Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Będzie pociąg do Warszawy
~ niezalogowany
21 września 2015r. o 15:09
~... napisał(a): Skoro z Gryfowa jeździły 3 osoby, to z wiochy jaką jest Węgliniec nikt nie pojedzie.

Moze i Weglinec to wiocha ale wsiada tam wiecej osob niz w tym smiesznym gryfowie. Nie masz pojecia to nie zabieraj glosu.. Z Gryfowa jest tylko jeden tor na ktorym srednia predkosc to 60km/h takze nie ma szans..
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ted niezalogowany
21 września 2015r. o 17:00
~ napisał(a): Moze i Weglinec to wiocha ale wsiada tam wiecej osob niz w tym smiesznym gryfowie. Nie masz pojecia to nie zabieraj glosu.. Z Gryfowa jest tylko jeden tor na ktorym srednia predkosc to 60km/h takze nie ma szans..

Cha cha, Węgliniec taka straszna aglomeracja. Nie rozśmieszaj mnie gościu, w Warszawie nawet nie wiedzą gdzie leży ten twój Węgliniec. Pociąg nie dla pasażerów tylko dla kolejarzy. Pociągi powinny jeździć do dużych miast a nie do węzłów kolejowych. Sam masz pojęcie o kolei na poziomie przemądrzałego dzieciaka, pewnie jakis kolejarz broni bezsensownych połączeń żeby raz w roku pojechać na zadymę kolejarska do warszawki.
~Nauta niezalogowany
21 września 2015r. o 22:51
Ciekawy jestem czasu przejazdu. Pewnie i tak szybciej będzie naszym KD do Wrocławia i za 10 minut Pendolino. Dobrze dopasowane są przesiadki, a więc nie rozumiem uporu. Co innego, gdyby to Premium jechało z Węglińca - wtedy rewelka :)
~ niezalogowany
22 września 2015r. o 1:29
~ted napisał(a):
~ napisał(a): Moze i Weglinec to wiocha ale wsiada tam wiecej osob niz w tym smiesznym gryfowie. Nie masz pojecia to nie zabieraj glosu.. Z Gryfowa jest tylko jeden tor na ktorym srednia predkosc to 60km/h takze nie ma szans..

Cha cha, Węgliniec taka straszna aglomeracja. Nie rozśmieszaj mnie gościu, w Warszawie nawet nie wiedzą gdzie leży ten twój Węgliniec. Pociąg nie dla pasażerów tylko dla kolejarzy. Pociągi powinny jeździć do dużych miast a nie do węzłów kolejowych. Sam masz pojęcie o kolei na poziomie przemądrzałego dzieciaka, pewnie jakis kolejarz broni bezsensownych połączeń żeby raz w roku pojechać na zadymę kolejarska do warszawki.

Ted nie rozmieszaj to ty swoją glupotą. Pisałem o Gryfowie bo z tamtąd rzeczywiście jeździły 3osoby gdy był pociag do Wrocławia. Oczywistym jest ze pociagi powinny jezdzic z i do duzych miast i napewno gryfow takim nie jest i w ogole jak tamtedy jezdze frekwencja w porównaniu do weglinca jest zerowa, wegliniec jest duzo mniejszy ale ze jest stacją węzłową (pewnie pojecia nie znasz) do ktorej przyjeżdżają pociągi z Zielonej Gory, Żar,Zgorzelca, Jeleniej Gory wsiada i wysiada tam naprawde duzo ludzi, pozatym przez Wegliniec biegnie jedna z najnowocześniejszych magistrali kolejowych w Polsce ze średnią prędkością 160km/h Przystosowana do ruchu w dwóch kierunkach po obu torach ( pewnie tez nie wiesz o co chodzi) Tak jestem kolejarzem ale do Warszawy na zadyme nie jezdze. Powtarzam raz jeszcze pojecia nie masz to sie nie wypowiadaj... Tylko kd jezdza przez ten gryfow zarosniety krzakami ale nie IC
~leron niezalogowany
22 września 2015r. o 15:25
~Nauta napisał(a): Ciekawy jestem czasu przejazdu. Pewnie i tak szybciej będzie naszym KD do Wrocławia i za 10 minut Pendolino. Dobrze dopasowane są przesiadki, a więc nie rozumiem uporu. Co innego, gdyby to Premium jechało z Węglińca - wtedy rewelka :)

