terapia, kiedy mało kto mysli o odpowiedzialnosci za słowo!
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
~ed niezalogowany
14 maja 2015r. o 14:58
~wyborca , czas na decyzję . napisał(a):
Co na to Bronek?

Wobec działań politycznego szkodnika i huligana bez odpowiedzialności Kukiza oraz pacynki prezesa A. Dudy Bronek robi swoje. Na "sumieniu" ma parę wpadek (nie myli się ten kto nic nie robi) oraz parę osiągnięć na polu społecznym w rodzaju akcji pro-rodzinnej która 2 lata temu powstrzymała niebezpieczne tendencje demograficzne (przywróciła dodatni przyrost naturalny) oraz deklaruje, że w następnej kolejności zajmie się sytuacją młodzierzy nie obiecując gruszek na wierzbie bez pokrycia. Zapytaniy przez PiSowskiego młodocianego agenta
o to jak przeżyć za 2 tys. złotych udzielił jedynej sensownej i uczciwej odpowiedzi suferując, że ludzie młodzi to też dorośli odpowiedzialni za swój los. Niedawno sam przeżyłem z rodziną ze dwa lata za 2 tys. miesięcznie a 2 dekady temu byłem w stanie nawet zbudować systemem gospodarczym dom nie stękając i nie dając się nikomu politycznie rozgrywać. Duda i jego sztab natomiast dostali głupawki z pustymi deklaracjami "empatii" bo to nic nie kosztuje, do niczego nie zobowiazuje a tak skutecznie podnieca prosty lud raz na 4 lata. Teraz nie zastanawiaja się, że za kolejne półtora roku tenże prosty lud zacznie mowić. , że "znowu ktoś go oszukał" tak jakby sam się nie oszukiwał dostatecznie skutecznie. Ludowi się nie wytłumaczy , że 50-letnie zapści cywilizacyjnej okresu PRLu nie da się wyrównać w okresie 2 razy krótszym a i że bezrobocie nie jest żadną polską specyfiką. W znacznie bogatszej Hiszpanii, ktora do UE weszła 20 lat wcześniej, bezrobocie wśród młodzieży jest dwa razy większe (50%) i to niezaleznie od tego czy rządzi tam socjalista Zapatero czy obecny premier z centroprawicoej partii...ale cóż .... wyborcze igrzyska to ludowe święto i zbiorowa terapia, kiedy mało kto mysli o odpowiedzialnosci za słowo!

Stołeczek się chwieje pod pupą?
Większego szkodnika jak PO nie ma.
211
skorn
14 maja 2015r. o 15:26

<i>
~koral niezalogowany
14 maja 2015r. o 18:16
~wyborca , czas na decyzję . napisał(a):
Co na to Bronek?

Wobec działań politycznego szkodnika i huligana bez odpowiedzialności Kukiza oraz pacynki prezesa A. Dudy Bronek robi swoje robi.

Oplułeś wszystkich, tak jak ten twój Bronek.

Przeczytałem wszystko co napisałeś i przekonałeś mnie.

Ja głosuję na Dudę :D :D
I żaden agitator(chuligan) PO mnie nie przekona swoimi głupimi tekstami. :)
2900
#falco nieaktywny
14 maja 2015r. o 18:46
Panna szuka ''trybuna''?...dobre!!!!..ile to już lat? :D
w tym kraju to ''szukanie igły'' ;)

kiedy sobie patrzę z boku na tą ''polską rzeczywistość'' chcę by wygrał ''...'' Maliniak...
nie dlatego ze pokochałem ...ów ale dlatego ze święcie wierzę że będzie jeszcze gorzej niż obecnie i w końcu być może nastąpi prawdziwe ''trzęsienie ziemi'' a raczej umysłów ... ;)
jednocześnie chcę zobaczyć jak to on zamierza dotrzymywać tych wszystkich pierdół które on nazywa obietnicami...

no i zaczynam ''tęsknić'' za Antonem z jego nowinkami o zamachu :D

wszystkiego najgorszego przyszłym ''wyborcom'' :D

Zastosowana autokorekta

"bierz życie z każdym oddechem..."
~kiko niezalogowany
14 maja 2015r. o 18:52
Tak wygląda dzisiaj Polska i polskie prawo.

3688
#Pynchoon nieaktywny
14 maja 2015r. o 19:44
~kiko napisał(a): Tak wygląda dzisiaj Polska i polskie prawo.

Zaufanie do tego co mówi Pan Hofman, znany organizator wycieczek po świecie samochodem, mam raczej niskie. Jest to osoba dość znana z tego, że powie tylko część prawdy, pomijając istotne elementy, które całkowicie zmieniają stan sprawy.

Raczej nie sądzę, aby którykolwiek z kandydatów chciałby się z jego osobą identyfikować. Ale kto wie, wybory jesienne coraz bliżej, a nasz poseł próbuje się jakoś załapać :-)
13547
#Skaut nieaktywny
14 maja 2015r. o 21:16
Oddawanie teraz Polski w ręce PiS-u to za wysoka cena za odsunięcie PO od władzy. A tym skończy się głosowanie na Dudę. Do jesieni powstaną prawdopodobnie inne opcje na zmianę władzy i ani PiS ani PO nie mogą już być pewni swoich losów. To samo dotyczy oczywiście też SLD. O innych kanapowych partyjkach nie warto mówić.
Nie wolno więc uchylać teraz PiS-owi furtki do władzy bo wsadzi buciora w szparę i już tych drzwi przed nimi nie zamkniemy. Warto myśleć racjonalnie teraz bo potem będzie za późno.
To poważny powód żeby mimo wszystkich jego słabości głosować na Komorowskiego. To zresztą i tak byłaby jego ostatnia kadencja. Na pewno nie zaszkodzi Polsce bardzie niż PiS u władzy. !!

Ignoruję posty bez sensu, chamskie, obraźliwe i oczywiście ich autorów.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo