Ja jestem bolesławianinem i nie chcę tutaj żadnej Bośni. Chcę kulturę mojego miasta, a nie miasta, które na wycieczki zaprasza mojego prezydenta z całą świtą. Na drzewo z nimi !
B. Nowak uważa gliniadę za "bolesławiecką flagową imprezę" !!
Szczyt megalomaństwa. Ta odpustowa chała może być "flagową" imprezką jakiejś podrzędnej knajpy a nie porządnego miasta !!
Dobrze że w końcu zniknie z naszych ulic i przestanie je zanieczyszczać błotem.
Mnie tam to bez znaczenia czy będzie Gliniada czy nie, czy będzie Blus czy nie... i tak dalej... Czy za ścianą Bośniak czy Serb mieszka... tylko ślepy nie widzi tego, że coraz
mniejszy ten Bolesławiec... na nic super woda, na nic brak podatku, trzeba mieć pomysł jak się chce zatrzymać ludzi w mieście i jeszcze zachęcać innych do przeprowadzki.
Ja proponuje by Wójt Dutkowski jeszcze Dni Gminy Bolesławieckiej zrobił i już będziemy mieli komplecik. Już okoliczny Lwówek potrafi lepsze święto zorganizować, może dlatego, że wszyscy razem. Nie dziwie się, że ludzie za pracą uciekają. Natomiast ci co już zarobią pieniądze wydają je w Legnicy, Lubinie czy Zgorzelcu, a na imprezy do Wrocławia jeżdżą. Gdzie w tym mieście można porządne portki kupić, czy garniaka? Gdzie po 22 pójść gdzieś posiedzieć? Ceramiczna dziura z Bolesławca powstaje.
Romciu się zasiedział i tylko baseny otwiera. Jeszcze na kwiatowym niech jeden postawi. Dariuś dopchał się do krzesła, bo inni się wynieśli z niego. ...eh... szkoda gadać (pisać)...
by ludzie zostali trzeba czegoś więcej niż tylko krzesła pilnować by go ktoś nie podebrał!!
Czy to ludzie z Bośni, czy z innej strony Bałkanów jest mało ważne.
Najważniejsze jest, że wrócili tutaj! Znam wielu reemigrantów z okolic Bolesławca: z Ocic, z Krzyżowej, Kraśnika, Starych Jaroszewic. Bardzo żałuję ze nie mam czasu spotkać tych wspaniałych ludzi. Takie czasy. Urodziłem się w Bolesławcu, wyjechałem do szkoły i .. zawsze wracam kiedy tylko mam okazję.
Serdecznie pozdrawiam wszystkich reemigrantów i Bolesławianki(czasami i ków).
~niereemigrant niezalogowany 1 maja 2015r. o 19:44
Tu w Bolesławcu nie ma miejsca dla młodości, nowoczesności, innowacyjności,przedsiębiorczości a przez to ci co mają nawet nie mają gdzie wydać pieniędzy. Powiat, miasto i gmina Bolesławiec to bałkańska republika kolesi utrzymujących się od lat z budżetowych pensji na fali reemigracyjnej legendy o jugosłowiańskich Polakach, Serbach,Chorwatach i wieloletniego wciskania pozostałym mieszkańcom tego kitu kulturowego.
Wielu odwiedzało Bolesławiec aby zobaczć gliniadę, bo to była wielka atrakcja i duże wydarzenie kulturalne podczas święta ceramiki. Bez gliniady spadnie atrakcyjność święta ceramiki. Wielu nie przyjedzie, a ci co nie wiedzą i przyjadą specjalnie na gliniadę będą zawiedzeni. Występy innych zobaczyć można na każdym małomiasteczkowym festynie, a gliniada to była autentyczna promocja miasta ceramiki. Wielka szkoda. /Zdobinki i inne przemarsze też są atrakcją , ale nie zastąpią nigdy gliniady/.
Bardzo dobrze, że to koniec tej żałosnej błazenady. Pan Nowak był zawsze bardzo roszczeniowy i oby to był koniec jego popisów w tym mieście. Niestety została jego klubo-kawiarnia z co weekendowymi awanturami i darciem ryja na całej ulicy do godzin porannych...
Nie ma specjalnie czego żałować. Gliniada była imprezą o poziomie "artystycznym" porównywalnym z zapasami w błocie i walką kobiet w bajorku z kisielem.
Ignoruję posty bez sensu, chamskie, obraźliwe i oczywiście ich autorów.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.