Obecnie pociąg kategorii EIC pokonuje trasę Wro-->Warszawa w 3h 56 min. Do tego trzeba doliczyć jakąś godzinkę na odcinek Bolesławiec-Wrocław. Więc czas przejazdu to ok 5h :)
~Maciek niezalogowany
22 września 2015r. o 19:12
~ napisał(a): Ted nie rozmieszaj to ty swoją glupotą. Pisałem o Gryfowie bo z tamtąd rzeczywiście jeździły 3osoby gdy był pociag do Wrocławia. Oczywistym jest ze pociagi powinny jezdzic z i do duzych miast i napewno gryfow takim nie jest i w ogole jak tamtedy jezdze frekwencja w porównaniu do weglinca jest zerowa, wegliniec jest duzo mniejszy ale ze jest stacją węzłową (pewnie pojecia nie znasz) do ktorej przyjeżdżają pociągi z Zielonej Gory, Żar,Zgorzelca, Jeleniej Gory wsiada i wysiada tam naprawde duzo ludzi, pozatym przez Wegliniec biegnie jedna z najnowocześniejszych magistrali kolejowych w Polsce ze średnią prędkością 160km/h Przystosowana do ruchu w dwóch kierunkach po obu torach ( pewnie tez nie wiesz o co chodzi) Tak jestem kolejarzem ale do Warszawy na zadyme nie jezdze. Powtarzam raz jeszcze pojecia nie masz to sie nie wypowiadaj... Tylko kd jezdza przez ten gryfow zarosniety krzakami ale nie IC

To właśnie ty popisujesz się swoją głupotą. Po pierwsze: nikt nie pisał o pociągu z Gryfowa. Była mowa o pociągu z Jeleniej Góry, który zbierałby pasażerów z: Jeleniej Góry, Gryfowa, Olszyny, Lubania + wiele mniejszych miejscowości. Lubań to też według ciebie małe miasto, znaffco? Po drugie: Z Zielonej Góry mają swoje pociągi do Warszawy (nikt nie będzie jechał przez Węgliniec), z Jeleniej Góry tak samo przez Wałbrzych. A jak ktoś będzie chciał jechać przez Węgliniec, to chętniej pojedzie bezpośrednim pociągiem niż z przesiadką w Węglińcu (o takim pociągi piszę właśnie na początku). Po trzecie: z tą "jedna z najnowocześniejszych magistrali kolejowych w Polsce ze średnią prędkością 160km/h" to już naprawdę mnie rozbawiłeś. Strasznie zawrotna prędkość 160 km/h, w Polsce takich tras jest już od groma. O czymś takim jak CMK słyszałeś? Z pewnością nie. Sam masz kolejarski mózg zarośnięty krzakami, jeszcze parę lat i KD całkowicie was wywalą z Dolnego Śląska.
~bolecman niezalogowany
22 września 2015r. o 19:41
~leron napisał(a): Obecnie pociąg kategorii EIC pokonuje trasę Wro-->Warszawa w 3h 56 min. Do tego trzeba doliczyć jakąś godzinkę na odcinek Bolesławiec-Wrocław. Więc czas przejazdu to ok 5h :)

Pociąg EIC na pewno nie dojedzie szybciej do Wrocławia niż KD, a wliczając standardowy półgodzinny czas stania na stacji we Wrocławiu nie wyjdzie szybciej niż jazda z przesiadką. Z tym że z przesiadką jedzie się do Warszawy dużo taniej.
~Leron niezalogowany
23 września 2015r. o 9:26
~bolecman napisał(a):
~leron napisał(a): Obecnie pociąg kategorii EIC pokonuje trasę Wro-->Warszawa w 3h 56 min. Do tego trzeba doliczyć jakąś godzinkę na odcinek Bolesławiec-Wrocław. Więc czas przejazdu to ok 5h :)

Pociąg EIC na pewno nie dojedzie szybciej do Wrocławia niż KD, a wliczając standardowy półgodzinny czas stania na stacji we Wrocławiu nie wyjdzie szybciej niż jazda z przesiadką. Z tym że z przesiadką jedzie się do Warszawy dużo taniej.

A skąd pewność że nie dojedzie szybciej?skład ma miec planowo EP09 Vmax 160 km/h . Wiec myślę że przejazd z postoje tylko w Legnicy nie będzie dłuższy niż przejazd kd. Postój we Wrocławiu to pewnie z 15 min ale nie pół godziny. W końcu to EIC poza pendolino najwyższą klasa pociagu
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza