falco napisał(a): pisanie dzisiaj o " wolności" nabiera pejoratywnego znaczenia
odnośnie tego w jakim państwie obecnie żyjemy i jaki kraj chce nam stworzyć "grupa trzymajaca władze"
"kaganiec" się nie zmienił tylko "smycz "
DP. mam " rozwalic klatkę"?
już dawno to zrobiłem ale dążyć do doskonałości nie mam zamiaru bo to nieosiagalne :)
a i ograniczało by moją wolność...
jest tu tylu " wolnościowcow" że zapewne oni lepiej Ci to wytłumaczą czym jest ta " wolność"
DP napisał(a): witaj fobiak
we wszystkim masz rację, jeśli mowa o wolności tz. fizycznej,
ja też noszę ''swoje kamienie'', bo muszę gdzieś mieszkać, coś jeść, ubrać się......................
fobiak napisał(a):DP napisał(a): witaj fobiak
ja też noszę ''swoje kamienie'', bo muszę gdzieś mieszkać, coś jeść, ubrać się......................
wolnosc nie jest wartoscia materialna czyli nie moze byc fizyczna, wybor nie jest wartoscia materialna, podane przyklady nie maja nic wspolnego z wolnoscia a sluza jedynie temu, aby przyblizyc, pokazac mozliwosci wyboru. wybor jest jednym z glownych filarow wolnosci ale nie jedynym.
"bo muszę gdzieś mieszkać, coś jeść, ubrać się......................"
musisz tylko umrzec poza, tym nic nie musisz
dokonanie wyboru zdecydowanie sie jest wazne ale dokonania tego tez nie musisz
DP napisał(a):fobiak napisał(a):DP napisał(a): witaj fobiak
wolnosc nie jest wartoscia materialna czyli nie moze byc fizyczna, wybor nie jest wartoscia materialna, podane przyklady nie maja nic wspolnego z wolnoscia a sluza jedynie temu, aby przyblizyc, pokazac mozliwosci wyboru. wybor jest jednym z glownych filarow wolnosci ale nie jedynym.
"bo muszę gdzieś mieszkać, coś jeść, ubrać się......................"
musisz tylko umrzec poza, tym nic nie musisz
dokonanie wyboru zdecydowanie sie jest wazne ale dokonania tego tez nie musisz
mogę nie robić nic, to też jakiś wybór :)