~ napisał(a): Ted nie rozmieszaj to ty swoją glupotą. Pisałem o Gryfowie bo z tamtąd rzeczywiście jeździły 3osoby gdy był pociag do Wrocławia. Oczywistym jest ze pociagi powinny jezdzic z i do duzych miast i napewno gryfow takim nie jest i w ogole jak tamtedy jezdze frekwencja w porównaniu do weglinca jest zerowa, wegliniec jest duzo mniejszy ale ze jest stacją węzłową (pewnie pojecia nie znasz) do ktorej przyjeżdżają pociągi z Zielonej Gory, Żar,Zgorzelca, Jeleniej Gory wsiada i wysiada tam naprawde duzo ludzi, pozatym przez Wegliniec biegnie jedna z najnowocześniejszych magistrali kolejowych w Polsce ze średnią prędkością 160km/h Przystosowana do ruchu w dwóch kierunkach po obu torach ( pewnie tez nie wiesz o co chodzi) Tak jestem kolejarzem ale do Warszawy na zadyme nie jezdze. Powtarzam raz jeszcze pojecia nie masz to sie nie wypowiadaj... Tylko kd jezdza przez ten gryfow zarosniety krzakami ale nie IC
To właśnie ty popisujesz się swoją głupotą. Po pierwsze: nikt nie pisał o pociągu z Gryfowa. Była mowa o pociągu z Jeleniej Góry, który zbierałby pasażerów z: Jeleniej Góry, Gryfowa, Olszyny, Lubania + wiele mniejszych miejscowości. Lubań to też według ciebie małe miasto, znaffco? Po drugie: Z Zielonej Góry mają swoje pociągi do Warszawy (nikt nie będzie jechał przez Węgliniec), z Jeleniej Góry tak samo przez Wałbrzych. A jak ktoś będzie chciał jechać przez Węgliniec, to chętniej pojedzie bezpośrednim pociągiem niż z przesiadką w Węglińcu (o takim pociągi piszę właśnie na początku). Po trzecie: z tą "jedna z najnowocześniejszych magistrali kolejowych w Polsce ze średnią prędkością 160km/h" to już naprawdę mnie rozbawiłeś. Strasznie zawrotna prędkość 160 km/h, w Polsce takich tras jest już od groma. O czymś takim jak CMK słyszałeś? Z pewnością nie. Sam masz kolejarski mózg zarośnięty krzakami, jeszcze parę lat i KD całkowicie was wywalą z Dolnego Śląska.