Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Zadymione miasto ceramiki
~ niezalogowany
25 stycznia 2016r. o 14:36
już kiedyś pisałem,to nie Polska truje ,tylko firmy zachodnie i hinduskie ,które przejęły zakłady.co mamy polskiego?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
25 stycznia 2016r. o 14:37
http://wyborcza.biz/Gieldy/1,114507,17366300,PGNiG_wyparowaly_kalorie_z_gazu.html?disableRedirects=true&squid_js=false
~ala niezalogowany
25 stycznia 2016r. o 14:38
Stuknęło mi już 70 lat Przeżyłam wszelkie problemy z palenia gazem, oraz węglem. Kilka lat temu nieocieplony dom 120 m2 ogrzewałam gazem. Rachunek za cały sezon opałowy rocznie wynosił około 6 tys zł. Mając też zainstalowany kocioł węglowy - postanowiłam ogrzewać dom węglem. Przeczytałam temat odgórnego palenia węglem w kotle zasypowym Camino - górnego spalania uzupełnionego w wewnętrzną otulinę szamotową i okazało się, że w sezonie grzewczym prawie bezdymnie spalam około 2 ton węgla, to koszt tego węgla wynosi 1600 zł.
Dzisiaj ze względu na koszty gazu i utrzymania nie jestem w stanie palić gazem.
2161
#fobiak nieaktywny
25 stycznia 2016r. o 15:26
Pannazdzieckiem napisał(a): I tu się z Kolegą Fobicznym zgodzić nie mogę. To nie jest socjalizm , tylko zwyczajny korporacjonizm przemieszany z neofeudalizmem oparty o doktrynę kolonializmu stosowanego :D
Na marginesie: faceci , co wymyślili Vat z piekła nigdy nie wyjdą :D A realne podatki w Polsce są wyższe niż za hitlerowskiej okupacji i żadne wyliczenia są tu nie potrzebne. To się czuje.

Miłego :)

panienko tak dokladnie to ja sie nie znam, dlatego panstwa, ktore reguluja rynek i w jakims stopniu podkuwaja pod niego socjalne podeszwy nazywam socjalistycznymi. jedyna galezia gospodarki, ktora mozna zaliczyc do wolnego rynku jest prostytucja, ktora to przemus tak bardzo chce regulowac. ale to juz nie ten temat. nie strasz facetow pieklem bo zaczna jeszcze zmyslniejsze vaty tworzyc.
3379
P_R_O_B_O_S_H_C_Z
25 stycznia 2016r. o 15:32
~ala napisał(a): Stuknęło mi już 70 lat Przeżyłam wszelkie problemy z palenia gazem, oraz węglem. Kilka lat temu nieocieplony dom 120 m2 ogrzewałam gazem. Rachunek za cały sezon opałowy rocznie wynosił około 6 tys zł. Mając też zainstalowany kocioł węglowy - postanowiłam ogrzewać dom węglem. Przeczytałam temat odgórnego palenia węglem w kotle zasypowym Camino - górnego spalania uzupełnionego w wewnętrzną otulinę szamotową i okazało się, że w sezonie grzewczym prawie bezdymnie spalam około 2 ton węgla, to koszt tego węgla wynosi 1600 zł.
Dzisiaj ze względu na koszty gazu i utrzymania nie jestem w stanie palić gazem.

Amen siostro :D

Uśmiechnij się! Jutro możesz nie mieć zębów :)
~klucz-nick niezalogowany
25 stycznia 2016r. o 16:12
tak się Qrwa mać przejąłem tym zadymieniem że sprzedałem całe zapasy węgla i kupiłem wódkę będe śię ogrzewał alkoholem jak Marcin.pijąc go nie spalając
~ERYK niezalogowany
25 stycznia 2016r. o 16:51
Gdy przechodzi się, przez Rynek, ul. Prusa w zimie, to człowiek jak najszybciej, chce się przemieścić, ponieważ tumany, dymu z kominów i smród, nie pozwala na spacer. Po prostu, jest ciemno. Jasne ubrania, pokryte sadzą. Wystarczyłoby pociągnąć ,miejskie ogrzewanie ,od krytego basenu i wszyscy byli by zadowoleni. Nawet Ci, którzy mają ogrzewanie gazowe, zrezygnowaliby , na konto ogrzewania miejskiego. Ale, kogo, to obchodzi??? Wystarczy, że jesteśmy dobrze oświetleni i mamy najwięcej banków na 1 km.w , chyba w całej Polsce!! I za to nas chwalą.
11445
PanM
25 stycznia 2016r. o 18:08
Wprowadzenie ustawy o zagospodarowaniu opakowaniami po płynach wprowadziło by wiele znaczących korzyści zarówno dla ekologi jak i gospodarki.

Dla przykładu w Bolesławcu nie trzeba by było rozwozić i opróżniać / ani posiadać / pojemników do segregacji.
Zniknął by natychmiast problem dzikich wysypisk .

Gra warta świeczki.

Liczę że Redakcja przyłoży wysiłek aby pociągnąć ten temat a tym samym przyczyni się do rozwiązania jednego z najstarszych problemów Polski .

/- DZIKIE WYSYPISKA
/- ODŚNIEŻANIE DRÓG
/- SZNUREK DO SNOPOWIĄZAŁEK.
Tylko ten ostatni problem został rozwiązany .Jednak nie dzięki aktywności władzy a dzięki wolnemu rynkowi.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza