Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Zapraszamy
BolecFORUM Nowy temat

Szpital Powiatowy - dobry czy zły ?

11445
PanM
29 grudnia 2015r. o 18:20
Z telefonicznej rozmowy z Panią Rzecznik Praw Pacjenta szpitala na Jeleniogórskiej wynika dosyć jednoznacznie czego oczkują od tego stanowiska ci którzy rzecznika mianują.
Po pierwsze pacjent powinien wskazać na piśmie wobec kogo i w jakim zakresie ma uwagi.
Następnie petycje pacjentów są " rozpatrywane " i udzielana jest im / prawdopodobnie/ pisemna odpowiedź.

Wniosek nasuwa się dosyć smutny -- jest bardzo możliwe żę stanowisko Rzecznika Praw Pacjenta stworzone zostało jako tzw wentyl bezpieczeństwa dla personelu szpitala.
Jeśli nawet na rzecznika wybrana zostanie najuczciwsza osoba szczerze dbająca o dobro pacjentów procedura sprowadzi go na ziemię.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~obcy niezalogowany
29 grudnia 2015r. o 18:42
~Kasia napisał(a): Bolesławiecki szpital ... można by było pisać o nim i pisać ...
Jako była pacjentka swoje zdanie wyrobiłam ...
Opieka na Sor zostawia wiele do życzenia ... pielęgniarki zachowują się jakby pracowały tam za karę , lekarze z wielką łaską zbadają , opowiedzą na pytania , wulgarni ...
Na początku sierpnia tego roku pogotowie o 2 nad ranem z domu zabrało mojego męża , ból całego brzucha, wymioty z krwią , krwawa biegunka , gorączka. Mąż zemdlał w toalecie , nie mogłam go docucić ... wiadomo że pierwszym odruchem było wezwanie karetki . Przyjechali po około 1h ( pomijam to bo różnie bywa ) Sanitariusz wchodząc do mojego domu na starcie skoczył do mnie z buzią dlaczego mąż sam nie przyjechał do szpitala ( człowiek leżący na podłodze bez świadomości )albo tak w ogóle to mogłam męża sama przywieźć ( 2 dzieci niepełnosprawnych , brak prawka ,

Ci wulgarni doktorkowie z SORu są chyba CUDOTWÓRCAMI
Otóż ,,mężczyznę leżącego na podłodze bez świadomości , bólami całego brzucha, z wymiotami z krwią z nasuwającymi się wrzodami , krwawą biegunką , perforacją jelit " Po 3 godzinach wypuścili do domu ... I dali tylko 4 kroplówki z magnesikiem i gukozą
Domniemywać należy , że te działania jednak pomogły - w innym wypadku szanowna małżonka raczej nie omieszkałaby sączyć dalej swojej opowieści ...
Życzyłbym sobie / i innym / takich szybkich i skutecznych kontaktów ze służbą zdrowia . Nikomu zaś nie życzę kontaktu jakiegokolwiek z ...
tej choroby wyleczyć się nie da - tu nawet profesur z kliniki nie pomoże ...
No ale Wesołego i ZDROWEGO Nowego Roku życzy niżej podpisany
~obcy niezalogowany
29 grudnia 2015r. o 18:43
~Kasia napisał(a): Bolesławiecki szpital ... można by było pisać o nim i pisać ...
Jako była pacjentka swoje zdanie wyrobiłam ...
Opieka na Sor zostawia wiele do życzenia ... pielęgniarki zachowują się jakby pracowały tam za karę , lekarze z wielką łaską zbadają , opowiedzą na pytania , wulgarni ...
Na początku sierpnia tego roku pogotowie o 2 nad ranem z domu zabrało mojego męża , ból całego brzucha, wymioty z krwią , krwawa biegunka , gorączka. Mąż zemdlał w toalecie , nie mogłam go docucić ... wiadomo że pierwszym odruchem było wezwanie karetki . Przyjechali po około 1h ( pomijam to bo różnie bywa ) Sanitariusz wchodząc do mojego domu na starcie skoczył do mnie z buzią dlaczego mąż sam nie przyjechał do szpitala ( człowiek leżący na podłodze bez świadomości )albo tak w ogóle to mogłam męża sama przywieźć ( 2 dzieci niepełnosprawnych , brak prawka ,

Ci wulgarni doktorkowie z SORu są chyba CUDOTWÓRCAMI
Otóż ,,mężczyznę leżącego na podłodze bez świadomości , bólami całego brzucha, z wymiotami z krwią z nasuwającymi się wrzodami , krwawą biegunką , perforacją jelit " Po 3 godzinach wypuścili do domu ... I dali tylko 4 kroplówki z magnesikiem i gukozą
Domniemywać należy , że te działania jednak pomogły - w innym wypadku szanowna małżonka raczej nie omieszkałaby sączyć dalej swojej opowieści ...
Życzyłbym sobie / i innym / takich szybkich i skutecznych kontaktów ze służbą zdrowia . Nikomu zaś nie życzę kontaktu jakiegokolwiek z ...
tej choroby wyleczyć się nie da - tu nawet profesur z kliniki nie pomoże ...
No ale Wesołego i ZDROWEGO Nowego Roku życzy niżej podpisany
9984
#gover nieaktywny
29 grudnia 2015r. o 19:26
Z pewnoscia sytuacje negatywne zdarzaja sie. Moje doswiadczenie jest zupelnie inne. Zawsze spotkalem sie z atencja, uprzejmoscia i troska personelu naszego szpitala.
~jedynak ? niezalogowany
29 grudnia 2015r. o 19:51
gover napisał(a): Z pewnoscia sytuacje negatywne zdarzaja sie. Moje doswiadczenie jest zupelnie inne. Zawsze spotkalem sie z atencja, uprzejmoscia i troska personelu naszego szpitala.

Jedyny pozytywny komentarz o szpitalu.
Takie prawo demokracji .
Pan widać częsty pacjent w szpitalu i ma rozeznanie.Taka opinia może służyć za 10 negatywnych.
9984
#gover nieaktywny
29 grudnia 2015r. o 19:55
~jedynak ? napisał(a): Pan widać częsty pacjent w szpitalu i ma rozeznanie.Taka opinia może służyć za 10 negatywnych.
Naprawde, nie jestem w stanie wymyslec negatwnej opinii.
~ewa niezalogowany
29 grudnia 2015r. o 20:01
Byłam dzisiaj w poradni chirurgicznej na zmianę opatrunku po amputacji. Wizyta zarejestrowana do chirurga. Chirurg nawetnie spojrzał, odesłał do pielęgniarki. Pielęgniarka po zdjęciu opatrunku poszła po chirurga, podejrzewam, że dostała op.... i wróciła zrobić swoje. Następna wizyta u chirurga za tydzień. Pytam się PO CO. ? Dla dokumentacji do NFZ? ewa
11445
PanM
29 grudnia 2015r. o 20:06
gover napisał(a):
~jedynak ? napisał(a): Pan widać częsty pacjent w szpitalu i ma rozeznanie.Taka opinia może służyć za 10 negatywnych.
Naprawde, nie jestem w stanie wymyslec negatwnej opinii.

Panie Gover , ten temat nie został założony aby dawać upust swoim fantazjom.
To relacje prawdziwych pacjentów i opis ich osobistych doznań wynikających z pobytu w szpitalu.
Nie musi Pan nic wymyślać --

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza