Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Zadymione miasto ceramiki
~ niezalogowany
25 stycznia 2016r. o 14:08
~ napisał(a): Zamiast węglem można palić gazem. Surowce tanieją ale gaz i prąd nie tanieje.
Chcecie mieć zdrowe powietrze to przekonajcie prezesa PGNiGE i Tauronu :D

Wiem że jesteście ciency w uszach i nie przekonacie :)
Ciekawe ile urzędas weźmie za projekt pieca gazowego?
Urzędasa też nie przekonacie tylko siłą chcecie ludziom zabrać ostatnie oszczędności na piec, rury miedziane, robociznę i drogi gaz.
Jeszcze dochodzi urzędas co za parę złotych nam "pozwoli".

Jałowa dyskusja w biednym kolonialnym państwie.

Ale abyście redaktorki nie byli gołosłownymi to napiszcie nam tu cennik wymiany pieca węglowego na gazowy, z robocizną ,materiałami, projektami i pozwoleniami oraz cenę opału węglowego do ceny gazu.
Pewnie nie wiecie ile to kosztuje ale farmazony pleść to potraficie

Powiedz mi dlaczego przez twoją biedotę i to, że nie masz kasy na coś ja mam cierpieć? A twoja oszczędność jest kosztem innych - bo to oni wdychają syf którym ty palisz i oni będą chorować i płacić później za leczenie, leki itp. albo po prostu ich życie nie będzie miało takiej jakości, jaką mogłoby mieć. Dlaczego? Bo ty sobie oszczędzisz w ten sposób? Nie jeździj na wakacje, żryj pasztet zamiast prosciutto ale nie truj innych.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
25 stycznia 2016r. o 14:10
Co trzeba kupić aby cieszyć się ogrzewaniem na gaz:

- Odpowiednia ilość rur do metrażu mieszkania lub domu. Najlepiej miedziane.
- Wkład do komina (im niżej mieszkasz tym drożej cię to wyniesie).
- Grzejniki.
- Piec
- Projekt instalacji.
- Rura gazowa z wyprowadzeniem do kotła
- Pozwolenie z urzędu (też trzeba płacić)
- Projekt instalacji
- Usługa kominiarska
- Usługa w montażu i położeniu instalacji
- Droższe paliwo do pieca

Emem, napisz ile to wszystko kosztuje :D
315
#mir.ko nieaktywny
25 stycznia 2016r. o 14:10
połowa kraju ma nie jeść by druga była zdrowa ?
~jjjj niezalogowany
25 stycznia 2016r. o 14:11
Ogrzewanie gazem opłaca się do temp około +5C, ponżej lecimy, a i zapomniałem aby unikać tej strony roger out.
~ niezalogowany
25 stycznia 2016r. o 14:14
~ napisał(a):
Powiedz mi dlaczego przez twoją biedotę i to, że nie masz kasy na coś ja mam cierpieć? A twoja oszczędność jest kosztem innych - bo to oni wdychają syf którym ty palisz i oni będą chorować i płacić później za leczenie, leki itp. albo po prostu ich życie nie będzie miało takiej jakości, jaką mogłoby mieć. Dlaczego? Bo ty sobie oszczędzisz w ten sposób? Nie jeździj na wakacje, żryj pasztet zamiast prosciutto ale nie truj innych.

Chcesz powiedzieć że ludzie latają z węglareczką po piętrach aby sobie oszczędzić?
A może latają bo ich nie stać na remont instalacji i gaz?

Pomyśl też, pało, że ci ludzie też pracują i płacą składki na to co ty a wszyscy mają ich gdzieś i im rozkazują.
Jak jesteś bogacz to się przeprowadź na florydę albo sfinansuj im remonty instalacji.
Będziesz miał wtedy zdrowo.
315
#mir.ko nieaktywny
25 stycznia 2016r. o 14:15
o jakiej ekologii my dyskutujemy, Polska to szara biedna trująca wyspa na mapie Europy. mogą sobie wymyslać najmądrzejsze zakazy łącznie z zakazem ściągania 'filmów'

[img=1453727739_4da959w.jpg]
~ niezalogowany
25 stycznia 2016r. o 14:30
Dlaczego Francja i Niemcy mają tańszy gaz od Polski?
Dlatego że mają alternatywę dla gazu w postaci elektrowni jądrowych i aby kupili gaz trzeba im obniżyć cenę.

Polacy nie budują elektrowni jądrowych, nie budują wiatrowych, zamykają kopalnie węgla.
Po ile będzie gaż jak nawet węgla nie będziemy kopali? :D

Brak alternatywy = wysoka cena gazu.

Każdy kto zrobi sobie ogrzewanie na gaz kopie sobie dołek.

Ps. Jak Polska może truć najwięcej jak mamy najwięcej lasów w Europie ,które pochłaniają syf????
~ niezalogowany
25 stycznia 2016r. o 14:34
Aha. Z roku na rok jakość gazu w sieci tragicznie się zmienia.
To nie jest ta kaloryczność co 10 lat temu. W Polsce oszczędzają i ładują Azot w rurociąg i wasz piecyk gazowy może tego nie wytrzymać.
Robią je dla normalnego gazu i aby się psuły po gwarancji.
Wasze zepsują się szybciej a gwarancji wam nie uznają jak zobaczą czym paliliście :D

Aby Ukraińcom było ciepło to muszą wam gaz zastąpić Azotem ,ale wasz piecyk nie jest jak wy i nie może żywić się pasztetem z Biedronki :D
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA BAU zaprasza