Donn napisał(a): Dziwi mnie to, że w całym Baderze jest tak samo gorąco. A tylko szwalnia omdlała.
Byłem u was i rzeczywiście było tam ciepło. Ale w innych zakładach było dużo gorzej i tam nikt nie mdlał. Mi to bardziej wygląda na masową histerię lub nie dbacie o siebie (brak nawadniania się, odpowiedni przewiewny strój itp.)
~klucz-nick napisał(a): obozy istnieją tylko dlatego że jest taka niska krajowa.
~ktoś napisał(a): widze ze teraz zaczęła się walka na którym dziale jest najgorzej. Obojetnie czy to Bader czy inny zakład normy powinny być zachowane i tak jak nie którzy tutaj napisali powinny być kontrole inspekcji pracy ale nie ze uprzedzaja tylko nie zapowiedziane wpadaja i dopier..... wielkie kary. Bo ci na gorze na stołeczkach siedza w klimatyzowanych pomieszczeniach a robole wylewaja poty. Tak być nie powinno . Każdy powinien mieć godne warunki pracy każdy jest człowiekiem i powinno się traktować tak samo obojętnie czy ma podstawowke czy srednie czy wyższe nie ma to znaczenia człowiek jest człowiekiem. Ale wlasnie w takich obozach pracy nie szanuje się ludzi bo jak ci się nie podoba to na twoje miejsce sa inni. I kółko się zamyka. zamiast ludziom ulzyc to wymieniają sobie nowe autka bo 2 - latek jest stary i już jest nowy model. tak to właśnie wszystko wygląda.
~KLĘSKA napisał(a): w zwiazku z ograniczaniem prądu... mamy nowe godz pracy od dzis !!!! skandal od 18 do 2 i kolejna zm od 2 do 10 rano...
szanowna dyrekcjo liczysz sie z ludzmi ze nie maja dojazdu, wracanie po nocy i nasze rodziny... co samotne matki z dziecmi... tymi mniejszymi.... HANBA, niedługo bedziemy wygladac jak WIDMO... zapraszamy tych z góry na taka zmaine od 2 do 10 rano... i funkcjonowanie po pracy !!!!!!!!!! WSTYDU NIE MACIE... brak klimatyzacji ...zakupilibyscie chociaz wiatraki no ale coż jak wody czasem brak.... a zastanawia mnie jedno KODEKS PRACY który chyba w tej firmie nie obowiązuje:
Rozdział 6 - Praca w porze nocnej
Ja tu nic skandalicznego nie widzę, jest taka sytuacja i trzeba się dostosować.Zawsze można zmienić zakład pracy .
Art. 151 7.
§1. Pora nocna obejmuje 8 godzin między godzinami 21.00 a 7.00.
§2. Pracownik, którego rozkład czasu pracy obejmuje w każdej dobie co najmniej 3 godziny pracy w porze nocnej lub którego co najmniej 1/4 czasu pracy w okresie rozliczeniowym przypada na porę nocną, jest pracującym w nocy.
a My adekwatnie do tego jestesmy jak Dziw *ka na telefon... dzis na 22 .... aaaaa, nie ! dziś przyjdzta na 18 .... GDZIE JEST INSPEKCJA PRACY !!!!! LUUUUUUDZIE co to za warunki i godziny pracy !!!!!!!!! apelacje do dyrekcji nie działają... a wiec Baderowcy pomodlmy sie o deszcz i powrót PRADU on nas tylko uratuje !!!! Bez poważania ....KILKA MECHÓW MNIEJ!!!!!!